בית / Fun / אוכל / מתכונים / מתכון מפחית שימורים: מג'דרה אורז ועדשים
מג'דרה מאסטר שף - צילום אפיק גבאי
צילום אפיק גבאי

מתכון מפחית שימורים: מג'דרה אורז ועדשים

שתפו

קבלו מתכון בריא ומזין בשימוש בשימורים ומוצרי מזווה שיש לכולם בבית

בימים אלו בהם אנו נדרשים להמעיט ככל האפשר ביציאה מהבית, אנו נדרשים ליצירתיות בהכנת ארוחות ולשימוש במוצרים בסיסיים אם בקופסאות שימורים ואם במוצרי מזווה שיש בכל בית על מנת להכין ארוחות מזינות ובריאות.

המותג מאסטר שף מציע מתכון מעניין לארוחה מזינה ומזינה: מג'דרה אורז ועדשים.

חומרים ל-5 מנות:

3 בצלים גדולים חצויים ופרוסים

5 כפות שמן

1 קופסה עדשים ירוקות

2 כוסות אורז בסמטי

3 כוסות מים רותחים

1 כף שטוחה מלח

½ כפית כמון

½ כפית קינמון

⅛ כפית פלפל אנגלי

  1. מטגנים את הבצל במחבת רחבת קוטר עם 5 כפות שמן על להבה בינונית תוך כדי בחישה מדי פעם עד הזהבה. מצננים.
  2. מוסיפים לסיר קטן (2 ליטר) את העדשים ואת האורז, 1/3 מכמות הבצל המטוגן בתוספת כף משמן הטיגון שלו, מלח, קינמון ופלפל אנגלי. יוצקים כמות מים רותחים מביאים לרתיחה על להבה בינונית תוך כדי בחישה עדינה. מכסים ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה.
  3. מסירים מהכיריים, נותנים למג'דרה לעמוד קצת בסיר מכוסה ומצננים. בהגשה מוסיפים את יתרת הבצל המטוגן יחד עם כל שמן הטיגון שלו תוך כדי ערבוב קל בתנועות גדולות.

כתבה מעניינת:

מנת קלסונס מודרנית צילום עיריית צפת

מיוחד לשבועות: גבינות, יינות ומתכון לקלסונס צפתי מהמאה ה-16

שתפוחג השבועות מאופיין במים, גבינות וכמובן יין. לרגל החג קבלו מתכון למאכל צפתי היסטורי מאז …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.