לזניה אביבית ברילה צילום נמרוד סונדרס
לזניה אביבית ברילה צילום נמרוד סונדרס

מתכון קליל וכשר לפסח: לזניה אביבית

שתפו

לזניה אביביתמאפה שכבות אפוי עם שפע גבינות

״שוברים את הראש״ בשאלה איזה מאכל קליל וכשר אפשר להכין לאורחים בפסח? קבלו מתכון חגיגי וכשר לאירוח: מאפה שכבות אפוי עם שפע גבינות, תרד, כרישה ואף ניתן לגוון עם ירוקים, למשל: עלי מנגולד, ארטישוק, פרחי ברוקולי חלוטים, רצועות זוקיני.

מתאים לכל מי שחובב פסטות ופחממות ושומר על כשרות פסח למהדרין.

חומרים לתבנית אחת 20*28 ס״מ:

חבילת לזניה ברילה כשרה לפסח

שמן זית

כרישה פרוסה

מלח ופלפל

2 צרורות עלי תרד

2 שינישום

עלים מ-4 ענפי תימין מפוררים

לשכבת הגבינות:

1 מיכל שמנת מתוקה

1 כוס חלב

2 ביצים

2 גביעי קוטג׳ (או ריקוטה)

100 גרם מוצרלה מגוררת

50 גרם פרמזן מגוררת

עגבנייה פרוסה, לקישוט

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מקפיצים את הכרישה במחבת חמה עם שמן זית 3-4 דקות לריכוך ללא הזהבה.
  • מוסיפים תרד, מלח, פלפל, שום ותימין. מערבבים דקה ומורידים מהאש.
  • מערבבים ביצים, שמנת וחצי כוס חלב עם חצי מכמות המוצרלה, הקוטג׳ והפרמזן. מתבלים במלח ופלפל
  • בתבנית משומנת מסדרים שכבה ראשונה של 3 דפי לזניה ויוצקים עליהם את חצי כוס החלב הנותרת. ממשיכים לסדר בשכבות רבע מכמות תערובת גבינות, שליש מכמות התרד עם כרישה ועוד 3 דפי לזניה. מסיימים בגבינות, מסדרים פרוסות עגבנייה, מועכים את השכבות ומוודאים שיש נוזלים. במידת הצורך מוסיפים עוד חצי כוס חלב. מכסים בנייר אפיה ומעליו רדיד אלומיניום.
  • אופים מכוסה 45 דקות. מסירים את הכיסוי, נועצים סכין או מזלג לעומק הלזניה ומוודאים שהעלים התרככו.
  • מפזרים את יתרת המוצרלה מעל ומשחימים עוד רבע שעה ללא כיסוי. מגישים חם.

טיפ: אם רוצים לחתוך למנות יפות מומלץ לקרר לחלוטין, לחתוך ואז לחמם שנית, שכן חיתוך הלזניה כשהיא חמה עלול לפגוע במבנה השכבות.

המתכון באדיבות "ברילה"

כתבה מעניינת:

שבועות קסדיות אוכמניות וגבינת ברי צילום טקה סטודיו

אם אין לחם, תאכלו גבינות: מתכונים לחג השבועות

שתפומערכת פורטל זהר.נט אחרי עונת ה"על האש" והמנגלים, הגיע הזמן לאזן את זה עם קצת …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.