בית / Fun / אוכל / מתכונים / מתכוני חג למבודדים
פוקי_קרדיט צילום יח''צ TEKA (3)
פוקי. צילום יח''צ: TEKA

מתכוני חג למבודדים

שתפו

כמעט כולנו מבלים שעות ארוכות בבית בתקופה האחרונה, חלקנו בבידוד וחלקנו בחל"ת, וזה בדיוק העת לנצל את הזמן להתנסות ולבשל. אז ברוח החג והחופשה הלא מתוכננת קבלו מתכונים מיוחדים וטעימים להכנה מהירה כאלו שיעשו לכם טעים

חסר לכם הפלאפל? קבלו גרסה מתקדמת

כולנו יודעים שאורז וגרגרי חומוס הם דברים שהולכים נהדר אחד עם השני, אך בעוד שרובנו מכירים את הגרסה המופרדת, מעטים יודעים שקיימת אופציה משודרגת, המחברת את שתי המאכלים האלו ביחד לכדי כדורי אורז וחומוס מטוגנים (או אפויים) וטעימים.

פלאפל אורז וחומוס מטוגנים

מצרכים:

125 גרם אורז

100 גרם של גרגירי חומוס מבושלים

100 גרם סויה

בצל קטן אחד

2 שיני שום

גזר גדול אחד

גרידת לימון

כפית אורגנו

כפית פטרוזיליה

רבע כפית של אגוז מוסקט

חצי כפית פלפל

מלח

הוראות הכנה:

הכניסו את האורז לתוך סיר עם מלח ומים רותחים והביאו אותו לרתיחה. לאחר מכן, הניחו לאורז להתקרר (ניתן לבשל אותו יום מראש).

השרו את הסויה במים רותחים ואפשרו לה לספוג את הנוזל למשך כ-10 דקות. לאחר מכן הוציאו אותה מהנוזלים באמצעות מסננת והניחו לה להתקרר. בהמשך, לחצו על הסויה בעזרת הידיים, כדי להוציא ממנה את המים הנותרים.

ערבבו את הבצל הקצוץ והשום בתוך סיר עם שמן זית. לאחר שיתרככו הוסיפו גזר וגרידת לימון, בשלו במשך מספר דקות, כבו את האש והניחו לתערובת להתקרר.

מעכו אורז, גרגרי החומוס וסויה, ושימו את כולם בקערה אחת. ערבבו את התבלינים, את גרידת הלימון והוסיפו מלח.

הרטיבו מעט את הידיים וצרו מהתערובת כדורים. לאחר מכן הקפיאו אותם. פזרו מעליהם מעט קמח לחם וטגנו במחבת עם שמן זית, או אפו בתנור עד שיקבלו צבע חום מוזהב.

 

סושי בצלחת

על הקערה הטעימה והבריאה שמכילה את מרכיבי הסושי בצורה אחרת, כולם שמעו, אבל להכין את המנה המרעננת וליהנות ממנה בבית בתקופה בה הסושיות סגורות זה כבר סיפור אחר. אמנם הסושי הגיע מהמטבח האסייתי שהשתלט ממזמן על ישראל, אבל הפוקי, מנה שהגיעה מהוואי, מציעה את הגרסה האמריקאית שמשדרגת את המאכל האהוב.

פוקי

מצרכים:

עבור האורז

200 גר' אורז לבן

3 כפות חומץ אורז

1 כף סירופ אגבה

עבור טונה צמחונית מאבטיח

200 גר' אבטיח ללא גרעינים

2 כפות רוטב סויה

1 כף שמן שומשום

1 כפית פתיתי אצות נורי

1 כפית צ'ילי (תבלין)

עבור הרוטב

100 גר' אדממה

1 גזר

1 אבוקדו

1 בצל ירוק

שומשום שחור ולבן

הוראות הכנה:

להכנת הטונה הצמחונית, קצצו לקוביות את האבטיח ורסקו את כל המצרכים להכנת הרוטב.

השרו במרינדה למשך הלילה (או לפחות למשך שעתיים וחצי).

בשלו את האורז במים. בדקו שהוא מבושל ולאחר מכן רוקנו את המים. שטפו במים קרים והניחו בצד.

חממו במים רותחים את האדממה, חתכו לפרוסות את הגזר והאבוקדו, וקצצו לחתיכות קטנות את הבצל הירוק.

הכניסו את האורז לקערה, תבלו בחומץ ובסירופ האגבה, הוסיפו מלח לפי הטעם וערבבו היטב.

מזגו את הרוטב על כל האורז והשאירו מספיק מקום לטונה מהאבטיח.

לאחר מספר שעות, האבטיח יהיה עשיר בנוזלים, הוציאו את האבטיח ואת הנוזלים שפכו לסיר.

בשלו בחום נמוך עד שכמות הנוזלים תפחת ויתקבל רוטב סמיך. ערבבו את הרוטב עם האבטיח והוסיפו שומשום לבן.

הכניסו את האבטיח לקערה בשביל שיתקבל פוקי. תוכלו להוסיף מלפפון, צנון, מיונז חריף או אצות וואקמה.

מרק גזר

אם יש משהו משמח באביב הוא מגוון הירקות והפירות הרחב במיוחד ברוח התקופה – מתכון טעים וקל להכנה של מרק כתום וקרמי עם הכוכב המרכזי: הגזר.

מצרכים:

בצל אחד

400 גרם של גזר

פחית אחת של חלב קוקוס

שורש ג'ינג'ר טרי

שמן זית

מלח

מעט שקדים קלויים ופטרוזיליה לקישוט

הוראות הכנה:

קוצצים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף.

חותכים את הגזר לפרוסות עבות ומוסיפים אותן לסיר יחד עם הבצל. מכסים במים, מביאים לרתיחה וממתינים שהגזרים יתרככו.

מוסיפים את חלב הקוקוס וכפית קליפת ג'ינג'ר מגוררת, מסירים מהאש וטוחנים.

מגישים עם מעט מלח לפי הטעם, שקדים קלויים ופטרוזיליה.

נזיד בקר בירקות

TEKA_נזיד בקר ביין פורט_קרדיט צילום יחצ (1)
נזיד בקר ביין פורט. צילום: צילום יח"צ: TEKA

יש דבר אחד שתמיד יאחד את כל המשפחה בכל מצב – אוכל טוב ויין טוב. כשאנחנו רוצים לאכול ארוחה בשרית, נזיד בקר ביין פורט הוא אופציה משובחת. השילוב של הבשר העסיסי עם הבצל, הגזר והתבלינים הטריים, מאפשר לכל המשפחה לשבת מסביב לשולחן וליהנות מארוחה משובחת לתפארת .

נזיד בקר ביין פורט

מצרכים (ל-4 מנות):

500 גר' תבשיל בשר בקר

15 גר' קמח

30-45 מ"ל שמן זית כתית

10 בצלי שאלוט, קלופים ושלמים

2 גזרים, קלופים וחתוכים

200 מ"ל יין פורט, מתוק ומחוזק

200 מ"ל מים או ציר בקר

1-2 קורנית טרייה

מלח

פלפל שחור

הוראות הכנה:

פזרו את הקמח על הבשר, נערו על מנת שלא יישארו עודפי קמח על הבשר.

חממו את השמן בתבנית אפייה מקרמיקה והשחימו את הבשר באמצעות חימום בטמפרטורות גבוהות. עשו חריצים באמצעות כף והניחו בצד.

החלישו את החום והוסיפו את בצלי השאלוט והגזרים. בשלו במשך כ-2 או 3 דקות לפני שתחזירו את בשר הבקר לתבנית.

הוסיפו את היין ובשלו ללא כיסוי בחום גבוה למשך מספר דקות עד שהאלכוהול יתאדה.

הוסיפו מים או ציר בקר, את הקורנית, המלח והפלפל השחור.

כסו את תבנית האפייה ובשלו על אש קטנה למשל כמה שעות בחום נמוך, או עד שהבשר יתרכך.

תוכלו לתת לתבשיל לנוח למשך כמה שעות או אפילו עד למחרת. הגישו עם פירה על מנת ליצור ארוחה מלאה.

 

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של המותג Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

כתבה מעניינת:

קורונה מסכה צילום אילוסטרציה PixaBay

חובת חבישת המסכות – האם אפשר לוותר?

שתפומאת גיל דובריש בימים אלה, שבהם עומס החום כבד בצורה קיצונית, הנחה משרד הבריאות על …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.