Array
(
    [_edit_lock] => Array
        (
            [0] => 1703582343:5
        )

    [_edit_last] => Array
        (
            [0] => 5
        )

    [_thumbnail_id] => Array
        (
            [0] => 52802
        )

    [_wp_old_date] => Array
        (
            [0] => 2023-12-26
        )

    [_advads_ad_settings] => Array
        (
            [0] => a:2:{s:11:"disable_ads";i:0;s:19:"disable_the_content";i:0;}
        )

    [tie_sidebar_pos] => Array
        (
            [0] => default
        )

    [tie_post_slider] => Array
        (
            [0] => 184
        )

    [_the_champ_meta] => Array
        (
            [0] => a:5:{s:7:"sharing";i:0;s:16:"vertical_sharing";i:0;s:7:"counter";i:0;s:16:"vertical_counter";i:0;s:11:"fb_comments";i:0;}
        )

    [_yoast_wpseo_primary_category] => Array
        (
            [0] => 2678
        )

    [_yoast_wpseo_focuskw] => Array
        (
            [0] => שמרים
        )

    [_yoast_wpseo_title] => Array
        (
            [0] => %%title%% %%page%% %%sep%% %%sitename%% מתמכרים לשמרים
        )

    [_yoast_wpseo_metadesc] => Array
        (
            [0] => מערכת פורטל זהר.נט. שמרים. אי אפשר שלא לאהוב אותם. גרגירי קסם קטנטנים שהופכים קמח ומים לבצק שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול ממנו.
        )

    [_yoast_wpseo_estimated-reading-time-minutes] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [tie_views] => Array
        (
            [0] => 36
        )

)
עוגה
צילום אילוסטרציה Pixabay

מתמכרים לשמרים

שתפו

מערכת פורטל זהר.נט

שמרים. אי אפשר שלא לאהוב אותם. גרגירי קסם קטנטנים שהופכים קמח ומים לבצק שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול ממנו. הבצק אשר מכפיל את נפחו, הופך לאוורירי ובעל טעם משגע, גורם לנו להתמכר לטעם, לריח ולרעיון שאיפה שיש שמרים אנחנו חייבים לקחת ביס! במאמר זה נחגוג את כל המאכלים הנפלאים שבורכו בשמרים בתוך הבצק, שמעניק להם את הטעם הכל כך מופלא הזה.

 עוגת שמרים

ראשונה ברשימה היא כמובן עוגת שמרים. עוד מההכנה שלה אתם כבר יודעים שאיך שהיא תצא מהתנור היא כנראה גם תיגמר, ולכן מוטב להכין כמות מראש. עוד עוגה אחת לפחות לגיבוי של זו שנגמרה ועוד שתיים שאפשר להכניס להקפאה ולשלוף בעת הצורך. למשל, כשבאים אורחים בלתי צפויים, כשממש בא לכם לנשנש משהו טוב ואז אתם נזכרים: "הי יש לי עוגת שמרים במקפיא!", כשאתם צריכים לקחת איזה קינוח ליום הורים ושכחתם לגמרי…ומקרים נוספים. עוגת שמרים מפנקת היא כזו שמושקע בה מילוי אהוב במיוחד, למרות שאם נודה על האמת – איזה מילוי לא מתאים או לא אהוב במיוחד? העוגה הזו מתאימה להכול, והבצק הריחני שלה עוטף באהבה שלל מילויים כמו שוקולד, חלווה, תפוחים וקינמון, אוכמניות, גבינה ממותקת והרשימה עוד ארוכה מאוד.

פיצה

פיצה היא אחד המאכלים האהובים ביותר בעולם. כשחושבים עליה למעשה מדובר באוכל מאוד פשוט: בצק, עגבניות וגבינה. ובכל זאת לא ניתן לעמוד בפניה. הבצק שבו נמצאים השמרים הופך את הבסיס של המאפה לחלק שבלעדיו לא הייתה יכולה להתקיים הפיצה כפי שהיא. יש מי שאוהב אותו עבה, יש מי שמעדיף דק דק, יש מי שאוהב אותו ממולא בגבינת מוצרלה מותכת, אך כך או כך בזכות הבצק רווי השמרים, הפיצה היא מאכל כל כך אהוב. שילוב של עגבניות מבושלות על בצק השמרים והגבינה המותכת הופך את הביס של הפיצה לאחד הביסים הכי טעימים בעולם!

חלות

חלות מושלמות לכבוד שבת המלכה. חלות שמנמנות שמדיפות ניחוח גן עדן, שבעוד רגע יפגשו עם רוטב אדום חריף של הדגים של שבת. רגע מבורך באמת, כי איך אפשר לאכול דגים חריפים בלי חלת שמרים? אי אפשר! מהחלה אפשר להכין גם קינוחים נהדרים כמו פרנץ' טוסט בשבת בבוקר, כשפורסים פרוסה עבה של חלה מתוקה, טובלים בביצה ומטגנים בחמאה. בסוף בוזקים עליה אבקת סוכר והרי לכם גם ארוחת ערב שישי וגם ארוחת בוקר שבת בתוך חלה אחת נהדרת מלאה בשמרים. מי שלא הצליח לסיים את החלות של שבת ונשארו לו עודפים, יכול להכין ממנה ברד פודינג מופלא ולהמשיך ליהנות מהחלה גם אחרי שהיא כבר התייבשה.

סופגנייה

אחד הקינוחים האהובים ביותר שאנו מחכים לו בציפייה רבה בכל חג חנוכה. סופגנייה שמנמנה, מטוגנת בשמן עמוק במילוי של ריבת תות ואבקת סוכר. ואז מגיע הרגע הנכסף, הרגע שכולם מחכים לו – הביס הראשון! השיניים חותכות בבצק הרך, ריבה ניגרת על הלשון וכל הפה ולפעמים גם האף והבגדים מתמלאים באבקת סוכר לבנה, היש רגע נפלא מזה?

פוקצ'ה

אין ספק שאיטלקים ובצק זה סיפור אהבה. הפוקצ'ה גם היא עשויה בצק שבו שוכנים השמרים, תופחת לה לאיטה בתוך טאבון של 500 מעלות, מקבלת גבעות של כיסי אוויר, שברגע מתפוצצים ונשאר רק בצק דק במקום. בצק שכזה ראוי לשמן זית איכותי שיימרח על כל חלקיו. בגרסתו הפשוטה ביותר ילוו אותו שום קצוץ, מלח גס וכמה ענפי רוזמרין לצד קערית לאבנה משובחת. מי שרוצה להגדיל יכול להוסיף עליה תוספות כיד המלך ולשלב בה פלפלים קלויים, חצילים מטוגנים, גבינות מסוגים שונים ועוד.

 

(תוכן מקודם)

*** Best Links

כתבה מעניינת:

בשרים. צילום PEXELS

להתענג על טעמי הצפון: שירותי קייטרינג בשרים מובילים לאירוע שלך

שתפוקייטרינג בצפון: תענוג גסטרונומי כשזה מגיע לתכנון אירוע, אחד ההיבטים החשובים ביותר הוא ללא ספק …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *