משולחנה של עו"ד ומגשרת סוזי קונינסקי
פקודת התעבורה קובעת איסור נהיגה כשהנהג שיכור ואיסור היות אדם ממונה על רכב כשהוא שיכור. הפקודה קובעת מי יחשב שיכור, אילו בדיקות תעשנה לגילוי השכרות ומה סמכויותיו של שוטר בהקשר זה, והוראות לאופן עריכת הבדיקות.
סעיף 64 ב לפקודת התעבורה מקנה סמכות לשוטר לדרוש בדיקה לגילוי שכרות מנהג רכב או ממונה על הרכב אשר מעורב בתאונת דרכים, כמו גם, באפשרות השוטר לקחת דגימה של אוויר נשוף מפיו אף בהעדר חשד כי נעברה עבירה לפי פקודת התעבורה, בנוסף שוטר רשאי לדרוש מנהג רכב או ממונה על רכב שהיה מעורב בתאונת דרכים לתת דגימת דם או שתן, רכב שלא היה מעורב בתאונת דרכים דגימת הדם תיעשה רק בהתקיים חשד סביר כי הנהג או הממונה שיכור.
נמצא הנהג חשוד בנהיגה בשכרות ?
לאור הקביעה בחוק לפיה שוטר מוסמך לעכב נהג לצורך בדיקת ינשוף באמצעות מכשיר "הינשוף" אף אם אינו חשוד לפרק זמן שאינו עולה על חצי שעה.
לאחר בדיקת מאפייני הנהג, אף קיימת לשוטר סמכות לעכבו עד שלוש שעות.
לאחר השלמת בדיקת המדדים, במידה ונמצאו מדדים חורגים, יקבל הנהג זימון לבית המשפט ואף יכול להשלל רשיונו שלילה מנהלית ל 30 יום וניתן להשבית את רכבו ל 30 יום.
העונש
ראשית קובעת פקודת התעבורה כי עבירת השכרות, דינה קנס בשיעור גבוה מאד. בנוסף, יפסל רישיונו על ידי בית המשפט למינימום שנתיים ואם זו לא הפעם הראשונה, יכול שיהיה צפוי להחמרה וכפל שלילה ואף מאסר.
אם זאת בנסיבות מיוחדות בית המשפט רשאי לסטות מעונש המינימום.
אוכלוסיה מיוחדת:
נהג חדש, נהג צעיר עד גיל 24, נהג מקצועי, נהג ציבורי נמנים כאוכלוסייה מיוחדת והיחס להנ"ל ביתר חומרה.
מהו תיק תלת"ן
תיק תלתן נולד במטרה לשפר את כוח ההרתעה של המשטרה ע"י רף ענישה גבוה יותר תוך האצה של ההליכים כנגד הנהג אשר עבר עבירה המוגדרת תיק תלת"ן
בעצם מה שנעשה בפועל הוא שנלקחו עבירות תעבורה מסכנות חיים, כפי שנראה בהמשך והחמירו בדרישה לענישה בהם (ההחמרה היא מצד התביעה) בניגוד לתיק רגיל, תוך האצה של ההליך המשפטי, דהיינו שיפוט מהיר. חשוב לדעת כי המשטרה היא היחידה שתקבע איזה עבירת תנועה תחשב תיק תלת"ן.
"כששותים לא נוהגים" נקודה!
אך אם קרה והסתבכת, במשרד נוימרק, בכר, דריקר מן, קונינסקי – מחלקת תעבורה בראש עו"ד ומגשרת סוזי קונינסקי לשרותך!