פיט סטפ פרו באנר עליון 2018-10
בית / המגזין / אוכל / מתכונים / סופגניות בציפוי שוקולד גנאש
ארט דה ג׳לטו באנר עליון 2018-12-26
כרמית מתכון סופגניות בציפוי שוקולד גאנש, שף לורו לוי - צילום: אמיר מנחם
צילום: אמיר מנחם

סופגניות בציפוי שוקולד גנאש

ארט דה ג׳לטו באנר עליון 2018-12-26

מתכון לבצק סופגניות:

630 גר קמח

10 גר שמרים יבשים

4 גר אבקת אפיה

75 גר סוכר

60 גר חמאה (רכה בטמפ' החדר)

270 מ"ל חלב

20 מ"ל ברנדי

3 ביצים (מידה לארג')

ציפוי שוקולד אגו לסופגניה :

חצי חבילת שמנת מתוקה

1 טבלת שוקולד "אגו" חלב/ לבן/ מריר 60% מוצקי קקאו

אופן הכנה :

לערבב בקערת המיקסר עם וו לישה – חלב וביצים. להוסיף את הקמח המעורבב עם השמרים היבשים ואבקת האפיה ולהתחיל לישה של כ- 3 דקות. לאחר 3 דקות להכניס את החמאה ולהמשיך לישה עד שהבצק משתחרר מהדפנות. לכסות את הבצק לכ- 30 דקות ולהניח במקרר. במגש אפיה עם נייר אפיה מרוח עם קצת שמן, מגלגלים את הבצק לכדורים בינוניים ומניחים על המגש. ממתינים לתפיחה של כ – 90 עד 120 דקות ומטגנים בשמן עמוק בחום של 170 מעלות כ – 2 דקות מכל צד. מסננים ו מקררים כ-10 דקות.

להכנת הגנאש :

בשיטת בן מארי (בקערה המונחת על גבי סיר עם מים חמים מעל ללהבה בינונית) מחממים את השמנת ,מוסיפים לתוכה את טבלת השוקולד (ניצן לקצוץ את השוקולד לחתיכות קטנות כדי לזרז את התהליך) . ממשיכים לערבב עד להתאחדות ולהתייצבות. מעבירים לקערית שתהיה מספיק רחבה כדי לטבול בה את הסופגנייה. מזליפים לתוך הסופגנייה את המילוי הרצוי (ריבה /שוקולד).

טובלים את החלק העליון של הסופגנייה בגנאש השוקולד ומקשטים מעל באגו מיקסים (כדורי תירס מצופים שוקולד) של כרמית או במרשמלו שאוהבים.

באדיבות חברת כרמית

שתפו

כתבה מעניינת:

מג'דרה קוסקוס מאתר מאסטר שף צילום שני הלוי

מג'דרה קוסקוס

מערכת פורטל זהר הצפון הנה מתכון למג'דרה קוסקוס לארוחה משפחתית חמה וטעימה! במקום להשרות עדשים, משתמשים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

פיט סטפ פרו באנר עליון 2018-10

SHOP NOW
close-link