שפלת יהודה היא ארץ ירוקה ומשופעת באטרקציות חקלאיות, מחלבות, רפתות, יקבים ומבשלות בירה .
" שפלת יהודה" מתל גזר בצפון ועד לכיש בדרום, לאן שנפנה, לאן שנביט, זו היא ארץ התנ"ך בה אנו נוגעים בפיסות היסטוריה בשילוב התפאורה ההיסטורית המדהימה.
החל מהתקופות הקדומות היו באזור יתרונות אסטרטגיים וכלכליים, נעו שיירות והאזור שגשג. האזור התברך גם בצמחיה וחי .
עם בוא הסתיו שולט בה הירוק של החקלאות המקשט את הנוף המיוחד של האזור.
יקב מרשה – Maresha Estate Winery
יקב מרשה (Maresha) הינו יקב משפחתי כשר, המייצר יינות איכות ברמה גבוהה באזור יין חדש ומתפתח. יקב מרשה שם לו למטרה להוות מרכז אזורי להנחלת תרבות היין וכן להביא טעמים וריחות חדשים ושונים לנוף היין הישראלי.
הכרם, היקב ומרכז המבקרים הצמוד אליו ממוקמים בחבל ארץ "גבעות יהודה-תל מרשה" בסמוך לנחל גוברין. חבל ארץ זה נמצא במפגש של 3 אזורים גיאוגרפיים : שפלת החוף, הרי יהודה וחבל לכיש. האזור מתאפיין בגבעות כורכר ואבן גיר נמוכות המשתפלות מגבהים של 30+ עד 60+ מ' מעל פני הים, ובאדמת חרסית מעורבת בגיר המצויה במישורים שביניהם ובערוצי הנחלים.
אנו רואים לנגד עינינו יצירת טרואר חדש שונה וייחודי, המסוגל להפיק יינות איכות ברמה גבוהה בעלי אופי איזורי מובהק.
כפי המתבקש מכך שהיקב הינו ESTATE WINERY, וכן בשל הרצון ל"גדל את היין על הגפן", היינות מיוצרים אך ורק מענבים הגדלים בכרם שבבעלות היקב. כך אנו יכולים להבטיח את ייחודיות הטעמים ואת הארומות האופייניות, המתקבלות מהענבים.
יקב לה טרה פרומסה
היקב הביתי הוקם ב-1998 במושב שחר ע"י אירית וסנדרו פלגריני ומאז עבר למשכנו הנוכחי בקיבוץ גת.
סנדרו, בן למשפחת אצולה איטלקית, שומר על מגילת השושלת המשפחתית ששורשיה במאה ה-14 ועל סמל המשפחה החרוט בשיש העוברים מדור לדור כבר מאות שנים. הוא נולד בפרמה והיה שף במסעדה מקומית. לארץ הוא הגיע ב-1991 כדי להתחלף עם חבר, שף במסעדה ירושלמית שיצא לאיטליה לעבוד במסעדתו של סנדרו.
כשחזר סנדרו לאיטליה לא יכול היה לשכוח את אהבתו לאירית, סטודנטית לאמנות, בת למשפחה מיוצאי קוצ'ין, אותה הכיר בירושלים כשעבדה במסעדה. געגועיו לאירית גברו ובשנת 1995 הוא עלה לארץ והשניים התחתנו.
למשפחת פלגריני מסורת ארוכה של עשיית יין באיטליה החל משנת 1425. מאז הועבר סוד עשיית היין מדור לדור. מסבו למד סנדרו לייצר יינות וליקרים משובחים. ביקב בקיבוץ גת מייצרים בני הזוג ליקרים מאגוזים, לימון וארטישוק ומבחר יינות
יקב נחום–יין שלום
יקב נחום הוא יקב ביתי, הפועל מאז 2007 במושב אמונים שליד אשדוד.
היקב מייצר כמויות קטנות אך איכותיות של יין אדום. סוגי היין ביקב הם מרלו וקברנה- סוביניון , ובלנדים עם פטיט וורדו.
עשיית היין החלה כתחביב לשנות הפנסיה והפכה לעשייה מקצועית.
שלום למד את ייצור היין אצל ניר שחם בטל שחר ולאחר שהחל בייצור הצטרפה אליו אשתו רותי ושניהם ביחד למדו עוד כשנתיים.
בשנת 2008 זכה יין – הקברנה , יין – שלום במדליית -זהב בתחרות של טרווינו בסקטור של ייקבי- בית.
בשנת 2010 זכה שוב הקברנה במדלית כסף.
היין מיוצר במיכלי נירוסטה ובדמיג'נים. השנה הוחל ביישון בחביות עץ. הענבים מובאים מכרמי שפלת יהודה ומהצפון.
היין שמור ומקורר 24/7/365 ( כל הזמן).
היקב מייצר גם יין רימונים ויין רוזה מקברנה.
יקב רמאן
תארו לעצמכם מרחבים פתוחים, ירוק מסביב וחצר קטנה עם בית עץ, פעמוני רוח,
שולחן קטן עם פלטת גבינות, שתי כוסות ובקבוק יין של רמאן. עכשיו הזמן לצאת לטיול
יקב רמאן, הוא יקב משפחתי השוכן בניר בנים שבשפלת יהודה.
היקב הוקם בשנת 2005 על ידי יאיר רמאן, מתוך אהבתו הרבה ליין והרצון לשלב את המשפחה באהבה זו. היינן, יאיר, עו"ד במקצועו ובעל תארים אקדמיים בחשבונאות ומימון, מאמין כי עשיית היין היא סוג של אומנות, וכי עבורו מדובר בשילוב של אמנות ותראפיה. בשנת 2008 עברה המשפחה מהעיר אל הכפר ובציר 2008 נעשה במשכנו החדש.
יקבי ברקן
מרכז היין החוויתי בקיבוץ חולדה מרחיב את פעילותיו לקראת חג ראש השנה וחוה"מ סוכות ומציג פעילויות משפחתיות מיוחדות להורים ולילדים.
בציר משפחות – "מהאדמה לבקבוק"
(מותאם לכל המשפחה ולכל הגילאים) – בו לוקחים הילדים חלק פעיל בבציר ענבי יין.
המשתתפים יפרידו את הענבים מהשזירות, ימעכו אותם, יסחטו ויסננו במכונות שנבנו במיוחד להפעלה על ידי ילדים. בתום התהליך, יקבל כל ילד בקבוק אישי של תירוש, אותו הוא מוזמן לעטר בתחנת היצירה והאמנות בתגית אישית.
ההורים מוזמנים לערוך סיור ולטעום ממבחר יינות היקב .
מבשלת "אביר – האלה" Abeer Haela
מבשלת "אביר- האלה" היא מבשלה כפרית המייצרת בירות איכותיות
תוך הקפדה על תהליכי ייצור מסורתיים בשילוב ידע מתקדם.
המבשלה הוקמה בשנת 2008 ע"י ארם ובת שבע דקל וממוקמת במרתף קטן חפור בחצר הבית, במושב צפרירים אשר בעמק האלה.
בירת "אביר- האלה" היא בירה טבעית, מועשרת בתבלינים ובשמרי בירה.
מעורפלת ללא סינון ופיסטור ועוברת תסיסה שנייה בבקבוק.
המאפיין את הבירה הכפרית הוא השימוש במרכיבים ובחומרים טבעיים
לתת, שעורה או חיטה, דגנים אחרים, כשות אמיתי ושמרי בירה.
תהליך התסיסה האלכוהולית הראשוני הוא טבעי וחופשי לחלוטין
בבירה הטבעית, הגיזוז נעשה בתהליך טבעי ע"י תסיסה שנייה בתוך הבקבוק.
המאפיין את הבירה הוא השונות שלה. הבירות סמיכות, לא מפוסטרות ועשירות בטעמן, מתובלנות בתבלינים שונים ועשויות באהבה רבה.
משקאות וקוקטיילים מיוחדים
VAN GOGH
DOUBLE ESPRESSO
Van Gogh דאבל אספרסו הושק בשנת 2005.
ממש כיצירת אמנות בבקבוק – זהו שילוב של וודקה איכותית וקפה משובח שלא הרבה עומדים בפניו.
כיום Van Gogh דאבל אספרסו נחשבת כוודקת הקפה הטובה בעולם. טעמו הייחוד של הדאבל אספרסו מתקבל מפולי קפה קולומביאני משובחים, שנבררו ונקלו בקפידה רבה.
הטעם שנוצר הוא של קפה אלכוהולי משובח, בעל מרקם עשיר. 35% אחוזי אלכוהול ו10- מ"ג קפאין מעוררים ומעשירים את חווית השתייה
Cocktail Kfroshka
קפרושקה הינו הגירסא של הקפיירניה רק שבמקום קאשסה (רום שמקורו בברזיל)
משתמשים בוודקה בטעם אננס
המצרכים:
140 מ"ל ואן גוך בטעם אננס
לימון
60 מ"ל סוואר
סוכר
אופן ההכנה: לוקחים לימון וחותכים אותו לקוביות קטנות. את הקוביות מוסיפים לכוס ויסקי, מוסיפים כפית סוכר ומוזגים את הוואן גוך עד שיכסה את הלימונים. באמצעות צ'ייסר כותשים את כל המרכיבים בכוס ולסיום מוסיפים קרח כתוש.
הצעת הגשה: חותכים פרוסות לימון ומניחים על שפת הכוס.
La Belle Sandrine Margarita
במקור המרגריטה נעשת ע"י הטקילה , הפעם שינוי מענן ומיוחד על בסיס לה בל סנדרין, השילוב עם הפירות יער הקפואים יוצרים קוקטייל מעניין ובלתי שגרתי
מקור השם מרגריטה ע"פ אחת הסברות היא בכוכבת קולנוע אמריקאית "מרגרט" שבתקופת היובש בשנות ה– 30 שחצה את הגבול מקליפורניה למקסיקו כל פעם שרצה ללגום מהקוקטייל המופלא
המצרכים:
120 מ"ל לה בל סנדרין
60 מ"ל רום
60 מ"ל סאוור
פירות יער קפואים
אשכולית אדומה
אופן ההכנה: מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר עם הרבה קרח ומפעילים עד לקבלת מרקם עדין של ברד
הצעת הגשה: חותכים אשכולית אדומה לפרוסות דקות ומניחים על שפת הכוס.
Acai Sour Sprite
קוקטייל מעניין המשלב את טעם פרי האסאי שהינו פרי שמוצאו ביערות האמזונס שבברזיל ומיוחסים לו תכונות בריאותיות בשילוב סאוור , החמיצות נותנת לטעם ניגודיות מעניינת והספריט מעדן ומוריד את אחוזי האלכוהול
המצרכים:
120 מ"ל Van Gogh Acai
60 מ"ל סאוור
ספרייט
תפוחים ירוקים
אופן ההכנה: שמים בחצי מגובה כוס היי- בול קוביות קרח, מוזגים ואן גוך אסאי בחצי מגובה הכוס,
מוסיפים סאוור בנדיבות וסוגרים עם ספרייט
הצעת הגשה: חותכים תפוח ירוק לרצועות דקות ומניחים בתוך הקוקטייל.
זיו מנור – מעביר מופעי תרבות על עולם השתיה אצלכם בסלון 052-2457-843 www.zivmanor.co.il