בית / Fun / אוכל / מתכונים / סלט אוליביה בשילוב עוף צלוי
צילום: אפיק גבאי

סלט אוליביה בשילוב עוף צלוי

שתפו

מערכת פורטל זהר.נט

חגיגות יום העצמאות וההופעות לא יתקיימו אבל המסורת הישראלית של אכילת בשרים ביום העצמאות בוודאי תתקיים. קבלו מתכון לסלט המושלם לארוחת יום העצמאות: סלט אוליביה!

מרכיבים ל-4 מנות אישיות:

4 תפוחי אדמה

2 גזרים

500 גרם חזה עוף (אופציונלי)

4 ביצים קשות

4 מלפפונים חמוצים

1/2 קופסת אפונה ירוקה עדינה

1 תפוח ירוק מקולף (אופציונלי)

1/2 כפית מלח, או לפי הטעם

1/4 כפית פלפל שחור, או לפי הטעם

1/2 צנצנת מיונז הולנדי

קישוט:

עלי פטרוזיליה

אופן הכנה:

  1. מבשלים ביחד את תפוחי האדמה והגזרים עם הקליפה עד שהם מתרככים.
  2. צולים/ מבשלים בנפרד את חזה העוף.
  3. מקלפים את הירקות וחותכים לקוביות קטנות.
  4. חותכים את חזה העוף לקוביות קטנות.
  5. מקלפים את הביצים הקשות וחותכים לקוביות קטנות.
  6. חותכים את המלפפונים החמוצים והתפוח לקוביות קטנות.
  7. מעבירים את כל המרכיבים החתוכים לקערה גדולה, מוסיפים את המלח והפלפל והמיונז ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים את התיבול.
  8. מעבירים את הסלט ל-4 רינגים אישיים שמונחים על צלחות הגשה ומהדקים היטב.
  9. מוציאים את הרינגים, מקשטים את הסלט בעלי הפטרוזיליה ומגישים.

באדיבות מותג מאסטר שף

כתבה מעניינת:

סלט שעועית טרי בתוספת עשבי תיבול. צילום: סטודיו TEKA

ירקות בסוכות: מתבל אפונה ונענע, סלט שעועית ועשבי תיבול ופרחי בצק עלים עם קישוא

שתפומערכת פורטל זהר.נט לא ברור אם זהו הסכך הירוק שמעלינו או צבעם של שלושה מותך …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.