Array
(
    [_edit_lock] => Array
        (
            [0] => 1662386067:5
        )

    [_edit_last] => Array
        (
            [0] => 5
        )

    [_thumbnail_id] => Array
        (
            [0] => 49873
        )

    [_advads_ad_settings] => Array
        (
            [0] => a:2:{s:11:"disable_ads";i:0;s:19:"disable_the_content";i:0;}
        )

    [tie_sidebar_pos] => Array
        (
            [0] => default
        )

    [tie_post_slider] => Array
        (
            [0] => 184
        )

    [_the_champ_meta] => Array
        (
            [0] => a:5:{s:7:"sharing";i:0;s:16:"vertical_sharing";i:0;s:7:"counter";i:0;s:16:"vertical_counter";i:0;s:11:"fb_comments";i:0;}
        )

    [_yoast_wpseo_primary_category] => Array
        (
            [0] => 2679
        )

    [_yoast_wpseo_focuskw] => Array
        (
            [0] => עוגת דבש ללא גלוטן
        )

    [_yoast_wpseo_title] => Array
        (
            [0] => %%title%% %%page%% %%sep%% %%sitename%% עוגת דבש ללא גלוטן
        )

    [_yoast_wpseo_metadesc] => Array
        (
            [0] => מערכת פורטל זהר.נטרן בן דוד הקונדיטור הראשי של רשת קפה ביגה חושף מתכון להכנת עוגת דבש – ללא גלוטן, המתאימה להגשה כקינוח בראש השנה וחגי תשרי
        )

    [_yoast_wpseo_linkdex] => Array
        (
            [0] => 55
        )

    [_yoast_wpseo_estimated-reading-time-minutes] => Array
        (
            [0] => 1
        )

    [_yoast_wpseo_opengraph-title] => Array
        (
            [0] => פורטל זהר.נט | עוגת דבש ללא גלוטן
        )

    [_yoast_wpseo_opengraph-description] => Array
        (
            [0] => מתכונים
        )

    [_wp_old_date] => Array
        (
            [0] => 2022-09-05
        )

    [tie_views] => Array
        (
            [0] => 188
        )

)
ביגה עוגת דבש ללא גלוטן לראש השנה צילום ביגה
עוגת דבש ללא גלוטן לראש השנה. צילום: יח״צ ביגה

עוגת דבש ללא גלוטן

שתפו

מערכת פורטל זהר.נט

רן בן דוד הקונדיטור הראשי של רשת קפה ביגה חושף מתכון להכנת עוגת דבשללא גלוטן, המתאימה להגשה כקינוח בראש השנה וחגי תשרי. העוגה מתאימה גם לשוחרי בריאות, חובבי מזון ללא גלוטן או לסובלים ממחלת הצליאק. היא אוורירית, עשירה בטעמים, רכה, נימוחה בפה, ומתאימה כמנה אחרונה  לכל ארוחה

מרכיבים:

100 גרם סוכר חום דמררה

100 גרם סוכר לבן

300 גרם דבש

2 ביצים (L)

200 גרם שמן

350 גרם קמח לעוגות ללג (ממליץ על קמח תמי)

7 גרם אבקת אפיה

2 גרם סודה לשתיה

1/4 כפית מלח

1 כפית קנמון

1/4 כפית ציפורן

200 מל׳ תה כהה

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-165 מעלות.

מצפים תבנית אינגלנש בנייר אפיה.

מקציפים במקסר עם מטרפה סוכר, דבש וביצים עד לקבלת תערובת אוורירית.

מוסיפים את השמן לאט עד הטמעה וקבלת תערובת אחידה.

בקערה מערבבים את כל היבשים ומוסיפים לתערובת. לאחר שהתערובת חלקה מוסיפים את התה עד לקבלת מרקם אחיד. לאחר מזיגת התערובת לתבנית ניתן להוסיף שקדים פרוסים או אגוזים.

לאפות כ-35-40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.

מומלץ לסגור את העוגה (לאחר שהתקררה) בשקית ולהמתין לפחות יום לפני שאוכלים, העוגה רק משתבחת.

כתבה מעניינת:

עוגת דבש להמחשה‎

מתכון לראש השנה: עוגת הדבש של סבתא

שתפובאדיבות אלון אזולאי, מועמד לראשות העיר בכל ראש שנה אני נזכר בסבתא היקרה שלי שהיתה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *