השכר הממוצע לעובד בעיריית כרמיאל גבוה מהשכר הממוצע במשק, בסביבות 11.9 אלף ש”ח לחודש. האבסורד: רוב העובדים בעירייה אפילו לא מתקרבים לרמת השכר הזו
האם משתלם לעבוד בעיריית כרמיאל? עלות השכר הממוצע (ברוטו) לעובד בעירייה עומדת על 142.5 אלף ש”ח לשנה, כ-30 אלף ש”ח יותר מהשכר הממוצע במשק – 110.55 אלף ש”ח לשנה. בחישוב מהיר,, מדובר בעלות שכר חודשית של כ-11.9 אלף ש”ח לעובד. כך עולה מבדיקה שערכה חברת המידע העסקי BdiCoface, המדרגת את עלויות השכר של העיריות והמועצות המקומיות בישראל.
כדי להיות הוגנים, יש לציין כי חלק גדול מהעובדים בעירייה אינם משתכרים שכר גבוה במיוחד, וכי מדובר בבדיקה של השכר הממוצע, הכולל גם את ראשי המינהלים ועובדים בכירים, המושכים את המספרים באופן חד כלפי מעלה. גורמים בעירייה עימם שוחחנו השבוע, מספרים כי “רובם הגדול של העובדים כלל לא מגיעים או מתקרבים לרמות השכר הללו, הנתון הוא עיוות של המציאות. כל העובדים הזוטרים משתכרים כמה אלפי ש”ח לחודש”.
עלות השכר השנתית בעירייה 142.5 אלף ש”ח לעובד, נמוכה מעט מהעלות הממוצעת בעיריות בארץ, העומדת על 146.1 אלף שקל. עם זאת ביחס לרשויות מקומיות אחרות באזור, כרמיאל מובילה את הרשימה, צמודה אליה במקום השני עכו (עלות שכר ממוצעת לשנה – 140.7 אלף ש”ח), ואילו בנהריה 123.4 אלף ש”ח ובמעלות 125.6 אלף ש”ח.
אף אחד מהעיריות לא מתקרבת למועצה האזורית משגב, שם העלות השנתית הממוצעת לעובד עומדת על 156.4 אלף ש”ח לשנה.
לדברי תהילה ינאי, מנכ”לית משותפת בחברת BdiCoface, “מהדירוג שביצענו עולה כי עלויות השכר הממוצעות בקרב העיריות והמועצות המקומיות הן גבוהות מממוצע השכר במשק, בחלקן אפילו במידה רבה. העובדה הזו מאפשרת לעיריות ולמועצות המקומיות לגייס אליהן עובדים ברמה גבוהה יותר, תוך שהן מתחרות בשוק הפרטי על כוח אדם איכותי, כאשר בסופו של דבר התחרות הזו אמורה להוביל לשיפור השירות לאזרח. יש לציין כי מהדירוג עולה עוד כי בקרב המועצות והעיריות הערביות, קיימת באופן כללי רמת שכר נמוכה משמעותית מהממוצע, לאור הפערים בתקציבים, יכולות גביית הארנונה, והיציבות הפיננסית של אותן מועצות ועיריות במגזר הערבי”.