בית / Fun / אוכל / מתכונים / על האש: המתכונים שיעשו לכם את יום העצמאות
טלה - ראשי מתכון רשת BBB. צילום קונספטיק (Custom) (1)
צילום: קונספטיק

על האש: המתכונים שיעשו לכם את יום העצמאות

מערכת זהר הצפון

שנים שיום העצמאות הוא מילה נרדפת ל"על האש" ומזמן כבר הפך ל"חג המנגל" הלאומי: בכל רחבי הארץ קבוצות של מנפנפים, ליד כל עץ, בצל כל חורשה ואפילו על איי התנועה בערים הראשיותכולם סביב המנגל. קבלו שלושה מתכונים שישדרגו לכם את החג. בתיאבון וחג שמח!

המבורגר טלה

לרגל המנהג שהפך למסורת, שף אילן פנחס, השף הראשי וסמנכ"ל רשת מסעדות BBB, המתמחה בבשרים, רותם את ניסיונו העשיר והתמחותו בבשרים ומציע מתכון המבורגר טלה מיוחד ליום העצמאות שמוגש עם פיתה, טחינה חציל שרוף ומאכלים נוספים המזוהים עם החייך הישראלי.

(מתכון ל-10 המבורגרים גדולים)

המבורגר

  • 1.6 ק"ג בשר פקניה טחון גס
  • 400 גרם בשר פלדה טלה טחון דק
  • 20 גרם מלח
  • 6 גרם פלפל שחור
  • חופן של פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
  • חופן של פיסטוקים ושקדים קלויים

אופן הכנה

בקערת ערבוב לשים את הבשר על כל מרכיביו ועד קבלת תערובת אחידה  אין ללוש יתר על המידה (בכדי לשמור על פריכות השקדים ופיסטוקים, מומלץ ללוש קרוב למועד הצלייה). קורצים לקציצות במשקל 200 גרם ומשטחים לקציצה בגובה של כ– 2 ס"מ, מעבירים לצלייה על גריל למידת עשייה רצויה. במקביל צולים על האש חציל עד לריכוך מלא. מומלץ לחמם את הפיתה על הגריל.

הצעת הגשה

  • 1 פיתה
  • 1 המבורגר טלה
  • פילה של חציל שרוף ללא קליפה
  • טחינה סמיכה
  • אורוגולה
  • בצל סגול פרוס דק
  • פרוסות של עגבנייה בשלה
  • מעט סומק
  • עמבה דלילה (מדללים עם מעט מים)

אופן הגשת המנה

פותחים את הפיתה מצד אחד ומורחים בטחינה, מעל מניחים את  פרוסות העגבנייה, הבצל והרוקט, מפזרים מעט סומק. מכניסים את ההמבורגר הצלוי ועליו מניחים את הפילה של החציל השרוף, סוגרים עם עמבה מעל לפי טעם (לא חייב), מגישים עם פלפל חריף "שיפקה"  או כרוב כבוש.

טלה - מתכון רשת BBB. צילום קונספטיק (Custom) (1)
צילום: קונספטיק

חומוס סגול

את מנת החומוס הישראלית כולנו אוהבים, אז בואו נעשה את זה קצת יותר מעניין, יותר טעים, עם טאץשל בריאות וצבע שהם חגיגה לעיניים ולחיך. קבלו מתכון למנה הכי ישראלית שיש, להכנה קלה בבית לחג המנגלים הלאומי. באדיבות חברת כרמית.

מרכיבים:

3  סלקים בינוניים מקולפים, מבושלים וחתוכים (ניתן להשתמש בסלקים בוואקום כי זה יותר מהיר).
1 
פחית שימורי חומוס
3 
כפות טחינה גולמית איכותית
2 
שיני שום כתושות
 
מיץ מלימון אחד
 
כף שמן זית
 
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים.

חברת כרמית חולקת מתכון לחומוס סגול צילום תמר גולן (1)
צילום: תמר גולן

כנפיים ורטבים

אם תשאלו אותנו, אין כמו כנפי עוף עסיסיות במרינדה טעימה על האש. שף אילן פנחסי השף הראשי וסמנכ״ל רשת BBB מציע מתכון מיוחד לכנפי עוף עם מגוון רטבים יחודיים.

כנפי עוף עסיסיות

  • 12 יחידות, של כנפיים חצויות  (מנה גדולה)
  • 1 כפית מלח דק
  • 1 קורט פלפל שחור טחון דק
  • חצי כוס רוטבמתכונים בהמשך
  • טבעות של בצל ירוק לקישוט (לא חובה)

אופן הכנת הכנפיים: מתבלים את הכנפיים במלח ופלפל, "מעלים" את הכנפיים על הגריל בשלב החזק של המנגל. צולים את הכנפיים בזריזות משני הצדדים, כאשר מקפידים שלא לשרוף אותן, כ2-3דקות מכל צד (מסובבים תוך כדי שלא יישרף), חשוב להגיע לגוון חום זהוב. מעבירים את הכנפיים לכלי הנירוסטה וסוגרים בעזרת המכסה. נותנים לכנפיים להתבשל עם החום שנוצר בתוך הכלי, לאחר כ-20-30 דקות מעלים שוב את הכנפיים למנגל, מחזירים לקערת הערבוב עם הרוטב ,מגישים בכלי שטוח ומקשטים בבצל ירוק .

רוטב צ'ילי מתוק

  • 1 כוס צ'ילי מתוק
  • 1 כף סוכר חום דמררה
  • 1 כף רוטב סויה
  • חצי כפית שמן שומשום
  • חצי שן שום קצוצה דק
  • חצי כפית ג׳ינג׳ר טרי קצוץ דק
  • מטעמים במידת הצורך
  • 40 גרם חמאה (לא חייב)

אופן הכנה

את רוטב הצ'ילי המתוק על כל מרכיביו למעט החמאה מכניסים לסיר רחב ומבשלים על אש בינונית מוסיפים את החמאה ומערבבים עד התמוססות החמאה, יש לשים לב לתהליך הבישול ולוודא שהרוטב לא יתפרק.

רוטב חריף מעושן

  • 100 גרם רוטב טריאקי
  • 400 גרם רוטב צ'ילי מתוק
  • 50 גרם רוטב סרירצ'ה
  • 20 גרם צ'יפוטלה (חלפניו מעושן)

אופן הכנה

מערבבים במעבד מזון את הטריאקי, צ'יפוטלה והסרירצה למחית חלקה, בקערת ערבוב מוסיפים את הצ'ילי המתוק, מערבבים לרוטב חלק.

רוטב חרדל ומייפל

  • 1 כוס סירופ מייפל איכותי
  • חצי כוס חרדל
  • 1 כף סוכר דמררה
  • קורט צ'ילי גרוס
  • טיפה אחת של רוטב סרירצ'ה

אופן הכנה

מערבבים את כל החומרים לרוטב אחיד.

כנפיים - מתכון רשת BBB. צילום קונספטיק (Custom) (1)
צילום: קונספטיק
שתפו

כתבה מעניינת:

פוקאצ'ה עם מיקס גבינות

פלג בכור, מבשל ולומד את עולם המטבח מגיל 10.  מתארח בתוכנית הבוקר של לאון ופאולה. מתמחה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

SHOP NOW
close-link
//set menu items with childrens to be clickable