סינטה בזיגוג אפרסק תפוז. צילום TEKA studio
סינטה בזיגוג אפרסק תפוז. צילום TEKA studio

על האש: סינטה בזיגוג תפוזים ואפרסקים

שתפו

במרפסת, בפארק או על אי תנועה: ימי האביב בפסח מהווים את פתיחתה הרשמית של עונת המנגל. קבלו מתכון שיתן טוויסט מקורי לסטייק הסינטה שלכם

מרכיבים:

1 נתח סינטה

עירית טרייה

למרינדה:

2 כפות אבקת שום

1 כף אבקת מרק בצל

1 כף אבקת צ'ילי

1 כפית תימין יבש

1 כפית בזיליקום יבש

1 כפית אורגנו יבש

2 כפיות פפריקה מעושנת

2 כפיות מלח

1 כף סוכר חום

200 מל' שמן זית

לזיגוג:

80 גרם ריבת אפרסק

80 מל' מיץ תפוזים

1 כף רוטב סויה

חצי כף חרדל דיז'ון

חצי כף סוכר חום

1 כפית תערובת קייג'ון

הכנה:

ערבבו את כל התבלינים ושימו בצד 2 כפות מהתערובת עבור הזיגוג. הוסיפו לתערובת התבלינים שמן זית ומעט מהקייג'ון. הניחו את הסינטה בכלי עמוק וצר, ומזגו מעל את תערובת המרינדה.

צננו במקרר ל- 8 שעות לפחות לספיחת הטעמים. כעבור 8 שעות, צרבו בגריל בחום גבוה את הסינטה כ- 20 דקות או עד שמוכן לגמרי.

הכנת הזיגוג והגשה:

במחבת חממו ערבבו את חומרי הזיגוג והוסיפו את 2 כפות התערובת ששמרתם בצד, צמצמו את הרוטב, פרסו את נתח הסינטה והברישו מעל את הזיגוג. לפני ההגשה, פזרו עירית טרייה.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka

כתבה מעניינת:

עוגת דבש להמחשה‎

מתכון לראש השנה: עוגת הדבש של סבתא

שתפובאדיבות אלון אזולאי, מועמד לראשות העיר בכל ראש שנה אני נזכר בסבתא היקרה שלי שהיתה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *