במרפסת, בפארק או על אי תנועה: ימי האביב בפסח מהווים את פתיחתה הרשמית של עונת המנגל. קבלו מתכון שיתן טוויסט מקורי לסטייק הסינטה שלכם
מרכיבים:
1 נתח סינטה
עירית טרייה
למרינדה:
2 כפות אבקת שום
1 כף אבקת מרק בצל
1 כף אבקת צ'ילי
1 כפית תימין יבש
1 כפית בזיליקום יבש
1 כפית אורגנו יבש
2 כפיות פפריקה מעושנת
2 כפיות מלח
1 כף סוכר חום
200 מל' שמן זית
לזיגוג:
80 גרם ריבת אפרסק
80 מל' מיץ תפוזים
1 כף רוטב סויה
חצי כף חרדל דיז'ון
חצי כף סוכר חום
1 כפית תערובת קייג'ון
הכנה:
ערבבו את כל התבלינים ושימו בצד 2 כפות מהתערובת עבור הזיגוג. הוסיפו לתערובת התבלינים שמן זית ומעט מהקייג'ון. הניחו את הסינטה בכלי עמוק וצר, ומזגו מעל את תערובת המרינדה.
צננו במקרר ל- 8 שעות לפחות לספיחת הטעמים. כעבור 8 שעות, צרבו בגריל בחום גבוה את הסינטה כ- 20 דקות או עד שמוכן לגמרי.
הכנת הזיגוג והגשה:
במחבת חממו ערבבו את חומרי הזיגוג והוסיפו את 2 כפות התערובת ששמרתם בצד, צמצמו את הרוטב, פרסו את נתח הסינטה והברישו מעל את הזיגוג. לפני ההגשה, פזרו עירית טרייה.