מאיה דוד,
מנהלת מרכז הרמוניה
מדריכה ומנחה להעצמה והעשרת ההנאה הזוגית
052-3725612
זמן לאיכות זוגית היא אינה קלישאה, אך איך זה בכלל אפשרי?
הפער בין הרצוי למצוי
טוב נו, זו תמיד את – את, גרה ליד אמא שלך, בעלך שותף מלא, את בסביבה תומכת…
איפה אני? שני ילדים קטנים, אמא שלי בכלל לא בסביבה ותכלס, אני לא ממש מתה על העובדה שאיזו בחורה יושבת אצלי בבית ועושה לי טובה עם לא מעט תנאים.
בעלי? עובד הכי קשה בעולם ומגיע הביתה עם הלשון בחוץ… איזה זמן איכות יש לנו? בעיקר תוך כדי שינה.
אז זהו, אני לא חיה בסביבה תומכת, יצרתי לי סביבה תומכת.
מה עשיתי?
לקח לי זמן להבין שזמן איכות, זוגיות, זמן בילוי, לא ממש משנה איך מכנים את זה, זה בידיים שלנו בלבד. הרי אף בייביסטר לא תדפוק על הדלת שלנו ותאמר "חברים, באתי לפרגן לכם…מוזמנים לבלות" אז מה המשמעות ביצירת סביבה תומכת? המשמעות שאני נותנת לה היא שהסביבה יודעת להעריך, לקבל ולקדש את הזמן שלנו. כלומר, הסביבה מכירה בכך שיש לנו את היום שלנו, את הזמן שלנו…. אז מי זו הסביבה הזו? ההורים, הילדים, החברים ומעגלים רחבים יותר.
איך מייצרים סביבה תומכת בתוך השגרה הזו?
- בייביסיטר – תמצאו בייביביטר מומלצת כזו שתוכל לשחרר אתכם ותוכלו להיות רגועים כשהיא עם הילדים (יש לי כמה טיפים לאיך משמרים בייביסיטר.. זה לכתבה אחרת ? )
- היום שלנו – תקבעו יום אחד שבו תקיימו פעילות קבועה – מומלץ פעם בשבוע אבל לא פחות מפעם בשבועיים – סרט, הצגה, חוג פילטיס, מפגש חברים/משפחה/מסעדה. אפשרי גם וגם וגם ואז – היום הזה רק שלכם!
- לא מוותרים – תקפידו, אל תוותרו על היום הזה בשום מחיר! גם אם אתם כבר עייפים מהיום, גם אם אתם כועסים כרגע… זה שלכם, בידיים שלכם!
אז כמו שסטיבן קובי, מציין בשבעת ההרגלים לאנשים אפקטיביים, את ההרגל הראשון 'פרואקטיביות' ויוזמה הכלי המרכזי בהרגל הזה הוא מעגל ההשפעה והדאגה. המסר העיקרי שלו הוא, ככל שתשפיעו פחות תדאגו!
עכשיו, קחו את עצמכם חמש שנים קדימה: הילדים גדולים, לא צריכים בייביסטר, יודעים שיום שני, שייך לאבא ואמא – לא נוגעים!
עשרים שנים קדימה: לא מביאים את הנכדים ביום שני, יום שני שייך לסבא וסבתא! מביאים בייביסיטר ?