על פיתות טחינה כבר שמעתם? קבלו את הקריספיתה! חברת אחוה, יצרנית הטחינה, בשיתוף אורן בקר ונורית פלד, בלוג טעמיים כי טוב, מגישים פיתות טחינה במעטה פריך ובטעם ממכר. ההכנה קלה ומתאימה לאירוח ולארוחה משפחתית מענגת.
מצרכים:
לקריספיתה:
1 כוס טחינה גולמית
חצי כוס חלב קוקוס
3 כפות מים
1 כפית שטוחה אבקת אפיה
1 כפית שטוחה כורכום
1 כפית בהרט
3 ביצים
1 כפית מלח
8 כפות בצל יבש מטוגן (להשיג במרכולים)
למלית:
2 כוסות רצועות פרגית או קוביות טופו
2 כפות שמן
1 בצל סגול גדול חתוך לקוביות
3 פלפלים בצבעים חתוכים לקוביות
2 שיני שום פרוסות דק
1 כוס קוביות עגבניות ללא הקליפה והגרעינים
מלח, פלפל, צ'ילי, כמון לפי הטעם
1 כוס מים רותחים
1 כף אבקת מרק בטעם עוף
1 כף מייפל
חופן עלי כוסברה
לקישוט: קוביות אבוקדו, עלי כוסברה טריים, עירית קצוצה וקליפת ליים או לימון מגוררת
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הקריספיתה יחד, חוץ מהבצל המטוגן, לעיסה אחידה במרקם שמנתי, מניחים בצד לכמה דקות.
מחממים מחבת, כשהמחבת חמה מרססים בשמן ויוצקים במרכז מצקת מהבלילה.
מפזרים על הבלילה מיד פירורי בצל מטוגן יבש.
מטגנים על להבה נמוכה במחבת מכוסה 2 וחצי דקות. השוליים צריכים להזהיב והחביתית נראית כנפרדת בשוליה מהמחבת. הופכים בזהירות, מטגנים חצי דקה מהצד השני, מוציאים לצלחת הגשה.
באותה מחבת, מטגנים ב-2 כפות שמן בצל, מוסיפים את קוביות הפלפלים, השום והעגבניות, מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל, צ'ילי וכמון.
מוסיפים לתבשיל שתי כוסות רצועות פרגית או את קוביות טופו. מערבבים כמה דקות, מוסיפים מים ואבקת מרק.
מוסיפים כף מייפל ועלי כוסברה, מבשלים חצי שעה. מסירים את המכסה, מבשלים למשך 12 דקות נוספות על להבה נמוכה. טועמים, מתקנים תיבול.
להגשה: שמים קריספיתה בצלחה, יוצקים מעל מהתבשיל.
מקשטים את המנה בקוביות אבוקדו, עלי כוסברה טריים, עירית קצוצה וקליפת ליים מגוררת מעל.
צילום והכנה: טעמיים כי טוב, הצצה למטבחים של אורן בקר ונורית פלד.