פלג בכור, מבשל ולומד את עולם המטבח מגיל 10.
מתארח בתוכנית הבוקר של לאון ופאולה. מתמחה בבישול נגיש ופשוט
פלאפון- 054-6242599
אצלי בבית אוהבים פוקאצ'ות, לקראת שבועות החגיגה מתעצמת משום שהגבינות תופסות תאוצה,
תוספת נפלאה של גבינות עושה את הפוקאצ'ה חגיגית ונפלאה.
אצלי בבית הן מתחסלות תכתבו לי איך היה לכם.
חג שמח
פוקאצ׳ה יוגורט כבשים ממולא מיקס גבינות וזעתר טרי(יעקבס)
המצרכים לפוקאצ'ה:
1 ק״ג קמח
2 כפות שמרים יבשים.
1 כף סוכר
1/2 כף מלח
3/4 כוס יוגורט כבשים רך
1/4 כוס שמן זית
2.5-3 כוסות מים פושרים בהתאם לצורך
מתכונים נוספים:
המצרכים לגבינות:
כוס גבינת פיקורינו מגורדת
כוס גבינת קשקבל מגורדת
חבילה גבינת ברינזה צאן
חצי חבילה צפתית בקר
עלי זעתר טרי
ההכנה:
שמים בקערת מיקסר את הקמח, השמרים והסוכר. מערבבים עם וו לישה , מוסיפים את השמן ואז את היוגורט
מוסיפים חצי מכמות המים ואז את המלח.
שאר המים בהדרגה עד להיווצרות בצק רך ונעים לעבודה. משאירים בקערה מכסים במגבת ומתפיחים כ- 45 דקות עד שעה.
יוצרים כדורים, משטחים את הכדורים לצורה עגולה.
במעבד מזון שמים את הברינזה והצפתית ומפעילים ב"פולסים" עד שנקצץ לקטן. מוסיפים את הפיקורינו והקשקבל ומפעילים פעמיים שלו רק כדי שיתערבבו מעט.
מעבירים לקערה, מניחים מעט עלי זעתר טרי ועליהם את הגבינות ומשטחים כאשר נשאר מעט דפנות.
משאירים להתפחה עוד כ 15-20 דקות, מפזרים מעט מלח גס ושמן זית בנדיבות ואופים בחום בינוני גבוהה עד שמשחים.