בית / Fun / אוכל / פינת השף של עדיה: פאקוס – המלפפון הכי נכון במזרח התיכון
חדשות כרמיאל

פינת השף של עדיה: פאקוס – המלפפון הכי נכון במזרח התיכון

כאחד שמאוד אוהב את הגליל ומאוד אוהב לבשל עונתי מהשפע שקיים בשוק, אני חייב לבקש ממכם, אם לא לקום ממש עכשיו מהכיסא וללכת לחפש פאקוס בשוק, אז לפחות בפעם הבאה שתיתקלו בו תאספו כמה לביתכם. בגדול ממש ממש מפה, יש אפילו שקוראים לו מלפפון פלסטיני או מלפפון ארמני. אני אומנם לא ממש זוכר אותו מילדות, אבל כחלק מתפקידי וגם בגלל שאני פשוט אוהב, יוצא לי להסתובב הרבה בשווקים המקומיים, בסקרנות רבה ובצימאון למצוא ולגלות עוד ממה שיש לאדמה באזור לתת. הפאקוס שהיה נראה לי בתחילה חיה מעט שיערה ומוזרה נקלטה בבישול שלי כבר לפני הרבה שנים. כשאני רואה אותו אני ישר לוקח… לאיזה מטרה? נראה בהמשך!  הוא משמש אצלי כ"ג'וקר" במזווה, כיוון שהוא מצד אחד מאסטר כווריאציה מרעננת וקרנצ'ית למלפפון בסלטים חיים, ומצד שני הוא מטריף מטריף בתבשלים חמים ואנטיפסטים למיניהם.

תבשיל פאקוס האהוב עלי במיוחד הוא תבשיל עם עגבניות קיץ בשלות ושום. מממ… לאחר בישול קצר (אני נוהג לקלפו מעט) הפאקוס מוותר על הפריכות ומקבל מרקם נעים ובשרי ופשוט נהפך למשהו אחר לגמרי.
אז קישוא או מלפפון? בתעודת הזהות שלו הוא בכלל הרבה יותר מילון, כן הפרי, וזה ניכר באמת קצת בגרעינים הגדולים. למרות שהוא נראה קשוח כזה, הקפידו לטפל בו בקפידה, ביחרו את אלו הקשים ומהרו להשתמש בו בטרם יתרכך וישחיר. אם תרצו להחמיצו, גם שם הוא עוד עלול לככב ולהחליף הרבה מהשחקנים המוכרים בז'אנר כולל המלפפון הבאלדי של הקיץ שיש שמתבלבלים בהגדרה וחושבים שהוא זה זה. במקרה של ההחמצה דאגו לבחור את הקטנים והקשים ביותר .

בקיצור אם עוד לא רכשתם, רוצו רוצו, הפאקוס הוא אורח לרגע פה במהלך השנה ועוד שנייה הוא כבר חולף…

מתכון מרק יוגורט קר ומרענן עם פאקוס

רכיבים:
2-3 פאקוסים קטנים
500 מ"ל יוגורט כבשים
1 גביע שמנת חמוצה בטעם של פעם
2 שיני שום
חצי צ'ילי ירוק חריף (לאוהבי הפיקנטריה – לא חובה!)
צרור עלי נענע נקיים מגבעולים
3 כפות שמן זית איכותי
חצי כפית סומק בלדי
מלח
הכנה:

בקערה גדולה מערבבים את היוגורט והשמנת עד שמתאחדים. קוצצים את הפאקוסים לריבועים קטנקטנים או שניתן לגרדם בפומפייה גסה אך אז לא יהיה מרקם קרנצ'י. הוסיפו את השום בצורתו הכתושה, את הנענע והצ'ילי קצצו דק וגם אותם הוסיפו בשמחה. הוסיפו מעט מלח וערבבו היטב, טעמו ותתקנו טעמים. העבירו לקערית הגשה אישית או כללית וקשטו עם מעט עלי נענע, סומק ושמן זית מלמעלה והרי לכם מרק שיאכל בשמחה גם בלב המדבר.

– בברכה- ינון כרמל, שף "עדיה" – המקום לשמחה במושב מעונה –

שתפו

כתבה מעניינת:

חדשות כרמיאל

לא תאמינו: ההחלטה המפתיעה של אלי ושמחה ממסעדת הפועלים

קשה להאמין: אחרי למעלה מ-40 שנה בהן ניהלו שמחה ואלי זהרון את מסעדת הפועלים והפכו …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

SHOP NOW
close-link
//set menu items with childrens to be clickable