בית / Fun / אוכל / מתכונים / פיצה ים תיכונית עם שוליים ממולאים
פיצה עם שוליים ממולאים מאסטר שף. צילום שני הלוי
צילום: שני הלוי

פיצה ים תיכונית עם שוליים ממולאים

שתפו

יצא לכם להיתקל בפיצריות בתמונה מפתה של פיצה עם שוליים ממולאים בגבינה ואמרתם לעצמכם, ״כזו אני רוצה״? אז הנה – מתכון מגרה במיוחד להכנת פיצה בעלת שוליים ממולאים… באדיבות המותג מאסטר שף.

מרכיבים:

בצק:

500 גרם (3.5 כוסות + 1 כף) קמח

25 גרם (1/2 קובייה) שמרים טריים, או 1 כף שמרים יבשים

320 מ"ל (1/3 1 כוסות) מים פושרים

1 כפית סוכר

4 כפות שמן זית

1 כפית מלח

רוטב ומילוי:

400 גרם עגבניות מרוסקות

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית אבקת שום (אופציונלי)

1/2 כפית אורגנו יבש

1/4 כפית מלח

250 גרם מוצרלה מגורדת

200 גרם בייבי מוצרלה

1 עגבנייה, חתוכה לפלחים

1 פלפל גמבה ירוק, חתוך לרצועות דקות

1 חופן זיתים שחורים מגולענים

שמן זית ומלח ים אטלנטי

עלי בזיליקום

אופן הכנה:

  • מכינים את הבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק, למעט המלח, לקערת מיקסר עם וו לישה, ומעבדים במשך 5 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל עוד דקה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • מחלקים את הבצק שתפח ל-2 חלקים, לשים ומוציאים את האוויר. משאירים חלק אחד מכוסה, ואת החלק השני מגלגלים לנחש וחותכים ל-30 חלקים.
  • משמנים קלות את הידיים, משטחים חתיכת בצק, מניחים במרכזה כדור מוצרלה וסוגרים היטב לכדור קטן. ממשיכים עם יתר הבצק.
  • מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  • מרדדים את החלק השלם של הבצק ששמרנו לעיגול בעובי 3-4 מ"מ ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מסדרים את הכדורים בשוליים עם התפר כלפי מטה.
  • מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, אבקת השום, האורגנו והמלח.
  • יוצקים את הרוטב במרכז הפיצה ומורחים בעזרת כף. מגיעים עד לכדורים. מברישים את הכדורים במעט שמן זית.
  • מפזרים מעל הרוטב את הגבינה והתוספות ואופים כ-15-20 דקות, או עד שהפיצה מזהיבה. מברישים את השוליים שוב במעט שמן זית. מפזרים את הבזיליקום ומגישים.

כתבה מעניינת:

פוקי_קרדיט צילום יח''צ TEKA (3)

מתכוני חג למבודדים

שתפוכמעט כולנו מבלים שעות ארוכות בבית בתקופה האחרונה, חלקנו בבידוד וחלקנו בחל"ת, וזה בדיוק העת …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.