יצא לכם להיתקל בפיצריות בתמונה מפתה של פיצה עם שוליים ממולאים בגבינה ואמרתם לעצמכם, ״כזו אני רוצה״? אז הנה – מתכון מגרה במיוחד להכנת פיצה בעלת שוליים ממולאים… באדיבות המותג מאסטר שף.
מרכיבים:
בצק:
500 גרם (3.5 כוסות + 1 כף) קמח
25 גרם (1/2 קובייה) שמרים טריים, או 1 כף שמרים יבשים
320 מ"ל (1/3 1 כוסות) מים פושרים
1 כפית סוכר
4 כפות שמן זית
1 כפית מלח
רוטב ומילוי:
400 גרם עגבניות מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית אבקת שום (אופציונלי)
1/2 כפית אורגנו יבש
1/4 כפית מלח
250 גרם מוצרלה מגורדת
200 גרם בייבי מוצרלה
1 עגבנייה, חתוכה לפלחים
1 פלפל גמבה ירוק, חתוך לרצועות דקות
1 חופן זיתים שחורים מגולענים
שמן זית ומלח ים אטלנטי
עלי בזיליקום
אופן הכנה:
- מכינים את הבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק, למעט המלח, לקערת מיקסר עם וו לישה, ומעבדים במשך 5 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל עוד דקה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק שתפח ל-2 חלקים, לשים ומוציאים את האוויר. משאירים חלק אחד מכוסה, ואת החלק השני מגלגלים לנחש וחותכים ל-30 חלקים.
- משמנים קלות את הידיים, משטחים חתיכת בצק, מניחים במרכזה כדור מוצרלה וסוגרים היטב לכדור קטן. ממשיכים עם יתר הבצק.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- מרדדים את החלק השלם של הבצק ששמרנו לעיגול בעובי 3-4 מ"מ ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. מסדרים את הכדורים בשוליים עם התפר כלפי מטה.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, אבקת השום, האורגנו והמלח.
- יוצקים את הרוטב במרכז הפיצה ומורחים בעזרת כף. מגיעים עד לכדורים. מברישים את הכדורים במעט שמן זית.
- מפזרים מעל הרוטב את הגבינה והתוספות ואופים כ-15-20 דקות, או עד שהפיצה מזהיבה. מברישים את השוליים שוב במעט שמן זית. מפזרים את הבזיליקום ומגישים.