באדיבות עו"ד קורן נוימרק
נוימרק, בכר, דריקר מן, קונינסקי – חברת עורכי דין, נוטריון וגישור
רחוב הגליל 2 כרמיאל, טלפון: 04-6760078
דווקא עכשיו בצל הקורונה במשרד נוימרק, בכר, דריקר מן, קונינסקי – עו"ד, נוטריון וגישור, עשרות צעירים בני 40 פלוס בחרו לנסח צוואה! חלקם אף עשו ייפוי כוח מתמשך למקרה סיעודי. עו"ד קורן נויימרק שהינו גם נוטריון מדגיש: "לכולנו שזור אותו משפט: המוות לא הדבר הכי גרוע שצריך להתכונן ולהיערך אליו".
צוואה בנוימרק, בכר, דריקר מן, קונינסקי
עורך דין ונוטריון קורן נוימרק ממשרד נוימרק-בכר-דריקר מן, קונינסקי יכול להעיד כי כעת, בצל הקורונה משהו די הגיוני עובר בתקופה האחרונה על בני ה- 40 וה -50 בישראל. יותר ויותר צעירים מבינים כי למוות אין גיל! איש אינו חסין! אם בשל מגפה או תאונה, כל אחד יכול לאבד את חייו בכל שלב בחיים. בעבר הייתה מחשבה רווחת כי כתיבת צוואה נועדה לבני 65 פלוס ואילו היום, צוואה הינה חלק מהתכנון העתידי של כל זוג צעיר המקים משפחה וזאת אחרי הסכם ממון, ביטוחים וכו'.
עו"ד קורן מדגיש כי, "הצעירים אשר מגיעים למשרדנו מנצלים את הצוואה בכדי להבהיר עניינים ובעיקר סוגרים את כל הפינות, אם להשאיר לילדים או לאישה, להורים, חברים וכד'…בקיצור, הם רוצים לישון בשקט".
שאלה: ספר לנו על השבוע שהיה , מי הם אותם צעירים שבחרו לצאת מהבית ולכתוב צוואה נוטריונית?
עו"ד קורן נוימרק לוקח נשימה ואחרי שאיפה קלה מספר כי הופתע לראות אב צעיר לשני ילדים קטנים שדווקא בימים קשים אלו, כשהקורונה משתוללת בחוץ ואיש לא יוצא מהבית בחר הוא להגיע ליצור קשר עם המשרד ולכתוב צוואה. אותו צעיר חווה תאונה שגרמה לו לראות את המוות מול עיניו, הוא הסביר כי "זה הזמן לעשות סדר ולסגור את מה שחייבים לסגור!" וכך היה.
בנוסף, הגיעו למשרדנו זוג צעיר בתחילת שנות ה- 40 ובקשו לכתוב צוואה הדדית, הם סיפרו שאביה של הצעירה נפטר בטרם עת ומאז מות האב, עוד בשבעה האחים במריבות ולא מדברים.
זוג צעיר לקראת גיל ה-40, להם 3 ילדים, הבינו כי כעת בצל הקורונה, כל אחד יכול להקלע למצב סיעודי! אם בגלל הווירוס הארור ואם בגלל תאונה או כל דבר אחר. לשניים היה חשוב לדעת כי במידה ואחד מהם יקלע למצב סיעודי, השני יוכל לסעוד אותו ולהיכנס לנעליו בכל הנוגע לפן הכלכלי, בריאותי ואף לנכסים המשותפים שלהם. להמתין לבירוקרטיה של אפוטרופסות רגילה לא מקובלת עליכם ובצדק! זה ארוך, מייגע וכעת עם הקורונה…הכל לוקח יותר זמן! זמן שלא בהכרח קיים במצב חירום או במצב סיעודי פתאומי. השניים ביקשו לכתוב צוואה הדדית למקרה מוות ויצרו ייפוי כוח מתמשך למקרה ואחד מהם יגיע למצב סיעודי או כל מצב אשר ימנע מהם לשלוט בגופם או דעתם.
קיראו עוד בנושאים משפטיים:
-
אלימות בין בני זוג
-
מה בין צוואה ליפוי כוח מתמשך?
-
רומן במקום העבודה – ותלונות שווא
-
כולם מדברים על שוחד מיני
-
מתגרשים? לא חייב להיות סיוט
-
יפוי כוח מתמשך – עוד לא עשית?
-
״ליכלך״ בוואטסאפ ויפצה ב-300,00 ש״ח
-
נפגע בתאונה ופוצה ב-150,000 ש״ח?
-
מהו הסכם ממון?
עו"ד קורן נוימרק מוסיף כי "מדובר בתופעה שמתחזקת דווקא בקרב הצעירים אשר בוחרים לשמור על רכושם ולהכתיב מי בדיוק "יזכה" וזאת בלי להשאיר דבר "ליד המקרה, מדובר בדור אשר לא מאמין בשיתוף אבל יודע היטב מה נכון ומה פרקטי היום!"
גם עו"ד סוזי קונינסקי השותפה בנוימרק, בכר, דריקר מן, קונינסקי – משרד עו"ד, נוטריון וגישור, בחרה בימים אלו לכתוב צוואה נוטריונית ולבצע ייפוי כוח מתמשך, לטענתה "מה שאפשר לעשות היום לא דוחים למחר. נקודה! אבא שלי אברהם הר–אבן ז"ל את צוואתו הנוטריונית בשנות ה– 30 לחייו, כשנפטר בגיל 72 , הכול היה ברור! אני תלמידה מחוננת ועושה בדיוק מה שאבי ז"ל לימד אותי".