צפרדע מבושלת

שתפו

הוא נכנס אליי לאימון. התחלנו לדבר. מנושא לנושא הגענו לכך שהוא סיפר לי שהוא נשקל בכל יום. ‘אוי ואבוי’ אמרתי לו, לא מסכים! הרי אני אינני מאמין בדיאטות, לא באובססיביות ובטח לא בהשלה מהירה של משקל.

כל מי שמגיע אלי מקבל מספר סייגים, ואחד מהם: איסור על שקילה עצמית! בשום פנים ואופן לא נשקלים לבד, רק אצלי, פעם בשבוע או פעם בשבועיים איש איש על פי משקלו ותוכנית האימונים שלו. שקילה יומיומית מייצרת לחץ שעלול להפריע לתהליך ההצלחה.

והוא המשיך בשלו: “אני נשקל יום יום בכל בוקר. פעם הייתי שבועיים בבתי מלון ובאירועים משפחתיים לסירוגין וככה פתאום קפצתי למשקל של מאה, ראיתי שלוש ספרות, צמתי יומיים”. צחקתי והוא המשיך לספר לי על השכן שלו שלא נשקל אף פעם, הגיע למשקל מאה קילו, קנה בגד יותר גדול, הגיע למאה וחמש קנה בגד עוד יותר גדול, וככה הגיע למשקל של מאה ושלושים. שוב צחקתי.

אודה, אהבתי את הסימבוליות של שלוש הספרות. אבל למה למה צריך לחכות לשלוש הספרות ולא נגיד רק לשתי ספרות כמו: 90, 95 או 88 ק”ג ולהתעשת? בואו נתקוף את ההשמנה שלנו בעודה באיבה!

הרי לכם סיפור: בניסוי שנערך במאה ה-19 באחת האוניברסיטאות באירופה הוכנסה צפרדע אל מיכל מים שהורתחו אט אט ב-0.02 מעלות צלזיוס בכל דקה. הצפרדע שרדה משך שעות אך כעבור זמן היא נמצאה מתה בתוך המיכל. ברור כי אם הייתה הצפרדע חשה בהתחממות המים היא הייתה בורחת, אך היות והשינוי בחום המים היה הדרגתי ובלתי מורגש שחתה לה הצפרדע בתוך המיכל אל מותה הוודאי.

אל גור סגן נשיא ארצות הברית לשעבר נתן את דוגמת ‘הצפרדע המתבשלת’ כמבטאת את ההתחממות הגלובאלית של כדור הארץ אשר עלולה בבוא היום להכחיד את המין האנושי. משל הצפרדע המתבשלת יכול להיות כל אחד מאיתנו מבחינת משקל הגוף וההשמנה ההדרגתית. בל נהייה אדישים. בואו נסכם כי  חייבים להישקל מדי פעם, או אם תרצו אז בכל יום אפילו פעמיים ביום. השתכנעתי! הפעם גם המאמן קיבל אימון…

שבת שלום, שלכם רון

כתבה מעניינת:

חגיגת קונצילה ריגטה עם עגבניות שרי צלויות, קלמטה ומוצרלה צילום אפיק גבאי (1)

קונצילה ריגטה – איטלקית 100%

שתפומתחשק לכם איטלקית 100% על הצלחת? קבלו מתכון של פסטה קונצילה ריגטה עם עגבניות שרי …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.