הסגר בעיצומו ונמאס לשבת בבית? מפה אינטראקטיבית חדשה של החברה להגנת הטבע מאפשרת לכם למדוד בדיוק קילומטר מהבית ולצאת לטיולים בחיק הטבע הקרוב אליכם
מערכת פורטל זהר.נט
גם זה אולי יעניין אתכם:
-
חנן בן ארי הפסיק המופע באמצע בגלל ההתקהלות
-
הכבוד המיוחד של בי"ס אמי"ת כרמיאל
-
רחל הצילה חיי אדם
-
נפטרה חולת קורונה מכרמיאל
-
כך נעבור את הסגר בהצלחה
נמאס לכם לשבת בבית בסגר? לא חייבים לעשות רק סיבובים בשכונה, אפשר לעשות את זה בטבע המרהיב של הצפון, בלי לעבור על החוק ולשמור על מרחק של 1000 מטרים מהבית בהתאם להנחיות.
כרמיאל מוקפת בנופים יפהפיים ובטבע נפלא, זה אחד היתרונות הגדולים שיש לנו על תושבי מרכז הארץ. אז מדוע שלא ננצל זאת בתקופה שבה אי אפשר להתרחק יותר מדי מהבית?
החברה להגנת הטבע משיקה היום מפה אינטראקטיבית שכוללת את רשימת כל הנחלים ואתרי הטבע הנמצאים במרחק של עד 1000 מטר ממקום המגורים שלכם – במסגרת המותר במגבלות הקורונה, כולל מה המרחק המדויק שלהם, מהבית שלכם.
כשנכנסים למפה האינטראקטיבית החדשה של החברה להגנת הטבע, ישנה משבצת של "חיפוש כתובת", מכניסים לתוכה את שם המקום, למשל – רחוב ההגנה בשכונת רבין ומקבלים את התוצאות של הטבע הקיים במרחק של עד 1000 מטר מכם. במקרה הזה טיילת עוקף רבין, פארק רבין וחלק מנחל חילזון.
לדברי איריס ארבל, האחראית על מעורבות הציבור בפרויקט הנחלים של החברה להגנת הטבע: "לשהייה בטבע, יש יתרונות בריאותיים, נפשיים ופיזיים. מטרת הכנת המפה האינטראקטיבית, שבוצעה באמצעות יחידת הממ"ג של החברה להגנת הטבע, הייתה להנגיש את הנחלים ואת הטבע לציבור ולהראות לו שבימי הסגר, לא צריך רק להישאר בבית, או לרדת לסופר בשכונה, אלא שיש נחלים, טבע ואתרי טבע, במרחק קצר מביתו ואולי הוא לא מודע אליהם ולכן לא פוקד אותם. אז אם אתם יוצאים לספורט, כן – אפשר ליהנות מהטבע, אפשר לראות את היופי של השטחים הפתוחים, והכול במגבלות הקורונה ועל פי מה שמותר".