חברת כרמית מעניקה מתכון קינוח מפנק וקל להכנה – גאלט תפוחי עץ עם שוקולד לבן.
מצרכים לבצק:
50 גר׳ אבקת סוכר (2.5 כפות)
100 גר׳ חמאה
1 ביצה שלמה
1 חלמון ביצה
200 גר׳ קמח לבן (1 כוס)
אופן ההכנה:
במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים את אבקת הסוכר והחמאה עד שמתקבל מרקם סמיך.
מוסיפים את הביצה והחלמון ומעבדים עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי.
מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שנוצר בצק.
מוציאים מהמיקסר ומשטחים.
עוטפים היטב בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה.
מצרכים לגאלט:
4 תפוחים מזן שאוהבים (רד דלישס, פינק ליידי, גראני סמית׳)
בצק טארט
2 כפות סוכר חום
1 כפית קינמון
1 טבלת אגו שוקולד לבן של כרמית
1 ביצה להברשה
הרכבה:
חוצים את התפוחים, מגלענים, ויוצרים מכל חצי מניפה.
מרדדים את בצק הגאלט לעיגול כמה שיותר סימטרי.
חוצים את טבלת שוקולד לבן ל-2, את החצי הראשון קוצצים באופן גס ומפזרים חתיכות של שוקולד לבן בין התפוחים. את החצי השני קוצצים גס ושומרים בינתיים בצד.
מקפלים את שולי הבצק שהשארנו בצורה חופפת, כך שנקבל שולי גאלט מסודרים.
מורחים ביצה על הבצק הנראה לעין. מפזרים סוכר וקינמון מעל מניפות התפוחים בצורה אסתטית.
אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-20 דקות. לאחר 20 דקות, מוציאים את הגאלט ומפזרים את שארית שוקולד ״אגו״ לבן הקצוץ, מחזירים לתנור עד שהבצק משחים וקרם השקדים זהוב מאוד. התפוחים יקורמלו במהלך האפייה וכן השוקולד הלבן.
חג שמח ומתוק!