מלאווח בננה לוטי שף עומר מילר ואחוה - צילום שניר סופגי גואטה
מלאווח בננה לוטי. צילום: שניר סופגי גואטה

קינוח תאילנדי עם טוויסט תימני: מלאווח בננה לוטי

שתפו

חברת ״אחוה״, יצרנית הטחינה והחלוה בשיתוף עם השף עומר מילר (״טעים אש״), מגישים מתכון קליל וטעים, שמזכיר ימים נעימים של חופש ויגרום לכם להרגיש שאתם על החוף בתאילנד עם טוויסט תימני: מלאווח בננה לוטי. המתכון קל ומהיר הכנה, עם המאפה האהוב על כל המשפחה, מוגש בגרסה מתוקה של קינוח נפלא עם ממרח שומשום וקוקוס, שיהיה הפינוק המושלם ליום מענג במיוחד.

למתכונים טעימים נוספים היכנסו כאן >>

מצרכים (ל-4 מנות):
4 יחידות מלאווח
2 כפות שמן
4 בננות
לגנאש:
200 גרם שוקולד מריר 70%
1 חבילת שמנת מתוקה 38%
5 כפות חלב מרוכז
לקרמל:
4 כפות סוכר לבן
3 כפות מים
100 גרם חמאה
1 כף רום
להגשה:
1/2 כוס שבבי קוקוס קלוי
1/2 כוס שומשום קלוי
4 כפות ממרח שומשום קוקוס

אופן ההכנה:
מכינים את הגנאש: בסיר קטן מניחים שוקולד מריר, שמנת מתוקה וחלב מרוכז ומחממים על להבה בינונית – נמוכה עד להמסה ואיחוד מוחלט.
מכינים את הקרמל: שמים את הסוכר בסיר קטן ומוסיפים מים. מניחים על אש נמוכה עד להזהבה. כשהסוכר מתקרמל מוסיפים את הרום והחמאה.
פורסים את הבננות לטבעות ומוסיפים לקרמל.
מכינים את המלאווח: שמים מעט שמן על מחבת, מעליו מניחים את המלאווח למשך כשתי דקות מכל צד.
מאחדים את הבננות ברוטב הקרמל עם גנאש השוקולד ומערבבים.
להגשה: מסדרים כל מלאווח על צלחת, על כל אחד שמים רבע מכמות הבננות המקורמלות בגנאש השוקולד, מפזרים מעל חופן שבבי קוקוס ושומשום קלוי ומזלפים כף של ממרח שומשום וקוקוס.

כתבה מעניינת:

ברילה פסטה תמונה ראשית צילום נמרוד סנדרס

וחג שבועות תאכלו לכם

שתפואח, שבועות שבועות… אין עוד חג כזה. חג של גבינות, חג של מאכלים טעימים בצבע …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.