קציצות דגים ברוטב העושה את ההבדל

שתפו

פלג בכור מוקטן 2019

פלג בכור, מבשל ולומד את עולם המטבח מגיל 10

מתארח בתוכנית הבוקר של לאון ופאולה. מתמחה בבישול נגיש ופשוט

 

תגובה שקיבלתי מידידה –

"כשהייתי ילדה לא אהבתי דגים, ריח הים והטעם השונה שלהם לא משכו אותי, עד שאימא שלי הכינה קציצות דגים, טעמתי ונהניתי מאוד.

למדתי להכין מתכונים שונים של קציצות וזו אחת האהובות, חבר טוב כל יום מלמד אותי מתכון מנצח אחר…

כל המשפחה מלקקת אצבעות, ולי זה פשוט לבשל פשוט :)".

המצרכים:

חמש חתיכות פילה של דג (מושט)

מעט כוסברה ופטרוזיליה

חמש שיני שום קצוצים

מלח פלפל גס

לימון סחוט

ביצה אחת או שתיים

לרוטב:

שמן בנדיבות (אך במחשבה).

כף פפריקה

ראש שום קלוף

חצי כף כורכום

שתי כפות רסק עגבניות

צרור כוסברה

שני פלפלים אדומים קלויים בתנור, קלופים וחתוכים

מים לפי הצורך

מלח,פלפל לפי הטעם.

ההכנה:

בסיר רחב עם מחסה שמים שמן בנדיבות ואז את השום פפריקה והכורכום. מערבבים כמה שניות מוסיפים את הרסק עגבניות, מערבבים עוד כמה שניות כשהשמן חם.

מוסיפים מים בערך כחמישה ס״מ מעל התחתית, את הכוסברה ,הפלפלים הקלויים, מלח ופלפל לפי הטעם.

מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה כשעה כאשר מערבבים מידי פעם שלא ידבק וטועמים ומוסיפים תבלינים במידת הצורך.

בינתיים מנקים את הדג מהעור שלו (כשהוא חצי קפוא יותר נוח) ומשרים בלימון כחצי שעה.

מנקים חותכים לחתיכות גסות ומכניסים למעבד מזון. מפעילים ב״פולסים״ עד לטחינה הרצויה.

מעבירים לקערה מוסיפים מלח פלפל, כוסברה ופטרוזיליה שקצצנו קטן , ואת השום. מערבבים היטב, מוסיפים את הביצה ויוצרים קציצות יפות.

אפשרי ורצוי לתת להן (לקציצות) טיגון קצר לפני ששמים ברוטב (כדי ליצור ״סגירה״ שתשמור על העסיסיות) אפשר גם ישר לזרוק לרוטב. ממשיכים לבשל עם הרוטב עוד כעשרים דקות.

מכבים ומגישים – מומלץ על קוסקוס ומיקרו פטרוזיליה מעל.

כתבה מעניינת:

טאקו. צילום: יח״צ TEKA

עד שתטוסו לדרום אמריקה: טאקו ואמפנדס צמחוניים בגרסה ים תיכונית

שתפומבצע החיסונים המוצלח החזיר לחיינו הנאות קולינאריות מקומיות כמו מסעדות, בתי קפה ודוכני אוכל אך …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.