Array
(
    [_edit_lock] => Array
        (
            [0] => 1684315221:5
        )

    [_edit_last] => Array
        (
            [0] => 5
        )

    [_thumbnail_id] => Array
        (
            [0] => 51346
        )

    [_wp_old_date] => Array
        (
            [0] => 2023-05-17
        )

    [_advads_ad_settings] => Array
        (
            [0] => a:2:{s:11:"disable_ads";i:0;s:19:"disable_the_content";i:0;}
        )

    [tie_sidebar_pos] => Array
        (
            [0] => default
        )

    [tie_post_slider] => Array
        (
            [0] => 184
        )

    [_the_champ_meta] => Array
        (
            [0] => a:5:{s:7:"sharing";i:0;s:16:"vertical_sharing";i:0;s:7:"counter";i:0;s:16:"vertical_counter";i:0;s:11:"fb_comments";i:0;}
        )

    [_yoast_wpseo_primary_category] => Array
        (
            [0] => 2679
        )

    [_yoast_wpseo_focuskw] => Array
        (
            [0] => ספגטי
        )

    [_yoast_wpseo_title] => Array
        (
            [0] => %%title%% %%page%% %%sep%% %%sitename%% שבועות של כתום: ספגטי כתום
        )

    [_yoast_wpseo_metadesc] => Array
        (
            [0] => מערכת פורטל זהר.נט. מי אמר שחייבים לבן בחג שבועות? קבלו מתכון חגיגי ומיוחד ״שישבור״ את שגרת החג: ספגטי כתום! ספגטי רחב
        )

    [_yoast_wpseo_linkdex] => Array
        (
            [0] => 59
        )

    [_yoast_wpseo_estimated-reading-time-minutes] => Array
        (
            [0] => 2
        )

    [_yoast_wpseo_opengraph-title] => Array
        (
            [0] => פורטל זהר.נט | שבועות של כתום: ספגטי כתום
        )

    [_yoast_wpseo_opengraph-description] => Array
        (
            [0] => מתכונים
        )

    [tie_views] => Array
        (
            [0] => 29
        )

)
מתכון לספגטי כתום צילום רונן מנגן
ספגטי כתום. צילום רונן מנגן

שבועות של כתום: ספגטי כתום

שתפו

מערכת פורטל זהר.נט

מי אמר שחייבים לבן בחג שבועות? קבלו מתכון חגיגי ומיוחד ״שישבור״ רת שגרת החג: ספגטי כתום! ספגטי רחב ברוטב קרם בטטה עם בצל מקורמל ומסקרפונה, מוגש עם קוביות בטטה צלויות.

רשימת חומרים ל-4 מנות:

500 גרם פסטה מפלדינה

3 בטטות בגודל בינוני, קלופות וחתוכות לקוביות

1 בצל קלוף וחתוך לרצועות

8 כפות שמן זית

2 כפות עלי תימין

2 כפות עלי אורגנו טרי

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס

3 שיני שום, פרוסות

קורט אגוז מוסקט טחון

1 מיכל שמנת לבישול 15%

4 כפות גדושות מסקרפונה

 

לקישוט:

עלי אורגנו טריים

 

אופן ההכנה:

  1. בתבנית עם נייר אפייה מסדרים את קוביות הבטטה ובצד אחר את רצועות הבצל בשכבה אחידה. יוצקים מעל 4 כפות משמן הזית ומתבלים באורגנו, תימין, מלח ופלפל. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות, עד שקוביות הבטטה מתרככות לחלוטין. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לצינון. מפרישים את רצועות הבצל ו- 1 כוס קוביות בטטה להגשה.
  2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, ושומרים כוס אחת ממי הבישול עבור הרוטב.
  3. מחממים את שארית שמן הזית בסיר בישול הפסטה.
  4. מוסיפים את שיני השום ומטגנים קלות עד להזהבה. מוסיפים מוסקט, שמנת לבישול ומסקרפונה.
  5. מביאים לרתיחה, מוסיפים את קוביות הבטטה, מתבלים במלח ופלפל בנדיבות.
  6. בעזרת מעבד מזון או בלנדר יד טוחנים את הרוטב לקרם חלק.
  7. מוסיפים לסיר את הפסטה המסוננת. מערבבים היטב עם הרוטב. (אם הרוטב מעט יבש, מוסיפים מי הבישול של הפסטה).
  8. מוסיפים אורגנו, קוביות בטטה, רצועות בצל ומגישים מיד.

המתכון באדיבות ברילה

חג שמח!

כתבה מעניינת:

עוגת דבש להמחשה‎

מתכון לראש השנה: עוגת הדבש של סבתא

שתפובאדיבות אלון אזולאי, מועמד לראשות העיר בכל ראש שנה אני נזכר בסבתא היקרה שלי שהיתה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *