רשת טיב טעם מתכון לשיפודי קבב עם ירקות בליווי סלסה צילום דניאל לילה
שיפודי קבב עם ירקות בליווי סלסה. צילום דניאל לילה

שיפודי קבב עם ירקות בליווי סלסה

שתפו

לרגל 'עונת המנגלים' והפיקניקים קבלו מתכון עסיסי להכנת שיפודי קבב עם ירקות בליווי סלסה.

רכיבים להכנת הקבב:

חצי ק"ג בשר טלה טחון

1 בצל לבן גדול קצוץ דק

1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוציםפטרוזיליה,  כוסברה ונענע

3 כפות שמן זית

1 כפית גדושה מלח דק

1 כפית גדושה פלפל שחור

1 כפית בהרט

להכנת רוטב סלסה:

2 כוסות עשבי תיבול קצוצים פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שמיר, בצל ירוק

1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק

חצי כוס זיתים קצוצים דק

3 שיני שום כתושות

מיץ וגרידת מלימון אחד

3/4 כוס שמן זית

1 כפית מלח אטלנטי

להכנת השיפודים:

2 צנצנות פלחי ארטישוק רומאי.

1 צרור אספרגוס חתוך למקטעים באורך 5 ס"מ.

אופן ההכנה: יש לערבב את כל רכיבי הקבב ומעבירים למקרר לחצי שעהשעה. ובקערה לערבב את כל רכיבי הסלסה, מניחים להשרייה במקרר לשעתיים עד לילה שלם.

בעזרת ידיים רטובות יש ליצור קבבים באורך 5 ס"מ עובי 3 ס"מ. משפדים על שיפוד לסירוגין 3 קבבים עם פלחי ארטישוק ואספרגוס. ולהכניס למקרר למשך שעה.

מחממים גריל בחום גבוהה, מברישים את הקבבים בשמן זית. צולים על גריל משומן כ– 5 דקות מכל צד, לקבלת מידת עשייה MW. ולהגיש. הגשה: מזלפים מעל הקבב 1-2 כפות גדושות של סלסה.

בתאבון

המתכון באדיבות סבינה ולדמן מרשת טיב טעם.

כתבה מעניינת:

שבועות קסדיות אוכמניות וגבינת ברי צילום טקה סטודיו

אם אין לחם, תאכלו גבינות: מתכונים לחג השבועות

שתפומערכת פורטל זהר.נט אחרי עונת ה"על האש" והמנגלים, הגיע הזמן לאזן את זה עם קצת …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.