טארט טאטן תפוחים. צילום: מרגוליס פוטו
טארט טאטן תפוחים. צילום: מרגוליס פוטו

שלושה מתכונים חגיגיים לחגים

שתפו

אנחנו בעיצומה של תקופת החגים ואין כמו שלושת המתכונים האלה כדי להרשים את האורחים שלכם… בתיאבון!

סלט כרוב ניצנים עם ויניגרט חם

רכיבים

500 גרם כרוב ניצנים

1 רימון

100 גרם עגבנייה מיובשת

75 גרם אגוזים, שקדים או פיסטוקים קלויים

לוויניגרט

2 בצלצלי שאלוט

חומץ תפוח 50 מ"ל

1 תפוז

5 גרם שמרי בירה

טימין

בזיליקום

אורגנו

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות

חותכים 250 גרם כרוב ניצנים לחתיכות, קוצצים דק את השאר ושומרים בצד.

מרתחים מים עם מלח בסיר, משרים את חתיכות הכרוב למשך דקה ומצננים במים קרים.

מקפיצים את חתיכות הכרוב במחבת עם שמן זית חם מאוד, עד שהן הופכות לחומות-זהובות, יוצקים לקערה ומערבבים עם הכרוב הקצוץ.

חותכים את הרימון ומוציאים את הזרעים. קוצצים את האגוזים ומוסיפים לקערה.

מטגנים באותה המחבת שכבר השתמשנו בה חתיכות של עגבנייה מיובשת. מסירים את עודף השמן בעזרת נייר מגבת ומוסיפים את חתיכות העגבנייה המויבשת (כשהן חמות) לסלט.

לוויניגרט החם קוצצים את הבצלצלים, מקפיצים עם שמן זית וקורט מלח. כשהם רכים, מוזגים את חומץ התפוחים ואת המיץ וגרידת התפוז. מבשלים כמה דקות ויוצקים את הרוטב על הסלט.

מוסיפים את שמרי הבירה ושאר התבלינים ומערבבים היטב.

ניתן לחמם כמה דקות לפני ההגשה.

טארטלטים תפוח

מרכיבים (לשמונה טארטלטים):

3 תפוחים אדומים

דף בצק עלים אחד

חצי מיץ לימון

כף סוכר

כף קינמון

הוראות:

לשטוף ולחתוך את התפוחים לשניים ולאחר מכן מסירים את ליבות התפוחים וחותכים אותם לפרוסות (כמה שיותר דק- יותר טוב).

להניח אותם בקערה עם מים קרים וחצי מיץ הלימון (למניעת השחמה).

לחמם את הקערה עם התפוחים במיקרוגל לשתי דקות כדי שיתרככו.

לאחר שהתקררו, מניחים אותם על נייר לספיגת שארית המים.

לפרוס את דף בצק העלים וחותכים אותו לרצועות של 8 או 9 ס"מ.

לוקחים רצועה אחת ומניחים את פרוסות התפוחים לאורך החלק העליון שלה, אחד על השני, במרחק של 1 ס"מ אחד מהשני.

מקפלים את החלק התחתון של הרצועה מעל עצמה ועוטפים אותה בזהירות כדי ליצור את צורת וורד.

מניחים את הוורדים במגש עם נייר אפייה ומפזרים מעל מעט קינמון וסוכר.

מכניסים את הוורדים לתנור ואפו ב-180 מעלות למשך 15 דקות (עד לגוון חום-זהוב).

טארט טאטן תפוחים

רכיבים

1 דף בצק עלים

5 סוגים שונים של תפוחים (בגיוון בין חמוץ למתוק)

100 גרם סוכר לבן

50 מ"ל ליקר קואנטרו (ליקר נטול צבע בטעם תפוז)

50 גרם מרגרינה

5 ציפורן

¼ כפית אגוז מוסקט, ג'ינג'ר טחון, קינמון וזרעי אניס

1 מקל וניל

הוראות

  1. קולפים וחותכים את התפוחים לארבעה רבעים. מסירים את ליבת התפוח מכל אחד וחותכים כל רבע לשניים (או אפילו לשלושה חלקים אם התפוחים גדולים מאוד) ומניחים בצד.
  2. שמים את הסוכר, קואנטרו, התבלינים, ואת מקל הוניל (הסירו את הגרגרים) במחבת על אש בינונית.
  3. ממתינים עד שסירופ הקרמל הופך לגוון חום-זהוב ומוסיפים את התפוחים. לבשל כמה דקות ולהוסיף מרגרינה.
  4. ממתינים עד להמסת המרגרינה ובינתיים מניחים נייר אפייה בתבנית תנור (היזהרו- אם אתם משתמשים בתבנית טארט תחתונה נשלפת, הקרמל יכול לצאת ולשרוף את משטח המגש). מחממים את התנור ל-190 מעלות, חימום עליון ותחתון.
  5. כשהתפוחים כמעט מבושלים, מניחים אותם בזהירות על התבנית. יש ליצוק עליהם את הקרמל בעדינות ואז להניח מעל את דף בצק העלים. לוחצים על הגבולות כל הדרך לתחתית בעזרת כף או מזלג, כדי שהקרמל לא יישרף. מנקבים את הבצק והכניסו לתנור.
  6. אופים 30 דקות או עד שהטארט הופך לזהוב.
  7. מוציאים מהתנור ומניחים לו להתקרר לחצי שעה.
  8. לאחר מכן, הופכים עם צלחת ומסירים את נייר האפייה.
  9. ניתן להגיש את הטארט עם גלידה או עם רוטב וניל.

 

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

כתבה מעניינת:

כדורי אורז מטוגנים במילוי בשר עם תירס. צילום נמרוד סונרס

כדורי אורז מטוגנים במילוי בשר ותירס

שתפומערכת פורטל זהר.נט הנה מתכון משגע לכדורי אורז מטוגנים במילוי בשר ותירס, מנה מיוחדת וטעימה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.