לרגל יום הצ׳יפס הבינלאומי, קבלו מתכון לאחת מהמנות האהובות ביותר בעולם: פיש אנד צ׳יפס
מערכת פורטל זהר.נט
ב-13 ליולי נחגוג גם בישראל את יום ה'ציפס הבינלאומי. אז למי שחובב דגים וצ׳יפס, הינה מתכון מנצח לאחת המנות האהובות ביותר – פיש אנד צ׳יפס. ותודה למומחי המותג הקולינארי מאסטר שף על המנה הקלילה והטעימה.
מצרכים ל-4 מנות:
- 6 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים למקלות (או צ׳יפס מוכן לטיגון)
- 700 גרם פילה קוד חתוך לנתחים
- 1 כוס תערובת נאגטס
- כ-2/3 כוס בירה או סודה
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית פפריקה
- 1 כפית אורגנו
- שמן לטיגון עמוק
אופן הכנה:
- מתחילים מהכנת הבלילה לדגים:
- שופכים כוס תערובת לציפוי נאגטס לקערה.
- מתבלים באבקת שום, פפריקה ואורגנו.
- מוסיפים חצי כוס בירה או סודה.
- הבלילה צריכה להיות במרקם של תערובת פנקייקס, במידת הצורך מוסיפים בירה/סודה.
- סמוך להגשה: מחממים שמן לטיגון עמוק.
- טובלים את נתחי הדג בבלילה, מעבירים לשמן החם ומטגנים 8-5 דקות או עד להזהבה.
- במקביל מטגנים גם את הצ׳יפס עד להזהבה מלאה ומוציאים למסננת.
- מגישים את נתחי הדג והצ׳יפס עם איזה ממרחים שאוהבים.
בתיאבון!