חג פורים בפתח, רשת בתי הקפה ביגה חולקת מתכון עשיר וייחודי של אוזני המן עם מגוון מילויים לבחירה כמו: שוקולד, תמרים, חלווה, פרג ועוד.
מתכון אוזני המן
חומרים לבצק:
420 ג׳ קמח לבן
200 ג׳ חמאה רכה בטמפרטורת החדר
120 ג׳ אבקת סוכר
1 ביצה גודל L
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
הכנת הבצק:
מערבלים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו גיטרה 2-3 דקות במהירות בינונית עד לקבלת
בצק אחיד וחלק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
עיצוב ומילוי: מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעלה בעובי חצי סנטימטר. קורצים עיגולים בקוטר של 8 ס"מ, מניחים כפית מילוי שאוהבים (שוקולד, תמרים, חלבה או פרג) במרכז כל עיגול, סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית ומהדקים.
אפיה:
מניחים בתבנית מרופדת עם נייר אפיה במרווחים של 2 סמ.
אופים כ 15 דקות עד הזהבה.
מצננים היטב וזורים אבקת סוכר בנדיבות. ניתן לאחסן בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.