Array
(
    [_edit_lock] => Array
        (
            [0] => 1573206020:564
        )

    [_edit_last] => Array
        (
            [0] => 564
        )

    [tie_sidebar_pos] => Array
        (
            [0] => default
        )

    [tie_post_slider] => Array
        (
            [0] => 184
        )

    [_yoast_wpseo_focuskw] => Array
        (
            [0] => מטבח
        )

    [_yoast_wpseo_linkdex] => Array
        (
            [0] => 53
        )

    [_yoast_wpseo_content_score] => Array
        (
            [0] => 90
        )

    [photographr] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [_photographr] => Array
        (
            [0] => field_526e88dd85757
        )

    [journalist] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [_journalist] => Array
        (
            [0] => field_526e890585758
        )

    [youtube] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [_youtube] => Array
        (
            [0] => field_5309e571a1762
        )

    [youtube2] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [_youtube2] => Array
        (
            [0] => field_5371dcbebf175
        )

    [_yoast_wpseo_primary_category] => Array
        (
            [0] => 2681
        )

    [_thumbnail_id] => Array
        (
            [0] => 34499
        )

    [_yoast_wpseo_opengraph-title] => Array
        (
            [0] => פורטל זהר נט | הורים וילדים - מטבח, אוכל - בלאגן או חוויה נפלאה? | סיגל וצלר | הורים וילדים
        )

    [_yoast_wpseo_opengraph-description] => Array
        (
            [0] => אנו רואים את הבישול והאפייה כמשימות חיוניות ויומיומיות, אך רוב הילדים רואים בכניסה לעולם המטבח כאפשרות לפעילות חווייתית ומהנה מאוד. עם קצת הכוונה המטבח יכול להוות כר נרחב לפעילות יצירתית וחווייתית גם לנו וגם לילדים.
        )

    [tie_views] => Array
        (
            [0] => 526
        )

    [_wp_page_template] => Array
        (
            [0] => default
        )

)

הורים וילדים – מטבח, אוכל – בלאגן או חוויה נפלאה?

שתפו

סיגל וצלר סיגל וצלר, מומחית ליחסים במשפחה, תוך מתן כלים ליצירת אוירה והרמוניה ביחסים המשפחתייםסיגל וצלר, מומחית ליחסים במשפחה

תוך מתן כלים ליצירת אוירה והרמוניה ביחסים המשפחתיים בתהליך קצר וממוקד.

טלפון לתאום: 052491141

 

את הדאגה לבלאגן במטבח הנחתי בצד.

התמונה הראשונה שעלתה לי בראש הייתה "תמונת הבלאגן במטבח".

מיד "העפתי" את התמונה מראשי ובחרתי להעלות תמונה אחרת, של עשייה ושמחה במטבח.

אני: "יום חמישי יש לנו זמן יחד, מה בא לך לעשות?"

הבת שלי: "אני רוצה שנכין יחד כל מיני סוגי עוגיות וארוחת ערב לכולם ?"

ביננו, הייתי בטוחה שהיא תבחר משהו אחר ואולי בתוך תוכי קיוויתי למשהו אחר.
התמונה הראשונה שעלתה לי בראש הייתה "תמונת הבלאגן במטבח".

מיד "העפתי" את התמונה מראשי ובחרתי להעלות תמונה אחרת, של עשייה ושמחה במטבח.

במיוחד כשזה מגיע ממנה, שהיא בחרה להיכנס למטבח מיוזמתה.

עוד כתבות של סיגל:

חיוני או חוויה מהנה?

אנו רואים את הבישול והאפייה כמשימות חיוניות ויומיומיות, אך רוב הילדים רואים בכניסה לעולם המטבח כאפשרות לפעילות חווייתית ומהנה מאוד.

עם קצת הכוונה המטבח יכול להוות כר נרחב לפעילות יצירתית וחווייתית גם לנו וגם לילדים.

זהו עולם של גדולים, עם פעולות חדשות, עבודה עם חומרים והזדמנות ליצירה.

ילדים במטבח – יתרונות

יש יתרונות רבים בכניסה של הילדים למטבח, גם אם הנושא חדש עבור חלק מההורים אני מאמינה שכדאי להתאמץ ולהתנסות, אלו רגעים של שיתוף ועשייה, רגעים שאנו מכניסים למאגר הזיכרונות הטובים של הילדים, ערכים של שיתוף פעולה, עצמאות, תחושת ביטחון וערך עצמי, תחושות של אחווה שותפות ואינטימיות, רגעים של זמן איכות.

וישנם יתרונות רבים נוספים:

הילדים משתתפים בעשייה של מתכונים שעוברים במשפחה ומשמרים את המסורת הקולינרית.

יוצרים שיח פתוח עם הילדים על טעמים ומרקמים, מתייעצים אחד עם השני, מגלים טעמים ומרקמים חדשים.

נלמד אותם את ההבדלים בין מלח לסוכר, קמח אבקת אפיה ואבקת סוכר, כוסברה לפטרוזיליה, דרך חוש הריח והטעם.

נעשיר אותם באוצר מילים – חפצים (מערוך, מחבת, מצקת), חומרי גלם (קמח תופח, קמח רגיל, חמאה).
במילים נרדפות קורנפלור = עמילן תירס, טימין = קורנית, קמצוץ = קורט.

לגילאים צעירים זוהי הזדמנות נהדרת ללימוד בדרך חוויתית את שמות הירקות והפירות, צבעים, גדלים.

מיומנויות דרך פעילות משותפת במטבח

פיתוח מיומנויות קוגניטיביות לילד בעזרת קריאת מתכונים, חישוב ומדידה של מרכיבים וחומרים חדשים, חישוב זמנים (כמה זמן הקצפה, מה משך האפייה בתנור ועוד).

פיתוח המוטוריקה העדינה, חיתוך, לישה, ערבוב, קיצוץ, לישה, רידוד.

כשהילד מגיש לשולחן את מה שהכין במטבח, תחושת הביטחון שלו עולה והדימוי העצמי שלו גבוה.

איך הופכים פעילות מתישה במחשבה למהנה ואפקטיביות

כדי שהפעילות במטבח תצליח ונוכל להפיק את הכי טוב שאפשר כדאי להיערך בהתאם, מה הכוונה?

נקצה מספיק זמן למשימה. הרי אם נהיה בלחץ ועייפים אז הסיכויים להצלחה לא גבוהים.

כדי להגביר את תחושת השותפות של הילד, נבחר 2-3 מתכונים המותאמים ליכולות של הילדים ולמסגרת הזמן שהקצנו. נבקש מהילד שיבחר את המתכון הרצוי מתוך מה שנציע לו.

נתאים את המתכון ליכולות הילד. לצעירים מאוד מומלץ לבחור במשהו מהיר ככל האפשר, לשטוף פירות וירקות, להוסיף מצרכים לקערה.
ילדים בוגרים יותר יחתכו את הפירות והירקות, ישברו ויטרפו ביצה, ירדדו בצק שמרים, ישתמשו בחותכן עוגיות.

התארגנות עם הילדים במטבח

אם אנו מתארגנים מספיק זמן מראש כדאי לשתף את הילדים בבחירה ובקניית המצרכים למתכון. בדרך זו אנו מחזקים את תחושת הבחירה.

נארגן יחד עם הילדים את משטח העבודה, מבחינת ניקיון וסדר, הוצאת עזרים, נכין שרפרף/כיסא, סינרים ועוד.
נעמוד על הכללים במטבח, שטיפת ידיים, לבישת סינר, איסוף השיער.

בעצם, בכל גיל ובכל שלב אפשר לשתף את ילדנו במטבח וחשוב לזכור שמטרת הפעילות היא הנאה וזמן איכות שלנו ההורים עם הילדים, שדרך פעילות זו נוכל ללמד את ילדינו מה עושים ואיך מגיבים גם כאשר לא מצליח לנו, חשוב שנהיה גמישים ועם סבלנות רבה.

חשוב להודות לילדינו על העזרה שניתנה בכל שלב ולהתייחס בכבוד רב למעשה ידיהם.

מצרפת 2 מתכונים שהילדים שלי אוהבים להשתלב בעשייה ובהכנה, לפעמים הם מכינים יחד איתי ולפעמים רק אחד מהם ?

אשמח לתגובות איך אתם משלבים את הילדים שלכם במטבח.

ולמתכונים המככבים אצלכם בבית, נשמח לאמץ מתכונים חדשים ?

סיגל וצלר, מומחית ליחסים במשפחה, מסייעת להורים לגדל ילדים מאושרים, חברותיים ובטוחים בעצמם! מקנה ארגז כלים ומיומנויות להתמודדות יעילה עם אתגרי ההורות בחברה שלנו כיום בגישת אדלר וזאת באמצעות תהליכי ליווי אישי, סדנאות קצרות, קבוצות והרצאות.

אני מאמינה שהמפתח לפתרון בעיות בתוך המשפחה, טמון במערכת היחסים המשפחתית.

בהדרכתי תוכלו לקבל כלים מעשיים להפיכת היחסים המשפחתיים למקור עוצמה.

כל משפחה – והדרך שלה.

מוזמנים להגיע לפגישת ייעוץ ראשונה ללא התחייבות.

כדורי שוקולד (30 כדורי שוקולד בינוניים)

זמן הכנה 5 דקות להכנת התערובת ועוד זמן להכנת כדורי השוקולד

מצרכים:

חבילת עוגיות פתי בר רגילות (250 גרם)
קופסת שמנת מתוקה
קופסה קטנה של שוקולד נוטלה (350 גרם)
סוכריות צבעוניות לקישוט

כלים:

סיר
מעבד מזון
כף ערבוב חסינת אש
צלחת לסוכריות
מנג'טים חגיגיים
דגלונים
קערה
צלחת הגשה יפה

אופן ההכנה:

שופכים חבילת פתי בר למעבד מזון ומרסקים לפירורים.
מחממים בסיר שמנת מתוקה עד שהיא כמעט רותחת.
מכבים את האש.
מוסיפים לסיר בערבוב תמידי צנצנת של נוטלה (אפשר גם שוקולד אחר למריחה, אבל עם נוטלה זה יוצא הכי טעים!).
לאחר שמעורב היטב מוסיפים לאט לאט את פירורי הפתי בר.
מכניסים למקרר ל-3 שעות.

לאחר 3 שעות:
שופכים לצלחת גדולה סוכריות צבעוניות קטנות.
מכינים צלחת הגשה יפה עם מנג'טים.
מרטיבים ידיים ויוצרים כדורים בגודל בינוני.
כל כדור מוכן עובר טבילה בצלחת הסוכריות ולאחר מכן מונח על מנג'ט בצלחת ההגשה.

פנקייקים

מצרכים:

2 כוסות קמח
2 כפות סוכר
שקית אבקת אפייה
2 ביצים
1/2 כוס שמן
כוס וחצי חלב

אופן ההכנה:

לערבב את כל החומרים יחד, עד שלא יישארו גושים.
בעזרת מצקת יוצקים מהתערובת למחבת נון סטיק.
ברגע שמופיעים בועות קלות על הפנקייק, הופכים את הפנקייק לעוד 2 דק' ומוציאים.
הגשה
ניתן להגיש עם שוקולד, ריבה, קצפת, סירופ מייפל, סוכריות צבעוניות.

שקשוקה

מצרכים:

בצל חתוך לקוביות קטנות
פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
פלפל חריף קצוץ דק (אם אוהבים)
5 עגבניות חלוטות חתוכות לקוביות בינוניות
רסק עגבניות אחד
חצי כוס מים
מלח ופלפל לפי הטעם
כפית כמון/ראס אל חנות
ביצים

אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל עד שמזהיב
מוסיפים את הפלפלים
מטגנים מעט
מוסיפים את העגבניות, הרסק, המים התבלינים
מביאים לרתיחה, מכסים ומורידים לאש קטנה, מבשלים 10 דקות
טועמים ומתקנים תיבול אם צריך
מוסיפים ביצים
מעל הביצים מפזרים גבינה צהובה מגוררת או בולגרית במידה ואוהבים
מכסים שוב ומבשלים בין 5-10 דק'

הגשה:
מפזרים מעל הביצים פטרוזיליה ועירית קצוצה

קצת עלי

סיגל וצלר

כתבה מעניינת:

קייטרינג

קייטרינג לאזכרה – כיצד מארגנים קייטרינג לשבעה ואזכרה

שתפומערכת פורטל זהר.נט סדרי האבלות ביהדות הם מאוד ברורים. עם היוודע מותו של אדם, עורכים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *