Array
(
    [_edit_last] => Array
        (
            [0] => 1
        )

    [photographr] => Array
        (
            [0] => - תמונת אילוסטרציה - 
        )

    [_photographr] => Array
        (
            [0] => field_526e88dd85757
        )

    [journalist] => Array
        (
            [0] => - גיל דובריש - 
        )

    [_journalist] => Array
        (
            [0] => field_526e890585758
        )

    [youtube] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [_youtube] => Array
        (
            [0] => field_5309e571a1762
        )

    [catcolor] => Array
        (
            [0] => #0066bf
        )

    [_catcolor] => Array
        (
            [0] => field_5301f6811eafe
        )

    [catimage] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [_catimage] => Array
        (
            [0] => field_53034084449ad
        )

    [slide_template] => Array
        (
            [0] => default
        )

    [post_views_count] => Array
        (
            [0] => 2460
        )

    [youtube2] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [_youtube2] => Array
        (
            [0] => field_5371dcbebf175
        )

    [_yoast_wpseo_focuskw] => Array
        (
            [0] => המדריך השלם למנגליסט
        )

    [_yoast_wpseo_metadesc] => Array
        (
            [0] => המדריך השלם למנגליסט מנגל. זאת גם הדרך הכי פשוטה לבשל וגם הדרך הכי קלה להרוס אוכל. אם גם אתם נוהגים לפחם קבבים ו”להרעיל” את הח’ברה בפרגיות אדומות מבפנים, מ
        )

    [_yoast_wpseo_linkdex] => Array
        (
            [0] => 79
        )

    [tie_views] => Array
        (
            [0] => 402
        )

    [essb_cached_image] => Array
        (
            [0] => https://zhk.wpengine.com/wp-content/uploads/2014/05/-------------------------------------------------.jpg
        )

    [rank_math_description] => Array
        (
            [0] => המדריך השלם למנגליסט מנגל. זאת גם הדרך הכי פשוטה לבשל וגם הדרך הכי קלה להרוס אוכל. אם גם אתם נוהגים לפחם קבבים ו”להרעיל” את הח’ברה בפרגיות אדומות מבפנים, מ
        )

    [rank_math_focus_keyword] => Array
        (
            [0] => המדריך השלם למנגליסט
        )

    [rank_math_robots] => Array
        (
            [0] => a:1:{i:0;s:0:"";}
        )

)
מנגל. זאת גם הדרך הכי פשוטה לבשל וגם הדרך הכי קלה להרוס אוכל. אם גם אתם נוהגים לפחם קבבים ו”להרעיל” את הח’ברה בפרגיות אדומות מבפנים, מומלץ הפעם להקפיד על כמה חוקים פשוטים מאוד ולראות איך חג המנגל הנוכחי יהיה מעולה

המדריך השלם למנגליסט

שתפו

מדי שנה ביום חגה של המדינה המוני בית ישראל יוצאים לחגוג עצמאות. לקראת חג המנגל (יום העצמאות) קבלו מדריך קצר ל”על האש”: איך בוחרים מנגל ואיך באמת מבשלים את הבשר

מנגל. זאת גם הדרך הכי פשוטה לבשל וגם הדרך הכי קלה להרוס אוכל. אם גם אתם נוהגים לפחם קבבים ו”להרעיל” את הח’ברה בפרגיות אדומות מבפנים, מומלץ הפעם להקפיד על כמה חוקים פשוטים מאוד ולראות איך חג המנגל הנוכחי יהיה מעולה. נכון, בשוק תמצאו לא מעט מנגלים ב-40 אלף דולר, אך למעשה בשביל גריל מושלם כל מה שצריך זה שלושה דברים: חום רצחני, מנגל פשוט ורשת טובה. רשת טובה היא רשת ברזל כבדה ועבה. הבשר הולך לקבל את מכת החום שלו לא מהגחלים אלא מהמתכת עצמה. ככל שהמתכת תהיה יותר כבדה, היא תאגור בתוכה יותר חום. המנגל עצמו צריך להיות בסך הכל כלי שמחזיק את הפחמים ונותן להם מספיק אוורור. אפשר לעשות מנגל עם רשת שמונחת על לבנים מעל ערימת גחלים; אפשר גם לקחת את אותו מנגל אלומיניום מתחנת הדלק, לחורר כמה חורים בתחתית שלו בשביל חמצן ולהחליף לו את הרשת.
כמובן שלצד המנגל יש להצטייד באינסטרומנטים נוספים כמו נפנף וסט כלים למנגל הכולל בין השאר רשת צלייה, מלקחיים, הופך בשר שטוח וכן מזלג נועץ בשר, סכינים, קופסאות איחסון מזון ועוד.
מומחי מכון התקנים הישראלי מציעים שורה של טיפים מיוחדים המגנים מפני כוויות ממדליקי פחמים:
יש להשתמש רק במדליקי פחמים ששם המוצר שלהם הוא “חומר מצית פחמים ועץ”, והם מיועדים לשימוש במנגל/ברביקיו. יש  לשים לב לתווית הסימון על גבי המוצר.
אין להשתמש בחומרים דליקים אחרים להדלקת המנגל.
יש לקרוא את הוראות הבטיחות המסומנות על האריזות של מדליק הפחמים לפני שמשתמשים במוצר.
בשימוש במדליק פחמים (מוצק או נוזל) יש להקפיד להרחיק את המוצר מהישג ידם של ילדים.
אסור להתיז מדליק פחמים נוזלי על אש גלויה או על גחלים לוהטים מאחר והלהבה יכולה לחזור אחורנית בכיוון מסלול האדים, והמשתמש יכול להיפגע. לפני שמניחים את המזון על האש, יש לוודא כי החומר המצית התכלה במלואו.
יש לאחסן את מדליק הפחמים הרחק מאש וממקור חום.
עוד טיפ: להבדיל מהשמועות, רשת מנגל מלוכלכת אינה תורמת לטעם הבשר. הלכלוך פוגע בהולכת החום ונוטה להידלק. נקו את הרשת עם מברשת פליז, ואז תעברו עליה עם המצאת הגריל הכי ישראלית שיש: חצי בצל טבול בשמן. הבצל נפטר מחלק מהלכלוך – אבל יותר חשוב מזה, משמן את הרשת, ככה ששום דבר לא יידבק אליה. שווה לשמן את הרשת שוב בין נגלה לנגלה. תובנה זאת יעילה גם לגבי רשת הצלייה הידנית כמובן.

כתבה מעניינת:

״מיהר״ לקופה? נהג רכב התנגש בסניף רמי לוי

שתפומאת גיל דובריש ״מיהר״ להשיג את כולם בדרך למבצעי החג? נהג בשנות ה-80 לחייו, תושב …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *