לרגל ראש השנה, ניאות ראש עיריית כרמיאל עדי אלדר, לחשוף בפנינו מתכון מיוחד של קציצות בשר (שיפטה) שנוהגים להכין בביתו בחגים…
המצרכים ואופן ההכנה:
א
1 בצל גדול
1 ק"ג בשר טחון
מגררים את הבצל, מוסיפים מלח ומעבירים לרשת לסינון הנוזלים.
ב
2 בצלים בינוניים
3-4 גזרים חתוכים לטבעות
2-3 תפו"א חתוכים לקוביות גדולות
3-4 קישואים חתוכים לטבעות
1 כוס אפונה קפואה
בסיר בינוני מטגנים את הבצלים עד להזהבה, מוסיפים את יתר הירקות , מאדים 5 דק'
תוך כדי ערבוב.
לאחר 10 דק' ממלאים מים עד גובה הירקות ומביאים לרתיחה.
ג
את הבצל המסונן מוסיפים לבשר הטחון מוסיפים 2 כפות גדושות פירורי לחם, תבלין קציצות
וחצי כפית פלפל שחור. לשים היטב.
יוצרים קציצות מאורכות באורך 5-6 ס"מ.
מניחים בצד.
ד
מגררים 3 עגבניות בשלות לקערה. מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות, 2 כפות אבקת מרק עוף,
מלח, פלפל שחור.
ה
כשהירקות בסיר רותחים, מנמיכים ומוסיפים בעדינות את הקציצות , מביאים לרתיחה, מנמיכים
ומבשלים כחצי שעה בערך.
מוסיפים את בלילת העגבניות וכוס אפונה קפואה, בוחשים בעדינות ומבשלים עוד 20 דק'.
מניחים על מצע אורז לבן.
בתאבון!