Array
(
    [_edit_lock] => Array
        (
            [0] => 1572278688:5
        )

    [_edit_last] => Array
        (
            [0] => 5
        )

    [tie_views] => Array
        (
            [0] => 523
        )

    [_thumbnail_id] => Array
        (
            [0] => 17179
        )

    [tie_sidebar_pos] => Array
        (
            [0] => default
        )

    [tie_post_slider] => Array
        (
            [0] => 184
        )

    [_yoast_wpseo_opengraph-title] => Array
        (
            [0] => חג שבועות לבן ונטול גלוטן: עוגת גבינה אוורירית ולימונית
        )

    [_yoast_wpseo_opengraph-description] => Array
        (
            [0] => אוכל / פורטל זהר הצפון
        )

    [_yoast_wpseo_focuskw_text_input] => Array
        (
            [0] => חג שבועות
        )

    [_yoast_wpseo_focuskw] => Array
        (
            [0] => חג שבועות
        )

    [_yoast_wpseo_title] => Array
        (
            [0] => חג שבועות לבן ונטול גלוטן: עוגת גבינה אוורירית ולימונית
        )

    [_yoast_wpseo_metadesc] => Array
        (
            [0] => חג שבועות לבן ונטול גלוטן: עוגת גבינה אוורירית ולימונית
        )

    [_yoast_wpseo_linkdex] => Array
        (
            [0] => 70
        )

    [_yoast_wpseo_content_score] => Array
        (
            [0] => 90
        )

    [_yoast_wpseo_primary_category] => Array
        (
            [0] => 1591
        )

    [essb_cached_image] => Array
        (
            [0] => https://zhk.wpengine.com/wp-content/uploads/2017/05/עוגת-גבינה.jpg
        )

    [rank_math_primary_category] => Array
        (
            [0] => 1591
        )

    [rank_math_title] => Array
        (
            [0] => חג שבועות לבן ונטול גלוטן: עוגת גבינה אוורירית ולימונית
        )

    [rank_math_description] => Array
        (
            [0] => חג שבועות לבן ונטול גלוטן: עוגת גבינה אוורירית ולימונית
        )

    [rank_math_focus_keyword] => Array
        (
            [0] => חג שבועות
        )

    [rank_math_facebook_title] => Array
        (
            [0] => חג שבועות לבן ונטול גלוטן: עוגת גבינה אוורירית ולימונית
        )

    [rank_math_facebook_description] => Array
        (
            [0] => אוכל / פורטל זהר הצפון
        )

    [rank_math_robots] => Array
        (
            [0] => a:1:{i:0;s:0:"";}
        )

    [_wp_page_template] => Array
        (
            [0] => default
        )

    [_advads_ad_settings] => Array
        (
            [0] => a:2:{s:11:"disable_ads";i:0;s:19:"disable_the_content";i:0;}
        )

    [_the_champ_meta] => Array
        (
            [0] => a:5:{s:7:"sharing";i:0;s:16:"vertical_sharing";i:0;s:7:"counter";i:0;s:16:"vertical_counter";i:0;s:11:"fb_comments";i:0;}
        )

    [photographr] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [_photographr] => Array
        (
            [0] => field_526e88dd85757
        )

    [journalist] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [_journalist] => Array
        (
            [0] => field_526e890585758
        )

    [youtube] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [_youtube] => Array
        (
            [0] => field_5309e571a1762
        )

    [youtube2] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [_youtube2] => Array
        (
            [0] => field_5371dcbebf175
        )

)

חג שבועות לבן ונטול גלוטן: עוגת גבינה אוורירית ולימונית

שתפו

השפית – קונדיטורית עינת מזור, הנחשבת לפורצת דרך בתחום האפייה הבריאה ללא גלוטן , מציעה מתכון חגיגי לעוגת גבינה נימוחה וקלילה. חג ביכורים שמח!

חומרים ל־12 פרוסות:

לקלתית:

200  גרם פתי בר ללא גלוטן (או עוגיות לתה ללא גלוטן)

100  גרם חמאה

¼ כוס סוכר

למילוי הגבינה:

150  גרם חמאה רכה

¾  כוס סוכר

4  ביצים L בטמפרטורת החדר

3  כפות קמח "כרגיל"- רב תכליתי (או קמח טפיוקה + ½ כפית קסנטאן)

מיץ סחוט מ־½ לימון

600  גרם גבינת פילדלפיה

2 כפות חלב

2  כפיות תמצית וניל אבקת סוכר, לפיזור על העוגה

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל־175 מעלות.

מרסקים את העוגיות לפירורים (בבלנדר או ידנית). ממסים את החמאה במיקרוגל, מוסיפים לעוגיות יחד עם הסוכר ומערבבים.

משטחים את התערובת על גבי בסיס תבנית 24 ס"מ עם תחתית מתפרקת, מהדקים היטב ואופים למשך 10 דקות. מוציאים ומצננים. מורידים את טמפרטורת התנור ל־165 מעלות.

בקערה גדולה מערבבים את החמאה הרכה עם הסוכר, ומוסיפים את הביצים אחת־אחת תוך כדי ערבוב. מערבבים את הקמח עם הקסנטאן גאם ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את מיץ הלימון וגרידת התפוז ומערבבים. בקערה נפרדת, מערבבים את הגבינה עם החלב ותמצית הווניל.

מוסיפים את תערובת הגבינה לתערובת הביצים ומערבבים. מעבירים את התערובת מעל הבסיס ואופים למשך כשעה וחצי, עד להזהבה והתייצבות העוגה.

מכניסים את העוגה למקרר ל־6 שעות, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

טיפ אפייה:

למניעת בקעים על פני העוגה, הניחו לצד העוגה שבתנור תבנית אינגליש קייק עם מים. המים ייצרו אדים בתנור וימנעו את ההתבקעות.

ניתן לפזר גרידת לימון לקבלת טעם רענן, או פינוקים אחרים כגון מרשמלו/פירות העונה.

על תערובות "כרגיל" ללא גלוטן:  חברת אשבל והשפית עינת מזור יוצאים בסדרה חדשה של "תערובות כרגיל" לאפיית עוגות ללא גלוטן. התערובות קלות להכנה ומאפשרות לצליאקים ושוחרי הבריאות אפיית עוגות מעולות ללא גלוטן כמו מקונדיטוריה במטבח הפרטי.

כתבה מעניינת:

עוגת דבש להמחשה‎

מתכון לראש השנה: עוגת הדבש של סבתא

שתפובאדיבות אלון אזולאי, מועמד לראשות העיר בכל ראש שנה אני נזכר בסבתא היקרה שלי שהיתה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *