מערכת פורטל זהר.נט
הדס רז בעלת המסעדה הטבעונית 'רוזטה' שבעין יהב בערבה התיכונה ממליצה על מתכון מיוחד להכנת גבינה טבעונית שתרשים גם את מי שאינו טבעוני.
את הגבינה כדאי להתחיל ולהכין יום לפני ההגשה. משרים 300 גרם שקדים בקערת נירוסטה ומשרים במים רותחים – כ 2 ס"מ מעל קו השקדים במשך כ-20 דקות ומקלפים.
שוטפים במים קרים, ומשרים על מנת שהשקד יספוג נוזלים ויתרכך.
טוחנים בבלנדר טחינה כפולה – עד למרקם חלק באופן יחסי.
למתכונים טעימים נוספים היכנסו:
-
עוגיות שוקוצ׳יפס גדולות
-
מרק חרירה מרוקאי
-
פיצה ים תיכונית עם שוליים ממולאים
-
קנלוני במילוי גבינות ורוטב עגבניות
המצרכים:
300 גרם שקדים קלופים מושרים
30 גרם לימון סחוט
10 גרם מלח
60 גרם שמן זית ישראלי איכותי
150 מ״ל מים קרים
מכינים מסננת מעל קערה כשעל המסננת מניחים מגבת מטבח מבד לא סיבי (לא בד חיתול) לסינון הבלילה. מסובבים את השוליים כך שייווצר כדור מהבלילה בתוך המגבת. משאירים את הבלילה במקרר לילה שתתגבש עם עצמה שניתן יהיה להעבירה ככדור לתבנית האפייה.
לאחר לילה במקרר פותחים את המגבת בזהירות ומוציאים את הכדור גבינה לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מזלפים שמן זית מעל ומכניסים לתנור על 170 מעלות במשך 20-30 דקות עד שיש קרסט אפוי לכדור הגבינה.
נותנים לגבינה להתקרר כחצי שעה ואז… לאכול!.
ניתן לשמור בקופסה במקרר עד שבועיים בסגירה הרמטית.