Array
(
    [_edit_lock] => Array
        (
            [0] => 1542738617:5
        )

    [_edit_last] => Array
        (
            [0] => 5
        )

    [_wp_page_template] => Array
        (
            [0] => default
        )

    [tie_sidebar_pos] => Array
        (
            [0] => default
        )

    [tie_post_slider] => Array
        (
            [0] => 184
        )

    [_the_champ_meta] => Array
        (
            [0] => a:5:{s:7:"sharing";i:0;s:16:"vertical_sharing";i:0;s:7:"counter";i:0;s:16:"vertical_counter";i:0;s:11:"fb_comments";i:0;}
        )

    [_yoast_wpseo_content_score] => Array
        (
            [0] => 90
        )

    [photographr] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [_photographr] => Array
        (
            [0] => field_526e88dd85757
        )

    [journalist] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [_journalist] => Array
        (
            [0] => field_526e890585758
        )

    [youtube] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [_youtube] => Array
        (
            [0] => field_5309e571a1762
        )

    [youtube2] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [_youtube2] => Array
        (
            [0] => field_5371dcbebf175
        )

    [_yoast_wpseo_primary_category] => Array
        (
            [0] => 1591
        )

    [tie_views] => Array
        (
            [0] => 255
        )

    [_thumbnail_id] => Array
        (
            [0] => 23528
        )

    [_yoast_wpseo_opengraph-title] => Array
        (
            [0] => לפרק שוק ברווז עם דלורית צלויה ותאנים מקורמלות | פורטל זהר הצפון
        )

    [_yoast_wpseo_opengraph-description] => Array
        (
            [0] => מתכונים לראש השנה | אוכל
        )

    [_yoast_wpseo_focuskw] => Array
        (
            [0] => ברווז
        )

    [_yoast_wpseo_title] => Array
        (
            [0] => לפרק שוק ברווז עם דלורית צלויה ותאנים מקורמלות | מתכונים
        )

    [_yoast_wpseo_metadesc] => Array
        (
            [0] => מתכון המשלב מגוון טעמים ייחודיים -  שוק ברווז מפורק, דלורית צלויה ותאנים מקורמלות. מנה יפה וטעימה שאפשר להגיש למנה ראשונה או כמנה עיקרית
        )

    [_yoast_wpseo_linkdex] => Array
        (
            [0] => 88
        )

    [_wp_old_date] => Array
        (
            [0] => 2018-09-02
        )

    [rank_math_primary_category] => Array
        (
            [0] => 1591
        )

    [rank_math_title] => Array
        (
            [0] => לפרק שוק ברווז עם דלורית צלויה ותאנים מקורמלות | מתכונים
        )

    [rank_math_description] => Array
        (
            [0] => מתכון המשלב מגוון טעמים ייחודיים -  שוק ברווז מפורק, דלורית צלויה ותאנים מקורמלות. מנה יפה וטעימה שאפשר להגיש למנה ראשונה או כמנה עיקרית
        )

    [rank_math_focus_keyword] => Array
        (
            [0] => ברווז
        )

    [rank_math_facebook_title] => Array
        (
            [0] => לפרק שוק ברווז עם דלורית צלויה ותאנים מקורמלות | פורטל זהר הצפון
        )

    [rank_math_facebook_description] => Array
        (
            [0] => מתכונים לראש השנה | אוכל
        )

    [rank_math_robots] => Array
        (
            [0] => a:1:{i:0;s:0:"";}
        )

)
שוק ברווז ותאנים מקורמלות צלם חיים יוסף סגנון אוריה גבע 2018
צילום: חיים יוסף | סגנון אוריה גבע

לפרק שוק ברווז עם דלורית צלויה ותאנים מקורמלות

שתפו

מתכון המשלב מגוון טעמים ייחודיים  שוק ברווז מפורק, דלורית צלויה ותאנים מקורמלותמנה יפה וטעימה שאפשר להגיש למנה ראשונה או כמנה עיקרית. מתיקות התאנים, אורחות קבועות על שולחן ראש השנה, מחמיאה במיוחד לטעמו של הברווז. באדיבות סבינה ולדמן מרשת טיב טעם.

חומרים ל-6 מנות:

6 כרעי ברווז

לדלורית צלויה:

1 דלורית חצויה ופרוסה

לפרוסות בעובי 2 סמ

4 כפות שמן זית

1 כף דבש

1/2 כפית בהרט

מלח ופלפל שחור גרוס

לסלט:

1 כף סוכר

12 תאנים חצויות

1 צרור רוקט

2 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק

חופן קטן אגוזי לוז קלויים וקצוצים גס

סרטים דקיקים מקליפת תפוז אחד

מיץ מ-1/2 תפוז

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנה

» צולים ברווז ודלורית: מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה. מניחים באחת מהן את כרעי הברווז עם העור כלפי מעלה.

» מסדרים דלורית בתבנית הנוספת. מזלפים שמן זית ודבש ומתבלים בבהרט, מלח ופלפל.

» מכניסים את שתי התבניות לתנור. צולים את הדלורית כשעה עד שהיא מתרככת ומזהיבה. מוציאים ומצננים. צולים את הברווז כשעתיים וחצי עד שהבשר רך מאוד. מצננים ומפרקים בידיים לנתחים בגודל ביס.

» מקרמלים תאנים ומרכיבים את הסלט: מחממים סוכר במחבת עד שהוא נמס. מניחים תאנים כשהחלק הקמור כלפי מעלה ומקרמלים כ-2 דקות. מצננים מעט.

» שמים בקערה את שאר חומרי הסלט ומערבבים. מניחים מעל את הדלורית, הברווז הצלוי והתאנים המקורמלות ומערבבים בעדינות. מגישים מיד.

למתכונים טעימים נוספים ליחצו כאן>>>

כתבה מעניינת:

שתיין צילום אילוסטרציה: Pixabay

קמצן, מתלהב או חבר אמת: איזה סוג של שתיין אתה?

שתפוכמו חבר אמת, אלכוהול תמיד נמצא שם: כשעצוב, כששמח, במסיבה הכי שווה ובאירוע המרגש ביותר. …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *