Array
(
    [_edit_lock] => Array
        (
            [0] => 1635690917:5
        )

    [_edit_last] => Array
        (
            [0] => 5
        )

    [_thumbnail_id] => Array
        (
            [0] => 47513
        )

    [_advads_ad_settings] => Array
        (
            [0] => a:2:{s:11:"disable_ads";i:0;s:19:"disable_the_content";i:0;}
        )

    [_yoast_wpseo_primary_category] => Array
        (
            [0] => 2679
        )

    [tie_sidebar_pos] => Array
        (
            [0] => default
        )

    [tie_post_slider] => Array
        (
            [0] => 184
        )

    [_the_champ_meta] => Array
        (
            [0] => a:5:{s:7:"sharing";i:0;s:16:"vertical_sharing";i:0;s:7:"counter";i:0;s:16:"vertical_counter";i:0;s:11:"fb_comments";i:0;}
        )

    [_yoast_wpseo_opengraph-title] => Array
        (
            [0] => פורטל זהר.נט | לרגל יום הטבעונות העולמי: שני מתכונים טבעוניים וטעימים
        )

    [_yoast_wpseo_opengraph-description] => Array
        (
            [0] => מתכונים | אוכל
        )

    [_yoast_wpseo_focuskw] => Array
        (
            [0] => טבעונות
        )

    [_yoast_wpseo_title] => Array
        (
            [0] => לרגל יום הטבעונות העולמי: שני מתכונים טבעוניים וטעימים
        )

    [_yoast_wpseo_metadesc] => Array
        (
            [0] => ישראל הולכת ותופסת מקום של כבוד כמעצמה טבעונית בינלאומית, כאשר אחד הדברים החיוביים במטבח הטבעוני (לצד יתרונות בריאותיים וסביבתיים) היא היצירתיות האינסופית
        )

    [_yoast_wpseo_linkdex] => Array
        (
            [0] => 55
        )

    [tie_views] => Array
        (
            [0] => 98
        )

)
ספרינג רולז ירקות וטופו צלוי במטבל חמאת בוטנים וצילי צילום סטודיו טקה
ספרינג רולז ירקות וטופו. צילום סטודיו טקה

לרגל יום הטבעונות העולמי: שני מתכונים טבעוניים וטעימים

שתפו

מערכת פורטל זהר.נט

ישראל הולכת ותופסת מקום של כבוד כמעצמה טבעונית בינלאומית, כאשר אחד הדברים החיוביים במטבח הטבעוני (לצד יתרונות בריאותיים וסביבתיים) היא היצירתיות האינסופית  שהוא מזמין. לרגל יום הטבעונות העולמי, קבלו שני מתכונים מעניינים: האחד – ארוחה טבעונית קלילה צבעונית ומקורית של ספרינג רולז ירקות וטופו צלוי במטבל חמאת בוטנים וצ'ילי, והשני: מנה עיקרית של קרפצ'יו סלק ואבוקדו לצד מיונז זיתים טבעוני ומקורי.

ספרינג רולז ירקות וטופו צלוי במטבל חמאת בוטנים וצ'ילי

רכיבים:

10 עלי אורז

200 גרם טופו, חתוך לרצועות

1/4 כרוב אדום, חתוך לרצועות

1 גזר, חתוך לרצועות

½ פלפל אדום, חתוך לרצועות

1 כף רוטב סויה

קורט פלפל שחור

שמן זית לפי הטעם

מטבל:

2 כפות חמאת בוטנים

2 כפות מיץ לימון

2 כפות מים

אבקת צ'ילי לפי הטעם

קורט מלח

הכנה:

מתבלים את רצועות הטופו בסויה ופלפל, צולים אותן במחבת עם מעט שמן זית עד להזהבה, ומצננים.

בינתיים מכינים את המטבל: מערבבים את כל חומרי המטבל מלבד הצ'ילי בקערה, ומוסיפים עוד קצת מים במידת הצורך ליצירת מרקם ברמת סמיכות רצויה.

משרים כל עלה אורז במים חמים כ 20 שניות. לאחר מיכן ממקמים את רצועת הטופו הצלויות, מעט כרוב, פלפלים וגזר במרכז עלה האורז. סוגרים את צידי עלה האורז ומלפפים אותו בדומה לצורת סיגר, דוחפים את המלית באצבעות במידת הצורך, וחותכים במרכז.

מגישים את הספרינג רולז לצד הרוטב ומבזיקים צ'ילי לפי הטעם לסיומת פיקנטית.

קרפצ'יו סלק ואבוקדו

מצרכים – קרפצ'יו:

2 סלקים טריים בגודל בינוני

מלח ים

1 אבוקדו

40 גר' אגוזי לוז קלויים

25 גר' גבינה טבעונית (אופציה לגבינת פרמז׳ן ללא-טבעוניים)

עלי בזיליקום

מצרכים – רוטב:

50 מ"ל שמן זית כתית מעולה

20 מ"ל חומץ בלסמי

1 כפית חרדל גרגירים

מלח

פלפל שחור

עשבי תיבול

מצרכים – מיונז זיתים

100 מ"ל חלב סויה לא מתוק

200 מ"ל שמן חמניות

15 מ"ל חומץ תפוחים

50 גר' זיתים שחורים ללא הגלעין

הכנה

פזרו מלח ים על תבנית אפייה והניחו את הסלקים השלמים, פזרו שכבה נוספת של מלח ים ואפו את הסלקים בחום של 200ºC למשך כ-45 דקות. בדקו אם הסלקים אפויים באמצעות קיסם, לאחר מכן הניחו אותם בצד בכדי שיתקררו.

קלפו את הקליפה וחתכו את הסלקים לפרוסות דקות בעזרת קוצץ ירקות מנדולינה – מומלץ לעשות זאת עם כפפות. חזרו על הפעולה בכדי לחתוך גם את האבוקדו לפרוסות דקות. ערבבו יחד את כל מרכיבי הרוטב, סדרו את עלי הסלק והאבוקדו על גבי צלחת גדולה ושטוחה, ומרחו עליהם את הרוטב בעזרת מברשת.  פזרו את אגוזי הלוז, גבינת הפרמז'ן ועלי הבזיליקום מעל הרוטב.

להכנת מיונז הזיתים: מזגו את חלב הסויה לבלנדר וערבבו במהירות בעוצמה בינונית, תוך כדי מזגו את שמן הזית, מעט בכל פעם.

כאשר התערובת מקבלת מרקם של תחליב, ערבבו במהירות הגבוהה ביותר. הוסיפו זיתים וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו מלח לפי הטעם. פזרו בעזרת כפית נקודות של מיונז זיתים במנת הקרפצ'יו והגישו.

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

סלק ואבוקדו צילום סטודיו טקה
צילום: סטודיו טקה

כתבה מעניינת:

עוגת דבש להמחשה‎

מתכון לראש השנה: עוגת הדבש של סבתא

שתפובאדיבות אלון אזולאי, מועמד לראשות העיר בכל ראש שנה אני נזכר בסבתא היקרה שלי שהיתה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *