חג האורים מתקרב ובא לנו לגוון את הסופגנייה שלנו במתכון לצ'ורוס מטריף ולא פחות מושחת…הנה מתכון נהדר במיוחד לכבוד חג החנוכה באדיבות מותג מאסטר שף. ההנאה מובטחת… אבל את זה אתם כבר מנחשים לבד.
אביזרים:
שקית זילוף
צנתר כוכב בינוני
מחבת
מספריים
מצרכים:
100 גרם חמאה
כוס חלב
3 כפות סוכר
כוס ורבע קמח
1 ביצה
שמן קנולה לטיגון
לציפוי:
קערה גדולה עם 100 גרם אבקת סוכר וכף קינמון מעורבבים
100 גרם מטבעות שוקולד חלב
100 גרם מטבעות שוקולד לבן
400 גרם קרם קוקוס
ההכנה
מחממים בסיר חמאה, חלב וסוכר עד להמסה מכבים את האש. מוסיפים את הקמח מערבבים היטב ומוסיפים במהירות ביצה וממשיכים לבחוש עד לקבלת תערובת הומוגנית, מעבירים את התערובת לשקית זילוף.
במחבת רחבה מחממים שמן מזלפים את הצ'ורוס וחותכים עם מספריים באורך הרצוי, מטגנים עד להזהבה ומעבירים לנייר סופג.
מסדרים את הצ׳ורוס בצלחת הגשה, מפזרים מעל אבקת סוכר וקינמון.
למפנקים במיוחד, מומלץ להגיש עם פונדו שוקולד חם.
הכנת פונדו שוקולד – מניחים את השוקולדים בקערות נפרדות ומחלקים את קרם הקוקוס לשתי הקערות, ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים (זהירות שלא ישרף ) ומערבבים היטב. עד לקבלת קרם שוקולד, במקרם אחיד.
מגישים לצד הצ'ורוס וטובלים בהנאה.