Array
(
    [_edit_lock] => Array
        (
            [0] => 1541524664:5
        )

    [_edit_last] => Array
        (
            [0] => 5
        )

    [_thumbnail_id] => Array
        (
            [0] => 24431
        )

    [_wp_page_template] => Array
        (
            [0] => default
        )

    [tie_sidebar_pos] => Array
        (
            [0] => default
        )

    [tie_post_slider] => Array
        (
            [0] => 184
        )

    [_the_champ_meta] => Array
        (
            [0] => a:5:{s:7:"sharing";i:0;s:16:"vertical_sharing";i:0;s:7:"counter";i:0;s:16:"vertical_counter";i:0;s:11:"fb_comments";i:0;}
        )

    [_yoast_wpseo_opengraph-title] => Array
        (
            [0] => סלט אנדיב, רימונים ואסקבש דניס בויניגרט גזר | פורטל זהר הצפון | כנסו למתכון
        )

    [_yoast_wpseo_opengraph-description] => Array
        (
            [0] => הנה מתכון מיוחד וטעים: סלט אנדיב, רימונים ואסקבש דניס בוויניגרט גזר
        )

    [_yoast_wpseo_focuskw] => Array
        (
            [0] => סלט
        )

    [_yoast_wpseo_title] => Array
        (
            [0] => סלט אנדיב, רימונים ואסקבש דניס בויניגרט גזר | אוכל | מתכון
        )

    [_yoast_wpseo_linkdex] => Array
        (
            [0] => 69
        )

    [_yoast_wpseo_content_score] => Array
        (
            [0] => 90
        )

    [_wp_old_date] => Array
        (
            [0] => 2018-11-06
        )

    [photographr] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [_photographr] => Array
        (
            [0] => field_526e88dd85757
        )

    [journalist] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [_journalist] => Array
        (
            [0] => field_526e890585758
        )

    [youtube] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [_youtube] => Array
        (
            [0] => field_5309e571a1762
        )

    [youtube2] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [_youtube2] => Array
        (
            [0] => field_5371dcbebf175
        )

    [_yoast_wpseo_primary_category] => Array
        (
            [0] => 1591
        )

    [tie_views] => Array
        (
            [0] => 269
        )

    [rank_math_primary_category] => Array
        (
            [0] => 1591
        )

    [rank_math_title] => Array
        (
            [0] => סלט אנדיב, רימונים ואסקבש דניס בויניגרט גזר | אוכל | מתכון
        )

    [rank_math_focus_keyword] => Array
        (
            [0] => סלט
        )

    [rank_math_facebook_title] => Array
        (
            [0] => סלט אנדיב, רימונים ואסקבש דניס בויניגרט גזר | פורטל זהר הצפון | כנסו למתכון
        )

    [rank_math_facebook_description] => Array
        (
            [0] => הנה מתכון מיוחד וטעים: סלט אנדיב, רימונים ואסקבש דניס בוויניגרט גזר
        )

    [rank_math_robots] => Array
        (
            [0] => a:1:{i:0;s:0:"";}
        )

)
סלט אנדיב, רימונים ואסקבש דניס בוויניגרט גזר צילום חיים יוסף סגנון אוריה גבע 2018
צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע

סלט אנדיב, רימונים ואסקבש דניס בויניגרט גזר

שתפו

מערכת זהר הצפון

הנה מתכון מיוחד וטעים: סלט אנדיב, רימונים ואסקבש דניס בוויניגרט גזר, באדיבות רשת טיב טעם. 

אסקבש, כבישה מהירה בתחמיץ חם, מגיעה אלינו מספרד והיא הולמת במיוחד את טעמו העדין של פילה דניס. כאן חיברנו את הדג לסלט שהוא חגיגה של מרקמים וצבעים: עלי אנדיב מרירים ופריכים, בצל אדום עוקצני, גרגירי רימון קראנציים ומנצנצים ומיץ גזר מרוכז שהופך לרוטב מתקתק ורענן.   

חומרים ל-6 מנות:

לאסקבש דניס

4 נתחי פילה דניס ללא העור, חתוכים

לרצועות ארוכות בעובי 2 סמ

מלח ופלפל שחור גרוס

1/2 כוס חומץ בן יין לבן

1 שן שום מעוכה

2 עלי דפנה

1/4 כוס שמן זית

לסלט

1 כוס מיץ גזר

4 אנדיב חתוכים לרבעים

2 חסה סלנובה חתוכה לרבעים

1 בצל סגול קטן פרוס לטבעות

20 עליפטרוזיליה

4 כפות גדושות גרגירי רימון

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מכינים אסקבש: מניחים בקערה רצועות פילה דניס ומתבלים במלח ופלפל.

מביאים לרתיחה בקלחת חומץ, שום, עלי דפנה ושמן זית ויוצקים את הנוזל הרותח על רצועות הדניס. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך שעה לפחות ועד יומיים. ככל שההשריה תהיה ארוכה יותר כך הדג יהיה כבוש יותר.

מכינים ויניגרט גזר: מביאים לרתיחה בקלחת מיץ גזר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות עד שנותרת רבע מהכמות המקורית. מצננים.

מרכיבים ומגישים: מסדרים בצלחת הגשה גדולה אנדיב וחסה. מניחים מעל את רצועות הדג הכבוש, פרוסות בצל, עלי פטרוזיליה וגרגירי רימון. מזלפים שמן זית ומיץ גזר מצומצם. מתבלים במלח ופלפל ומגישים מיד.

בתאבון

מתכון: סבינה ולדמן 

כתבה מעניינת:

שתיין צילום אילוסטרציה: Pixabay

קמצן, מתלהב או חבר אמת: איזה סוג של שתיין אתה?

שתפוכמו חבר אמת, אלכוהול תמיד נמצא שם: כשעצוב, כששמח, במסיבה הכי שווה ובאירוע המרגש ביותר. …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *