Array
(
    [_edit_lock] => Array
        (
            [0] => 1632314232:25
        )

    [_edit_last] => Array
        (
            [0] => 25
        )

    [_thumbnail_id] => Array
        (
            [0] => 47160
        )

    [_wp_old_date] => Array
        (
            [0] => 2021-09-22
        )

    [_advads_ad_settings] => Array
        (
            [0] => a:2:{s:11:"disable_ads";i:0;s:19:"disable_the_content";i:0;}
        )

    [_yoast_wpseo_primary_category] => Array
        (
            [0] => 2679
        )

    [tie_sidebar_pos] => Array
        (
            [0] => default
        )

    [tie_post_slider] => Array
        (
            [0] => 184
        )

    [_the_champ_meta] => Array
        (
            [0] => a:5:{s:7:"sharing";i:0;s:16:"vertical_sharing";i:0;s:7:"counter";i:0;s:16:"vertical_counter";i:0;s:11:"fb_comments";i:0;}
        )

    [_yoast_wpseo_opengraph-title] => Array
        (
            [0] => פורטל זהר.נט | פילה סלמון בלימון ותפו''א
        )

    [_yoast_wpseo_opengraph-description] => Array
        (
            [0] => אוכל | מתכונים
        )

    [_yoast_wpseo_focuskw] => Array
        (
            [0] => פילה סלמון
        )

    [_yoast_wpseo_title] => Array
        (
            [0] => %%title%% %%page%% %%sep%% %%sitename%% פילה סלמון בלימון ותפו''א
        )

    [_yoast_wpseo_metadesc] => Array
        (
            [0] => מתכון טעים במיוחד ועשיר בטעמים. להכנה קלה בבית – פילה סלמון בלימון ותפוחי אדמה. מצרכים:מנת דג סלמון 250 גרם50 גרם פטרוזיליה קצוצה 25 גרם שום קצוץ
        )

    [_yoast_wpseo_linkdex] => Array
        (
            [0] => 56
        )

    [tie_views] => Array
        (
            [0] => 130
        )

)
מתכון חגיגי פילה סלמון. צילום: שאטרסטוק
מתכון חגיגי פילה סלמון. צילום: שאטרסטוק

פילה סלמון בלימון ותפו"א

שתפו

מתכון טעים במיוחד ועשיר בטעמים. להכנה קלה בבית – פילה סלמון בלימון ותפוחי אדמה.

מצרכים:

מנת דג סלמון 250 גרם

50 גרם פטרוזיליה קצוצה

25 גרם שום קצוץ

15 גרם שמן זית

3 גרם מלח

1 גרם פלפל שחור

1/2 לימון

 

הוראות הכנה:

  1. מחממים מחבת היטב.
  2. מורחים את המחבת בשמן ומניחים את הדג עם העור על המחבת.
  3. מתבלים היטב במלח ופלפל כ 2 דקות וצורבים את הדג מכל הכיוונים ומניחים במגש.
  4. מערבבים בקערה את הפטרוזיליה, שום ושמן זית, מערבבים היטב ומורחים את הדג בצורה שווה.
  5. מזלפים את הלימון על הדג.
  6. מחממים תנור ל 200 מעלות ומכניסים את הדג לתנור למשך 5 דקות.

 

תוספת תפוחי אדמה – מצרכים:

2 תפו"א בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ

סיר עם שמן

30 גרם פטרוזיליה קצוצה

1 שן שום כתושה

מיץ מ 1/2 לימון

3 גרם שמן זית

מלח ופלפל לפי טעם

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים בסיר עם מים את התפו"א (1/2 בישול).
  2. מסננים את התפו"א ומקררים.
  3. מחממים את הסיר עם השמן ומטגנים את התפו"א היטב.
  4. ברגע שקוביות התפו"א מוכנות, מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים.
  5. מסדרים בצלחת ומניחים לצד הדג.

 

באדיבות רשת קפה גרג

כתבה מעניינת:

עוגת דבש להמחשה‎

מתכון לראש השנה: עוגת הדבש של סבתא

שתפובאדיבות אלון אזולאי, מועמד לראשות העיר בכל ראש שנה אני נזכר בסבתא היקרה שלי שהיתה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *