Array
(
    [_edit_lock] => Array
        (
            [0] => 1582804505:5
        )

    [_edit_last] => Array
        (
            [0] => 5
        )

    [_thumbnail_id] => Array
        (
            [0] => 38098
        )

    [_wp_page_template] => Array
        (
            [0] => default
        )

    [_elementor_controls_usage] => Array
        (
            [0] => a:0:{}
        )

    [_advads_ad_settings] => Array
        (
            [0] => a:2:{s:11:"disable_ads";i:0;s:19:"disable_the_content";i:0;}
        )

    [tie_sidebar_pos] => Array
        (
            [0] => default
        )

    [tie_post_slider] => Array
        (
            [0] => 184
        )

    [_the_champ_meta] => Array
        (
            [0] => a:5:{s:7:"sharing";i:0;s:16:"vertical_sharing";i:0;s:7:"counter";i:0;s:16:"vertical_counter";i:0;s:11:"fb_comments";i:0;}
        )

    [_yoast_wpseo_opengraph-title] => Array
        (
            [0] => פורטל זהר.נט | רימון מוסיף המון: עוף ברימונים | היכנסו למתכון
        )

    [_yoast_wpseo_opengraph-description] => Array
        (
            [0] => אוכל | מתכונים
        )

    [_yoast_wpseo_focuskw] => Array
        (
            [0] => רימון
        )

    [_yoast_wpseo_title] => Array
        (
            [0] => %%title%% %%page%% %%sep%% %%sitename%% רימון מוסיף המון: עוף ברימונים
        )

    [_yoast_wpseo_metadesc] => Array
        (
            [0] => אנחנו נוהגים לאכול אותו בראש השנה אבל רימון הוא פרי שבאמת מוסיף המון ומעניק טעם ייחודי למאכלים. קבלו מתכון לעוף צלוי ברוטב רימונים, כזה שתוכלו להכין
        )

    [_yoast_wpseo_linkdex] => Array
        (
            [0] => 58
        )

    [_yoast_wpseo_content_score] => Array
        (
            [0] => 90
        )

    [_yoast_wpseo_primary_category] => Array
        (
            [0] => 2679
        )

    [_wp_old_date] => Array
        (
            [0] => 2020-02-27
        )

    [tie_views] => Array
        (
            [0] => 274
        )

)
TEKA_עוף צלוי ברוטב רימונים_קרדיט צילום סטודיו טקה(2)
צילום: סטודיו טקה

רימון מוסיף המון: עוף ברימונים

שתפו

מערכת פורטל זהר.נט

אנחנו נוהגים לאכול אותו בראש השנה אבל רימון הוא פרי שבאמת מוסיף המון ומעניק טעם ייחודי למאכלים. קבלו מתכון לעוף צלוי ברוטב רימונים, כזה שתוכלו להכין לבני ובנות זוגכם ולמשפחה כולה.

המתכון באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka

מצרכים (עבור 4 סועדים)

4 עופות שלמים

8 כפות רוטב או מיץ רימונים

4 כפות שמן זית

3 שיני שום

1 כפית אבקת כמון

150 מ"ל מים

מלח ופלפל

1 קליפת לימון

מצרכים להכנת רוטב רימונים

600 מ"ל מיץ רימונים

150 גרם סוכר

1/2 לימון סחוט

הוראות הכנה

הכנת רוטב רימונים

1. חצו את הרימונים וסחטו אותם.

2. סננו את המיץ על מנת להימנע מגרעינים וקליפות.

3. שפכו את המיץ הסחוט לסיר, הוסיפו את מיץ הלימון והסוכר והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש והמשיכו לבשל למשך שעה, עד שהרוטב יקבל מרקם סמיך של סירופ. הניחו בצד.

הכנת העוף

4. הפרידו את הבשר מהעצמות, כך הבישול יהיה מהיר וקל יותר: הניחו את העופות על הקרש כך שהחזה מופנה כלפי מטה, וחתכו לאורך עמוד השדרה.  לאחר מכן הפכו את העופות כך שהחזה יהיה מופנה כלפי מעלה. לחצו את העופות – מומלץ שיהיו שטוחים ככל האפשר.

5. תבלו את העופות בעזרת מלח ופלפל, והניחו אותם בתבנית.

6. כתשו את השום והכמון בעזרת מכתש.

7. ערבבו בקערה 8 כפות רוטב רימונים, שמן זית, אבקת כמון ושום.

8. שפכו את הרוטב שנוצר על העוף וכסו עם נייר נצמד. הכניסו את העופות למקרר למשך שעה או מקסימום עד 24 שעות.

9. חממו את התנור ל-180 מעלות.

10. בחרו מחבת גדולה וחממו בה שמן זית. הקפיצו את העופות למשך 2 דקות לכל צד.

11. החזירו את העופות לתבנית. הוסיפו 150 מ"ל מים ואפו בתנור למשך 15-20 דקות בחום של 180 מעלות עד לקבלת צבע חום-זהוב.

12. הגישו את העוף עם קליפות לימון מעל.

כתבה מעניינת:

עוגת דבש להמחשה‎

מתכון לראש השנה: עוגת הדבש של סבתא

שתפובאדיבות אלון אזולאי, מועמד לראשות העיר בכל ראש שנה אני נזכר בסבתא היקרה שלי שהיתה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *