Array
(
    [_edit_lock] => Array
        (
            [0] => 1460912232:5
        )

    [_edit_last] => Array
        (
            [0] => 5
        )

    [_thumbnail_id] => Array
        (
            [0] => 13491
        )

    [tie_sidebar_pos] => Array
        (
            [0] => default
        )

    [tie_post_slider] => Array
        (
            [0] => 184
        )

    [_metaseo_metatitle] => Array
        (
            [0] => זהר הצפון כרמיאל - פורצת דרך
        )

    [_metaseo_metadesc] => Array
        (
            [0] => אחרי שהשילה 30 ק”ג ממשקלה, נפטרה מכל המחלות הכרוניות שלה והפסיקה ליטול תרופות, מזל אהרוני ממשיכה לשבור שיאים חדשים
        )

    [_metaseo_metaopengraph-title] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [_metaseo_metaopengraph-desc] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [_metaseo_metaopengraph-image] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [_metaseo_metatwitter-title] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [_metaseo_metatwitter-desc] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [_metaseo_metatwitter-image] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [_yoast_wpseo_focuskw_text_input] => Array
        (
            [0] => דרך
        )

    [_yoast_wpseo_focuskw] => Array
        (
            [0] => דרך
        )

    [_yoast_wpseo_linkdex] => Array
        (
            [0] => 56
        )

    [tie_views] => Array
        (
            [0] => 5697
        )

    [essb_cached_image] => Array
        (
            [0] => https://zhk.wpengine.com/wp-content/uploads/2016/04/12705249_1008810462490875_2049455675884226407_n.jpg
        )

    [rank_math_focus_keyword] => Array
        (
            [0] => דרך
        )

    [rank_math_robots] => Array
        (
            [0] => a:1:{i:0;s:0:"";}
        )

)

פורצת דרך

שתפו

אחרי שהשילה 30 ק”ג ממשקלה, נפטרה מכל המחלות הכרוניות שלה והפסיקה ליטול תרופות, מזל אהרוני ממשיכה לשבור שיאים חדשים. בקרוב היא תופיע בתוכנית בישול חדשה שתשודר בערוץ 10

מאת גיל דובריש

בימים הקרובים, ממש לפני החג, צפויה מזל אהרוני מכרמיאל, לככב על המסך הקטן בפרק הפתיחה של תוכנית פריים טיים חדשה בערוץ 10, בשם “לבשל כמו סבתא”.

לצילום תריסר הפרקים בעונה הראשונה, נבחרו 12 אורחות מתוך כ-100 מועמדות מכל רחבי הארץ ובראשם כאמור, מזל אהרוני. את הסדרה מנחה השף שאול בן אדרת, כאשר בכל פרק מתארחת סבתא אחרת, מלמדת את השף מתכון אישי שלה והשניים מבשלים ביחד. בהמשך התוכנית מכין השף מנה נוספת בהשראת המתכון המקורי.

מזל מספרת כי הפקת התוכנית פנתה אליה, בעקבות השתתפותה בתוכנית ששודרה בעבר בהנחיית חלי ממן וד”ר אולגה רז ואשר זכתה להצלחה רבה. “התבקשתי להשתתף באודישנים לתוכנית החדשה” היא אומרת. “שלחתי סרטון שהכנתי שבו אני מספרת על עצמי. סיפרתי על כך שהצלחתי להוריד 30 ק”ג באמצעות שיטת ההרזייה שפיתחתי שנקראת גנטיקת פורטונה: קבוצות מחקר ותמיכה להרזיה בריאה ומתקדמת צעד אחר צעד, בשיטת מזל אהרוני ללא דיאטה וספירת קלוריות. תוכנית ההרזיה משנה חיים מתבססת על תזונה מותאמת “גנטית“ למכלול צורכי הגוף – לארבעה יסודות שבטבע – אש, אדמה, אוויר, מים, ולחמישה צבעים של פירות וירקות ההופכים את מחזור גופינו מצרכן של אנרגיה ליצרן של אנרגיה”.

– אבל זה תוכנית לסבתות, לא היה מוזר לך?

“צריך להיות סבתות כדי להשתתף בתוכנית, אבל אלה לא סבתות רגילות, אלא כאלה שיודעות לבשל… אני סבתא מאושרת וגאה לאביתר, יסמין ואשר”.

– מבחינתך הקבלה לתוכנית היא מעין הכרה ארצית בשיטה שלך?

מזל אהרוני השף שאול בן אדרת הזמרת יסמין לוי“חשוב לי מאוד שהשיטה תקבל חשיפה והכרה ארצית, כי בשתייים האחרונות השיטה שהחלה כאן בכרמיאל, זוכה להצלחה רבה ויש מקום להרחיב אותה הלאה לכל רחבי הארץ. מכרמיאל כבר הגעתי ליסוד המעלה, ראש פינה, קיסריה ותל אביב ואני ממשיכה להפיץ את השיטה המהפכנית. זו שיטה שאני ניסיתי על עצמי לפני שהפצתי אותה, ירדתי 30 ק”ג ובמשך שלוש שנים אני מצליחה לשמור על המשקל שלי. במקביל נפטרתי ממחלות כרוניות שהיו לי בעבר, למשל כולסטרול גבוה, תת-פעילות בבלוטת התריס, סכרת סוג 2 וכבד שומני. היום אני אדם בריא ומאושר, אני לא נוטלת אפילו תרופה אחת. כמו שאמר הרמב”ם, הפכתי את מזונותיי לתרופותיי”.

– התרגשת בצילומי התוכנית?

“מאוד! הנכדים שלי התרוצצו באולפן, הייתה אווירה משפחתית וחמימה שם. התבקשתי להזמין חבר או חברה, אני בחרתי להזמין את יסמין לוי, זמרת לדינו בינלאומית שהופיעה ברחבי העולם ויש לה המוני מעריצים בסין, איטליה, צרפת, בלגיה ואנגליה. יסמין סיפרה בצילומים שאני המנטורית שלה ומלווה אותה מתחילת הקריירה שלה, מרגעי ההתחלה ועד להצלחה הגדולה בימים אלה. עד עכשיו הקשר בינינו נשמר בסוד. בהמשך התוכנית היא הקדישה לי שיר, הזלתי דמעה, זה היא אחד הרגעים הכי מרגשים בחיי. בנוסף ליסמין אני מלווה סלבריטאים רבים מעולם הבידור והטלוויזיה ואפילו בפוליטיקה, אבל אינני יכולה לספר על כך בגלל ההסכמים שלי עימם. אני למדתי אבחון פסיכו דיאגנוסטי ומשמשת כיועצת מקצועית”.

אין ספק שההצלחה של שיטת גנטיקת פורטונה, שמזל קראה לה על-שמה (פירוש המילה פורטונה לעברית הוא מזל), תופסת תאוצה רבה. למעלה מ-850 אנשים בארץ השתתפו או משתתפים בקבוצות המחקר של השיטה. לדברי מזל, פיתוח השיטה שכוללת ספר מקיף ותוכנת מחשב מורכבת ויחידה מסוגה בעולם, ארכו כעשר שנים. שפן הניסיונות שלה בשיטה הייתה מזל בעצמה, שכאמור, השילה 30 ק”ג ממשקלה. הבסיס לשיטה הוא התאמת התזונה לפי צבעים. מזל בונה על-פי שיטת האסטרו נומרולוגיה את מפת התכונות המנטליות, הרגשיות הנפשיות והפיזיולוגיות הנתונים מעובדים בליווי רפואי מקצועי של ד”ר לאוניד גרנובסקי מכרמיאל, מומחה ברפואת ילדים ומשפחה, מנהל מרכז רפואי GL של שרותי בריאות כללית בכרמיאל. על-סך עיבוד הנתונים ניתן לטענת מזל אהרוני לגלות האם לאדם הנבדק יש את גנטיקת פורטונה והוא סובל מהשמנה גנטית.

לפי התוצאות מתקבל צבע היסוד של הנבדק, אחד מארבעה אפשריים: יסוד האש המיוחס לצבע האדום, יסוד האדמה המיוחס לצבע ירוק, יסוד האוויר המיוחס לצבע כתום ויסוד המים המיוחס לצבע כחול. “המשמעות היא שניתן להתאים לכל אדם תוכנית תזונה לפי הגנים שלו, כדי לאזן את הצורך שלו באכילה, להרגיע את מרכז השובע ובסופו של דבר לסייע לו לאכול בריא ולהרזות בצורה טבעית ללא דיאטה וספירת קלוריות” מסבירה מזל. “למשל אדם שצבע היסוד שלו אדום המסמל את יסוד האש, יתבקש להגביר מזונות שבהם יש את פיגמנט הליקוטן. זה פיטוכימיקל שנמצא בפירות אדומים, כמו עגבניה או גמבה, תות שדה, דובדבנים”.

“לשיטה שפיתחתי יש 4 יסודות באסטרו נומרולוגיה” ממשיכה מזל להסביר. “לפי זה אנשים אוכלים חמישה צבעים של פירות וירקות: אדום, ירוק, כתום, סגול ולבן. השיטה מתאימה את התזונה לפי הממצאים. אני יכולה לספר שפנו אלי אנשים עם הפרעות אכילה ומחלות כרוניות ובעקבות השתתפותם בתוכנית חלקם הפסיק את הטיפול התרופתי והמדדים השליליים שלהם ירדו”.

במקביל להפצת השיטה, מספרת אהרוני כי התקבלה לעבוד כמרצה למרכז חויה טבעונית – שהוא המרכז היחיד בארץ שבו מתקיימות סדנאות לבישול ומתוקים בריאים, והיא חברה מן המניין לצד שפים ידועים מכל רחבי הארץ. “אני מלמדת בסדנאות האלה על הבישול הביתי והבריא שלי ואפייה של קינוחים מתוקים – והכל על טהרת הרכיבים הטבעיים והבריאים שגורמים לאדם להיות מאוזן תזונתית ולנהל אורח חיים בריא תוך שמירה על המשקל” היא מסכמת.

והעתיד לגבי מזל? נראה אדום, ירוק, כתום או כחול, לפי שיטת גנטיקת פורטונה…

כתבה מעניינת:

שתיין צילום אילוסטרציה: Pixabay

קמצן, מתלהב או חבר אמת: איזה סוג של שתיין אתה?

שתפוכמו חבר אמת, אלכוהול תמיד נמצא שם: כשעצוב, כששמח, במסיבה הכי שווה ובאירוע המרגש ביותר. …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *