עליון + תחתון 2
בית / המגזין / אוכל / היכונו – היכונו: חג המנגל הלאומי לפנינו

היכונו – היכונו: חג המנגל הלאומי לפנינו

מאמרים עליון 3
מאמרים עליון 1
מאמרים עליון 2

בשר שרוף, יבש או לא מבושל היטב? לא עוד. המנגל שלכם ביום העצמאות יהיה להיט. כל מה שצריך לעשות כדי להדהים את המשפחה והאורחים, זה ליישם את העצות והטיפים מאת אילן פנחס – השף של רשת ההמבורגרים BBB (ויש גם מתכון להמבורגר מנצח בסוף הכתבה). מוכנים למשימה? קבלו את המדריך השלם להכנת המנגל המנצח. לגזור ולשמור.

מנגל

כלי עבודה וציוד למנגל – יש להכין מראש

מנגל טוב תמיד מתחיל עם התארגנות נכונה:

  • שולחן עבודה יציב וחזק
  • נייר לניקיון משטחי עבודה וכלים, מגבת לניקיון ידיים, מברשת לניקיון של רשת הצלייה
  •  חומרי גלם, שמן לשימון ולניקיון של הרשת, ומלח- פלפל כבסיס לכל צלייה – בהישג היד
  •  מדליק פחמים (לא להשתמש בחומרים רעילים או "מסריחים"),  גפרורים, "מנפנף" (עדיף כמובן להתקין חשמלי), מים ב"שפריצר" לטובת האטה של הלהבה במידת הצורך
  •  קרש חיתוך, שני זוגות של מלקחים ארוכים קפיציים וחזקים,  מזלג עם חצי בצל,  סכין לחיתוך לבדיקה של מידות צלייה, מגשים להורדה של בשר וירקות מהמנגל

טמפרטורה של החום באזור הרשת (במנגל הרשת קבועה)

שליטה על  הטמפרטורה במנגל ובצלייה היא הסוד הגדול להצלחה. הקפידו לאזן את החום: העוצמה הגבוהה של החום יש יתרונות, וכך גם לאש נמוכה יותר. הכל תלוי בסוג הצלייה.

מאמרים באמצע 3
מאמרים באמצע 1

שלב ראשון "חזק": כ-30 דקות מרגע שנדלקו כל הגחלים, הטמפרטורה עולה מעלל 300 מעלות והיא מתאימה לצליית ל בשר במידות R-MR (בנתחים קטנים). בשלב זה ניתן לצלות כנפיים על העצם, ירקות בקליפה כגון חציל, בצל, פלפלים ועגבניות לטובת סלטים בניחוח מעושן. נצלו את החום כדי להרתיח מים לקפה ותה, להכנת תבשילים בסיר יצוק מעל, תפוחי אדמה בנייר כסף או תירס בקליפה.

שלב שני "בינוני": כ – 30 דקות אחרי השלב הראשון המנגל יהיה בטמפרטורה של 250-270 מעלות. תנאי הטמפרטורה האלה מתאימים לצלייה של בשר במידתM-MW , ירקות ללא קליפה להכנת אנטיפסטי, דגים שלמים במשקל של כ- 500 גרם, נתחי עוף, שיפודים, קציצות וכדמה.

שלב שלישי "חלש": – כ -30 דקות אחרי השלב השני, המנגל ירד לטמפרטורה של 200 – 250 מעלות. עכשיו הגיע הזמן לצלייה של בשר במידות WD, בשר בנתחים גדולים כמו "אסדו", "שייטל" וסינטה, דגים במשקל 1 קילוגרם וופות על העצם (עדיף תמיד לחלק לחצאים).

ברבקיו

כיצד מכינים כנפיים בצורה מקצועית?

כנפיים עסיסיות, מוכנות ולא שרופות בחלק החיצוני, מכינים  באופן הבא:

  • "מעלים" את הכנפיים על הגריל בשלב החזק של המנגל, צולים את הכנפיים בזריזות משני הצדדים ומקפידים שלא לשרוף אותן. זמן צלייה:כ -2 דקות מכל צד, עד להגעה לגוון חום זהוב.
  • מעבירים את הכנפיים לכלי הנירוסטה וסוגרים בעזרת המכסה. נותנים לכנפיים להתבשל מבפנים, באמצעות החום שנוצר בתוך הכלי ולאחר כ 20-30 דקות מעלים שוב את הכנפיים למנגל.

מנגל לצמחונים: כן, יש דבר כזה (וזה אפילו טעים)

מנגל לצמחונים

הצמחונים שבחבורה ישמחו לסלט "מנגל"  עם נתחי גבינת חלומי. הנה מה שאתם צריכים לעשות:

על האש הראשונה בשלב ה"חזק" של המנגל צולים ירקות עם קליפה, כמו חציל, בצל סגול, גמבות, עגבניות שרי, פלפל חריף (לא חובה), ראשי שום שלמים. חשוב לתת לכל ירק טיפול המתאים לו, למשל: חצילים ייצלו זמן ארוך יותר מעגבניות השרי. מוסיפים את  גבינת חלומי (הגבינה המתאימה ביותר לצלייה על אש ישירה) ומקבלים חוויה קולינארית יוצאת דופן.

מכינים שמן לתיבול

מומלץ בחום להכין מראש שמן מתובל לכל סוג של מנה שצולים בחום יבש. אפשר לגוון את סוגי השמן ולהשתמש הן בשמן צמחי והן בשמן על בסיס שומן אווז, כבש, בקר, עוף או חמאה. העיקר – לתבל אותו כמו שאתם אוהבים, במידת החריפות הרצויה, עם ארומה של עשבי תיבול טריים או יבשים, בתוספת תבליני "חוואיג'", "ראש אל חנות" ועוד… המלצה נוספת היא להוסיף לשמן המתובל חמיצות של לימון או חומץ אחר, למשל צ'ימיצ'ורי. את השמן מורחים במברשת מעל הבשר הצרוב, מיד עם הגשתו מהמנגל.

מתכון להכנת המבורגר מנצח – באדיבות רשת BBB

מתכון המבורגר BBB

עכשיו, כשאתם כבר שולטים ברזה המנגל, תוכלו לבצע את המתכון הבא ממש כמו מקצוענים.

רכיבים: (מתכון ל 5 סועדים)

  • 300 גרם שייטל טחון גס
  • 450 גרם אונטריב טחון גס
  • 250 גרם שפונדרה טחון גס
  • 10 גרם (2 כפיות) מלח
  • 15 גרם (3 כפיות) פלפל שחור טחון דק
  • 200 מ"ל (כוס) משקה סודה
  • 1 בצל קצוץ מטוגן עד להזהבה
  • 5 לחמניות המבורגר
  • 1 עגבנייה פרוסה
  • 5 עלי חסה רעננים
  • 1 בצל פרוס
  • 2 מלפפונים חמוצים פרוסים
  • רוטב איולי ציפוטלה
  1. אופן ההכנה:
    מערבבים בקערה את כל סוגי הבשר הטחון
  2. מוסיפים את משקה הסודה והתבלינים. לשים כדקה עד ליצירת תערובת אחידה (יש להימנע מלישת יתר)
  3. מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים עד להיטמעות אחידה בבשר
  4. יוצרים קציצות במשקל 250-200 גרם, בגובה 2 ס"מ
  5. מחממים מחבת כבדה (רצוי פסים) משומנת היטב ומניחים את הקציצות
  6. צולים משני הצדדים למידת העשייה הרצויה
  7. על בסיס הלחמנייה יש להניח חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ ובצל לפי הטעם. מעל מניחים את הקציצה הצלויה
  8. מגישים עם הרטבים מעל או לצד המנה

בתאבון וחג עצמאות שמח!

לעוד מתכונים טעימים במדור האוכל>>>

לכתבות נוספות במגזין הקהילה >>>

 

 

מאמרים תחתון 2
מאמרים תחתון 1
שתפו

כתבה מעניינת:

שווארמה זורי 2018-08

אתם תחזרו בשביל עוד: שווארמה זורי

מערכת זהר הצפון יום אחד, אחרי 30 שנה שבהן עבד בתחום המסעדנות, החליט עלי לצאת …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עליון + תחתון 2

1 פופ אפ

SHOP NOW
close-link