באדיבות נוימרק, בכר, דריקר מן, קונינסקי – חברת עורכי דין, נוטריון וגישור
רחוב הגליל 2 כרמיאל, טלפון: 04-6760078
יוצאים לחגוג? המאמר הזה עבורכם – מה עושים כשנתקלים בשוטר לבדיקת שגרתית או בכלל? קבלו טיפים שיוכלו להציל את רישיון הנהיגה שלכם.
1. רצוי לדבר בצורה מנומסת, ולא יקרה כלום אם למספר רגעים תשימו את האגו שלכם בצד ותתנו לו כבוד מתוקף תפקידו כאיש חוק.
2. במידה ועברתם עבירה על פי חוק, חשוב להבין שאתם נמצאים בנקודת זמן עדינה שעלולה להגיע לדיון בבית המשפט. בשלב הזה, הצורה בה יתעד השוטר את האירוע הופכת להיות בעלת חשיבות עליונה… אל תתחכמו איתו ותשאלו אותו כל מיני שאלות "פידבק" כמו – "למה אין לך כובע?" וכדומה. זה לא יועיל אלא רק יחמיר. דברו בצורה מכובדת ומנומסת.
3. אל תנסו לתפוס את השוטר על טעות כזו או אחרת ולהתעמת איתו עליה, זה רק יחמיר עמכם. עדיף בשלב הזה לדאוג לתיעוד האירוע על ידי וידאו או הקלטת קול וכדומה אשר יטיבו עמכם ויחזק גרסתכם במידת הצורך. חשוב לדעת, אם אתם נוכחים במקום ומצלמים או מקליטים שיחה עם שוטר זה חוקי לחלוטין, לעומת האזנת סתר שזה אסור. אם זוהי בדיקת רישיונות שגרתית, הרי שאם תפעלו בהתאם לעצה זו, התהליך יסתיים במהרה ותמשיכו בדרכם.
4. תיקחו בחשבון שכאשר השוטר עוצר אתכם והמשפט הראשון שלו הוא "למה ביצעת את העבירה…?" הוא לא שואל זאת לכיף שלו או בשביל הידע הכללי שלו, לרוב התשובה שלכם תירשם בגב הדו"ח תחת הכותרת "דברי הנהג", במקרה הטוב כמו שעניתם ובמקרה הרע תנוסח באופן תמציתי כך שעלול להשתמע מכך שהודיתם בעבירה. רצוי לקרוא את הדו״ח לפני שחותמים עליו, במיוחד בדברי הנהג.
5. במידה ועצרו אתכם והשוטר עם בדיקת ינשוף לא צריכים להיבהל. תמיד עדיף לבצע בדיקה מאשר לסרב. גם אם הנהג יודע שהוא בסיכון וגם אם הוא כבר שיכור, את הבדיקה יש לעבור. מבחינת השוטר ובית המשפט, סירוב לביצוע בדיקת ינשוף מעיד על שכרות. לא ניתן לערער על כך ואין נסיבות מקלות. לעומת זאת, ישנן לא מעט סיבות בגינן הבדיקה עשויה להיות לא תקינה. בין היתר, כיול לא נכון של המכשיר או תנאי שטח שאינם אופטימאליים יכולים להיות מוצגים כלפי בית המשפט ולהביא לזיכויו של הנהג.
אז סעו בזהירות ונהגו בכבוד… במידת הצורך, רצוי לפנות לעורך דין המתמחה בתחום הפלילי ותעבורה.