Array
(
    [_edit_lock] => Array
        (
            [0] => 1632425976:686
        )

    [_edit_last] => Array
        (
            [0] => 686
        )

    [_thumbnail_id] => Array
        (
            [0] => 47170
        )

    [_advads_ad_settings] => Array
        (
            [0] => a:2:{s:11:"disable_ads";i:0;s:19:"disable_the_content";i:0;}
        )

    [_yoast_wpseo_primary_category] => Array
        (
            [0] => 1811
        )

    [tie_sidebar_pos] => Array
        (
            [0] => default
        )

    [tie_post_slider] => Array
        (
            [0] => 184
        )

    [_the_champ_meta] => Array
        (
            [0] => a:5:{s:7:"sharing";i:0;s:16:"vertical_sharing";i:0;s:7:"counter";i:0;s:16:"vertical_counter";i:0;s:11:"fb_comments";i:0;}
        )

    [_yoast_wpseo_opengraph-title] => Array
        (
            [0] => פורטל זהר.נט | מסכים ״מסוכנים״: תראו מה קרה לעיניים של הילדים שלנו בשנת הקורונה
        )

    [_yoast_wpseo_opengraph-description] => Array
        (
            [0] => בריאות | משפחה פלוס
        )

    [_yoast_wpseo_focuskw] => Array
        (
            [0] => קוצר ראייה
        )

    [_yoast_wpseo_title] => Array
        (
            [0] => מסכים ״מסוכנים״: תראו מה קרה לעיניים של הילדים שלנו בשנת הקורונה
        )

    [_yoast_wpseo_metadesc] => Array
        (
            [0] => מדאיג: מחקרים משנת הקורונה, שבה הילדים הירבו להיצמד למסכים בגלל הלימודים ובגלל הסגרים, מצאו עליה של-30% בהתגברות קוצר הראייה בקרב ילדים ישראלים
        )

    [_yoast_wpseo_linkdex] => Array
        (
            [0] => 51
        )

    [tie_views] => Array
        (
            [0] => 135
        )

)
הנזק הפחות מדובר של הסגרים והיעדר המסגרות הלימודיות בקורונה צילום coopervision
צילום אילוסטרציה: coopervision

מסכים ״מסוכנים״: תראו מה קרה לעיניים של הילדים שלנו בשנת הקורונה

שתפו

מדאיג: מחקרים משנת הקורונה, שבה הילדים הירבו להיצמד למסכים בגלל הלימודים ובגלל הסגרים, מצאו עליה של-30% בהתגברות קוצר הראייה בקרב ילדים ישראלים. לאחר שנה של זום וטיקטוק, ועם פתיחת שנת הלימודים מה בכל זאת ניתן לעשות כדי לשמור על ראיית הילדים?

מערכת פורטל זהר.נט

מגפת קוצר הראייה (או בשמה הרפואי מיופיה) הולכת ומחמירה בשנים האחרונות בעקבות אורך החיים המודרני שמביא את ילדינו לשהייה ממושכת בתוך הבית ולישיבה מול מסכים.

"נכון להיות מדובר על 40% מהישראלים שסובלים מבעיית ראיה, אך אנו יודעים שהמספרים ממשיכים לעלות מידי שנההן בשל חשיפה מוגברת למסכים, והן בשל מיעוט השהיה מחוץ לבית. שתי מגמות אותן הקורונה הקצינה אף יותר", מרחיבה אורטל סבג, אופטומטריסטית בכירה ומנהלת חטיבת מחקרים בחברת CooperVision.

מחקר ישראלי שנערך בראשותו של פרופ' יאיר מורד, ראש מחלקת עיניים ילדים בבית החולים יצחק וכלל 150 ילדים בגילאי 6-12, השווה בין קצב העלייה של קוצר הראיה ממרץ 2019 עד מרץ 2020 (לפני סגר הקורונה) לבין קצב עליית המספר בין החודשים מרץ 2020 ומרץ 2021 בשנה שבה התקיימו שלושת הסגרים המשמעותיים בישראל. ממצאי המחקר מצביעים על עליה של כ-30% בקצב עליית המספר בקרב הילדים שנבדקו במהלך תקופת הקורונה, יחסית לקצב העלייה בשנה שקדמה לה. לא רק בישראל הובילה הקורונה להידרדרות ניכרת במצב הראיה של הילדים: מחקר שנערך בסין ובדק את ראייתם של 123,535 ילדים בגילאי 6 עד 13 – לאחר סיום הסגר הראשון, מצא הידרדרות בראייה, בתוצאות דרמטיות יותר מן המצופה – בהשוואה לבדיקות הראייה של ילדים באותם הגילים בחמש השנים שלפני הקורונה! בגילאי 6, למשל, מצביעים הממצאים על קפיצה של מעל 400%: מ-5.7% ילדים בלבד שסבלו מקוצר ראייה בשנת 2019, ל-21.5%, כלומר כל ילד חמישי, בסוף הסגר הראשון ב-2020.

פרט לתלות המוחלטת במשקפיים או בעדשות מגע, קוצר ראייה שמתחיל בגיל 6 או 7 יחמיר במרוצת השנים. ככל שהמספר גבוה יותר כך גדל הסיכוי לפתח מחלות עיניות כמו סיכון מוגבר למחלות עיניים, היפרדות רשתית, קטרקט, פזילה, גלאוקומה ואפילו סיכון מוגבר לאבדן ראייה.

לקראת שנת הלימודים מצב הראייה של ילדי ישראל
מצב הראייה של ילדי ישראל. אינפוגרפיקה קופרויז'ן

אז איך נוכל להאט את קצב התפתחות קוצר הראייה בילדים?

  • עודדו את הילדים לצאת החוצהפעילות מחוץ לבית באור יום הוכחה כיעילה בעיכוב זמן הופעת קוצר הראייה ובהאטה של התקדמות קוצר הראייה.
  • האריכו ככל הניתן את זמן השהייה מחוץ לביתככל ששוהים זמן רב יותר תחת כיפת השמיים, ישנה ירידה של שכיחות קוצר הראייה. מחקר מצא שאפילו הוספה של 40 דקות בלבד ביום של שהייה מתחת לכיפת השמייםתצמצם את שכיחות קוצר הראייה אצל ילדי בית הספר.
  • הרימו את העיניים  במידה ויושבים מול מסך מחשב / טאבלט /טלפון נייד לזמן ממושך, יש לבצע הפסקות מפעם לפעם על מנת לתת לעיניים לנוח ולהסתכל גם למרחק גדול יותר.
  • שמרו מרחקמידת הקרבה למסך משפיעה גם היא על הנזק המצטבר. כשיושבים מול מסך כלשהו כדאי להשתדל שלא להיצמד אליו יתר על המידה עם העיניים.
  • תזונהנמצא כי ויטמינים ומינרלים מסוימים יכולים לסייע בהגנה על העין ושמירה על בריאותה. מזונות שעשירים בוויטמין C, B2, A, אבץ ואומגה 3 כמו למשל גזר (כדברי המיתוס הידוע), תרד, ברוקולי, ביצים, שקדים, דגים ודגנים מלאים.
  • התייעצו עם הרופא לגבי טיפוללצד פתרונות תיקון ראיה כמו משקפיים ועדשות מגע, קיימים כיום מספר פתרונות להאטת קצב גדילת המספר כמו עדשות מגע  יעודיות וטיפות אטרופין, שנמצאו יעילות בהאטת התפתחות קוצר הראייה.

כתבה מעניינת:

הפרעות קשב והיפראקטיביות ADHD

שתפוהפרעת קשב והתנהגות היפראקטיבית עם תנועתיות יתר ADHD מוגדרת כהפרעה שבה מופיעים 3 סוגי סימפטומים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *