פאיית עוף וזעפרן חגיגית צילום TEKA STUDIO
פאיית עוף וזעפרן חגיגית. צילום TEKA STUDIO

מפסקת ודי: המתכונים שיעזרו לכם לסבול פחות בצום

שתפו

מערכת פורטל זהר.נט

מה בריא לאכול לפני הצום? מה יתעכל בצורה הכי טובה וישאיר אותנו שבעים לזמן ממושך? לקראת הארוחה המפסקת, קבלו השראה מהספרדים שיודעים מה בריא, עם 3 מתכוני פאייה עשירים בכל טוב: פאיית עוף וזעפרן חגיגית, פאיית ברווז ופיטריות ופאייה צמחונית נהדרת.

המתכונים באדיבות הדיאטנית הקלינית תמר ידין ומחלקת התזונה של מותג Teka.

מרק עוף עם ירקות

מצרכים:
עוף שלם, נקי
3 גזרים
2 תפוחי אדמה
חצי כרובית, מפורקת לפלחים
3 קישואים
ראש סלרי
בצל גדול
פטרוזיליה
מלח, פלפל וכורכום

הוראות הכנה:
מכסים את העוף במים בתוך סיר ומרתיחים את המים.
לאחר הרתיחה, הסירו את הקצף והשומן שהצטבר מהעוף.
חתכו את הירקות והוסיפו לסיר, עד לרתיחה. שימו לב, כי הקישואים רכים ויתרככו במהירות בהרתחה, בעוד הגזר יתרכך לאט. לכן חתכו עבה את הקישואים ודק את הגזר.
הוסיפו את הפטרוזיליה לאחר הרתיחה.
הוסיפו מלח, פלפל וכורכום ובשלו עד רתיחה.
לאחר הרתיחה בשלו עם מכסה סגור עוד כשעה שעה וחצי.

פאיית עוף וזעפרן חגיגית

חומרים:
3 כפות שמן זית
15 גרם שום קצוץ
8 חוטי זעפרן
מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
50 גרם רסק עגבניות
150 גרם עוף
40 גרם שעועית ירוקה
40 גרם שעועית לבנה

עבור האורז:
200 גרם אורז עגול
1 ליטר מים

הוראות הכנה:
מניחים מחבת רחבה על הכיריים ומוסיפים 2 כפות שמן.
כשהשמן חם, מוסיפים את העוף, וצולים עד להשחמה. מוסיפים את שני סוגי השעועית ומערבבים.
ממתינים שלוש דקות, ואז מוסיפים כף שמן, שום קצוץ, פפריקה המתוקה ורסק עגבניות. מערבבים.
מוסיפים את המים ומלח לפי הטעם ומביאים לרתיחה.
מחממים שליש כוס מים בכוס קטנה ומוסיפים למים את הזעפרן. מערבבים ומניחים בצד.
מוסיפים את האורז למחבת, יחד עם מי הזעפרן. מערבבים היטב.
מסירים את המחבת מהאש ומניחים אותה בצד למנוחה של 5 דקות לפני ההגשה.

פאיית ברווז ופיטריות

חומרים:
למיונז עשבי תיבול:
200 מ"ל שמן חמניות
3 גרם פטרוזיליה
3 גרם עירית
3 עלי בזיליקום
ביצה
30 מ"ל חומץ תפוחים
מלח

עבור האורז:
1 חזה ברווז
מלח
פלפל
½ בצל
שמן זית כתית
200 גרם פטריות מסוגים שונים
60 מ״ל יין אדום
80 גרם רסק עגבניות
5 חוטי זעפרן
200 גרם אורז עגול
מלח
1 ליטר מים
פטרוזיליה

הוראות הכנה:
למיונז עשבי תיבול: יוצקים את השמן יחד עם עשבי התיבול בכוס וטורפים. מערבבים ומסננים.
שוטפים קלות את הכוס ושוברים לתוכה את הביצה ומוסיפים חומץ, מלח וקצת שמן. מערבבים עם בלנדר מוט.
כשהתערובת בכוס מסמיכה, מוסיפים לבפנים את שמן עשבי התיבול בהדרגה תוך כדי ערבוב. לאחר איחוד מלא, שומרים במקרר.
עבור האורז: מניחים מחבת רחבה על הכיריים ומוסיפים מעט שמן זית.
כשהשמן חם, מוסיפים את הברווז עם צד העור על המחבת. מוסיפים מלח ופלפל, וצולים עד להשחמה.
הופכים את הברווז כדי שייצלה היטב, וממתינים שלוש דקות. מסירים את הברווז מהאש ועוטפים אותו בנייר אלומיניום כדי לשמור עליו חם ולסיים לבשל אותו.
על אותה המחבת, מטגנים את הפטריות והבצל הקצוץ בשומן הברווז שנותר.
כאשר הירקות שחומים, יוצקים יין אדום ומצמצמים אותו. לאחר מכן, מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים במשך דקה-שתיים.
יוצקים את המים ומלח לפי הטעם, לוחצים על החץ לבישול הציר וממתינים לבעבוע. במקביל, מחממים סנטימטר אחד של מים בכוס קטנה, ומשלבים בהם את חוטי זעפרן. מערבבים ומניחים בצד.
מוסיפים את האורז ומי הזעפרן למחבת הרוטב ומערבבים היטב. פורסים את הברווז ומניחים במרכז המחבת, מבשלים כ-10 דקות.
לבסוף, מסירים את המחבת מהאש ומניחים אותה בצד למנוחה של 5 דקות לפני ההגשה. מקשטים בנקודות של מיונז עשבים מסביב לפאייה ובמעט פטרוזיליה קצוצה.

פאייה צמחונית נהדרת

חומרים:
½ בצל
4 גזרים
כרישה אחת
שמן זית כתית
פטריות
60 מ"ל רוטב סויה
80 גרם רסק עגבניות
1 ליטר ציר ירקות
מלח
5 חוטי זעפרן
200 גרם אורז עגול

הוראות הכנה:
קולפים וקוצצים דק את הבצל והגזר ופורסים את הכרישה.
במחבת רחבה, מחממים שמן. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל והגזר ומערבבים את הירקות מדי פעם עד להזהבה.
לאחר מכן, מוסיפים את הפטריות ואת הכרישה.
יוצקים את רוטב הסויה ואת רסק העגבניות ומצמצמים.
מוסיפים למחבת את ציר הירקות, המלח (לפי הטעם) ואת חוטי הזעפרן.
מוסיפים את האורז, מערבבים היטב. מבשלים כמה דקות עד להצטמצמות מוחלטת.

ואחרי הצום?

עוגת דבש

מצרכים:
ביצה בינונית
100 גר' סוכר לבן (ניתן להחליף בסוכר חום)
100 גר' דבש
30גר' שמן קנולה
כוס קמח לבן
1/2 כפית אבקת אפייה
כפית אבקת סודה לשתייה
כפית קינמון
כף שקדים פרוסים

הוראות הכנה:
חממו תנור ל-180 מעלות ושמנו תבנית אינגליש קייק חד פעמית
ערבבו בקערה היטב ביצים, סוכר ודבש. לאחר ערבוב מלא הוסיפו גם קמח, אבקת אפייה, קינמון ואבקת סודה לשתייה וערבבו היטב.
הניחו את הבלילה בתבנית, פזרו מעל שקדים פרוסים ואפו בתנור למשך 30 דקות, או עד שניתן לנעוץ קיסם במרכז העוגה והוא יצא יבש.

(צילומים: סטודיו TEKA)

כתבה מעניינת:

טרנד שולחנות השוק בקיץ

טרנד שולחנות השוק בקיץ

שתפומערכת פורטל זהר.נט קיץ ישראלי חם הוא הזדמנות מצוינת לארגן אירועים בחוץ. שולחנות שוק הם …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *