קליין ששרדה את השואה ברומניה עלתה ארצה בשנת 1966 והייתה מראשוני כרמיאל ומקימי מפעל את״א. בת 82 היתה במותה
מאת גיל דובריש
רגינה קליין מראשוני כרמיאל, הלכה השבוע לעולמה בסוף השבוע. בת 82 הייתה במותה.
רגינה התגוררה עם משפחתה בעיר קמפולונג מולדובנסק שבצפון רומניה, העיר ממנה הגיע לכרמיאל ראש העיר הראשון ברוך ונגר ז״ל. בשנת 1941 גורשו היהודים מבתיהם ורוכזו בגטאות ובמחנות. משפחתה של רגינה השאירה רכוש רב בידי השכנים הרומנים והועברה לגטו מוגילב ובהמשך למחנה סקזינץ. לאחר שישה חודשים במחנה נמלטה המשפחה לאחר מתן שוחד לאחד מהשומרים המקומיים וחזרה למוגילב, שם התמודדה עם קור קשה ורעב כבד. רבים מבני המשפחה נפטרו במוגילב מקור וממחלות. באביב 1944 החלה הנסיגה של צבא גרמניה מהחזית הרוסית. רגינה, הוריה ואחיה, הסתתרו במרתף מתחת להריסות אחד הבתים מחשש לפעולות נקם של הנאצים ושליחיהם. לאחר שהרוסים חזרו לאזור הגיעה המשפחה לעיר צ׳רנוביץ ונשארה בה שנה תמימה, עד שקיבלה אישור לחזור לקמפולונג, אך שם כבר לא מצאה דבר ממה שהושאר בידי השכנים.
בשלהי 1966 עלתה רגינה קליין ארצה ביחד עם בעלה מרטין ז״ל ובנם הבכור דב. כאן בכרמיאל נולד הבן השני, אריה. היא נמנתה על ראשוני העובדים שהקימו את מפעל את"א בעיר (מתחם גן העיר של ימינו) ועבדה במשך שנים רבות כאחראית ביקורת טיב עד לימיו האחרונים של את״א. בעלה, מרטין, היה אסיר ציון ברומניה ומראשוני בעלי הנגריות בכרמיאל.
קיראו עוד בפורטל זהר.נט:
-
זו השעה המסוכנת ביותר בכבישי כרמיאל
-
שעב: ויכוח בכביש הסתיים בדריסה ובדקירה
- השיפוצים הסתיימו – בית המרקחת נשאר סגור
-
חוה״מ סוכות: סוכה פתוחה ופסטיבל הבירה
רגינה התנדבה במגוון פעילויות: בוועד למען החייל (בין יתר הפעילויות הכינה גם סנדוויצ'ים לחיילים במלחמות), במחנות צה"ל ובימ"חים, במוסד לביטוח לאומי, וכן התנדבה לעזרה בגני ילדים ברחבי העיר.
את שנותיה האחרונות הקדישה להנצחת השואה, השתתפה בהרצאות ובכנסים שונים וסיפרה את עלילות חייה וסיפור הישרדותה. אחד מרגעי השיא היה כשענתה למכחיש שואה מול קהל, ואמרה כי היא עצמה עדות חיה לקיומה של השואה.
רגינה ז״ל הותירה אחריה שני ילדים, דב ואריה שחיים בכרמיאל והקימו כאן משפחות וכן 7 נכדים. יהי זכרה ברוך.