Array
(
    [_edit_lock] => Array
        (
            [0] => 1682230118:5
        )

    [_edit_last] => Array
        (
            [0] => 5
        )

    [_thumbnail_id] => Array
        (
            [0] => 51118
        )

    [_advads_ad_settings] => Array
        (
            [0] => a:2:{s:11:"disable_ads";i:0;s:19:"disable_the_content";i:0;}
        )

    [tie_sidebar_pos] => Array
        (
            [0] => default
        )

    [tie_post_slider] => Array
        (
            [0] => 184
        )

    [_the_champ_meta] => Array
        (
            [0] => a:5:{s:7:"sharing";i:0;s:16:"vertical_sharing";i:0;s:7:"counter";i:0;s:16:"vertical_counter";i:0;s:11:"fb_comments";i:0;}
        )

    [_yoast_wpseo_primary_category] => Array
        (
            [0] => 2679
        )

    [_yoast_wpseo_focuskw] => Array
        (
            [0] => חומוס ביתי
        )

    [_yoast_wpseo_title] => Array
        (
            [0] => %%title%% %%page%% %%sep%% %%sitename%% כך תכינו בבית חומוס בטעם מנצח!
        )

    [_yoast_wpseo_metadesc] => Array
        (
            [0] => מערכת פורטל זהר.נט. חומוס הפך מזמן למנה הלאומית של ישראל וביום העצמאות הקרוב, כנראה שלא יהיה מנגל אחד בלי קופסת חומוס על השולחן
        )

    [_yoast_wpseo_linkdex] => Array
        (
            [0] => 44
        )

    [_yoast_wpseo_estimated-reading-time-minutes] => Array
        (
            [0] => 1
        )

    [_yoast_wpseo_opengraph-title] => Array
        (
            [0] => פורטל זהר.נט | כך תכינו בבית חומוס בטעם מנצח!
        )

    [_yoast_wpseo_opengraph-description] => Array
        (
            [0] => מתכונים
        )

    [tie_views] => Array
        (
            [0] => 77
        )

    [_wp_old_date] => Array
        (
            [0] => 2023-04-20
        )

)
מתכון חומוס ביתי ליום עצמאות צילום יחצ
צילום: יח״צ

כך תכינו בבית חומוס בטעם מנצח!

שתפו

מערכת פורטל זהר.נט

חומוס הפך מזמן למנה הלאומית של ישראל וביום העצמאות הקרוב, כנראה שלא יהיה מנגל אחד בלי קופסת חומוס על השולחן, לצד השיפודים, הקבבים והסטייקים.

לחומוס בהכנה ביתית יש יתרונות תזונתיים רבים יחסית לחומוס הקנוי. הוא עשיר בשומנים טובים שעוזרים לנו לשמור על הבריאות ומותירים אותנו שבעים לאורך זמן. הדיאטנית הקלינית, תמר ידין,  יועצת לחברת הרבלייף מנדבת מתכון להכנת חומוס ביתי מנצח. בהצלחה!

מצרכים: (10 מנות)

  • 4 כוסות גרגרי חומוס יבש (עדיף מבחינת ערכים תזונתיים על חומוס קפוא או משומר)
  • חצי כוס טחינה גולמית
  • מיץ מלימון אחד
  • 6 כפות שמן זית (כרבע כוס)
  • 2 שיני שום קלופות
  • לתבלון: מלח ופלפל שחור טחון, כף כמון או פפריקה מתוקה
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק

הכנה:

  1. להשרות את גרגרי החומוס בקערה עם מים למשך הלילה.
  2. סננו את המים ובשלו בסיר עם מים למשך כשעה, עד שהגרגרים מתרככים.
  3. מכניסים למעבד מזון את כל רכיבי החומוס: שיני השום, שמן הזית, הלימון, הטחינה וגרגרי החומוס – הכל פרט לעלי הפטרוזיליה, והתחילו לערבל את הרכיבים עד יצירת מחית חלקה.
  4. הוסיפו תבלינים לפי הצורך ופזרו את עלי הפטרוזיליה.

ערכים תזונתיים: (למנה)

קלוריות: 200 קק"ל

חלבון: 8 גר'

שומן: 12 גר'

פחמימה: 16 גר'

כתבה מעניינת:

טרנד שולחנות השוק בקיץ

טרנד שולחנות השוק בקיץ

שתפומערכת פורטל זהר.נט קיץ ישראלי חם הוא הזדמנות מצוינת לארגן אירועים בחוץ. שולחנות שוק הם …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *