באדיבות אלון אזולאי, מועמד לראשות העיר
בכל ראש שנה אני נזכר בסבתא היקרה שלי שהיתה מכינה למעננו עוגת דבש מתוקה, שמח לחלוק איתכם את המתכון.
המרכיבים:
2 ביצים L או 3 M
1/2 כוס (120 גרם) סוכר חום כהה
1/3 כוס (70 גרם) שמן
1/2 כוס דבש + 4 כפות דבש להברשה
1 כפית תמצית וניל
1 כוס + 2 כפות (170 גרם) קמח לבן
1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
1/4 כפית (2 גרם) אבקת סודה לשתייה
אופן הכנה:
– תנור ל-165 מעלות ומשמנים היטב תבנית אינגליש קייק גדולה או 2 בינוניות. מומלץ להניח גם נייר אפייה בתחתית ו/או בדפנות.
– מכינים תה חזק: ממלאים 1/2 כוס במים רותחים ושמים בפנים תיון שאוהבים. מניחים לתה להתקרר בצד עד לשלב שבו צריך להוסיף את התה.
– במיקסר שמים ביצים וסוכר ומקציפים על מהירות גבוהה במשך מספר דקות או עד שהבלילה מסמיכה ויש בועות צפופות.
– מוסיפים שמן, דבש, וניל ותה וממשיכים להקציף עוד 2 דקות ולא יותר.
– מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה וממשיכים להקציף עוד כדקה רק עד שהקמח נטמע ולא יותר מזה. אם צריך מסיימים את הערבוב עם לקקן כדי לוודא שאין קמח בתחתית הקערה.
– מעבירים מיד לתבנית משומנת, מקפידים שהבלילה תגיע עד 2/3 גובה ולא יותר כי היא תופחת מאוד, ואופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 45-55 דקות או עד שהעוגה זהובה מאוד וקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. שימו לב לאפות אותה מספיק זמן ואם קיסם שמחדירים למרכז העוגה (חשוב למרכז כי שם הכי גבוה ולא לנסות אחרי 30 דקות כבר לבדוק כי אז פינצ’רתם את העוגה) יוצא לח מדי מחזירים לעוד 10 דקות אפייה. אם העוגה לא תהיה אפויה מספיק היא לא תהיה יציבה ותתכווץ.
– מאפשרים לעוגה להצטנן מעט ומברישים את החלק העליון ב-4 כפות דבש.
– סוגרים את העוגה עם שקית או ניילון נצמד או בקופסה ושומרים בטמפרטורת החדר.