Array
(
    [_edit_lock] => Array
        (
            [0] => 1694598403:5
        )

    [_edit_last] => Array
        (
            [0] => 5
        )

    [_thumbnail_id] => Array
        (
            [0] => 52225
        )

    [_advads_ad_settings] => Array
        (
            [0] => a:2:{s:11:"disable_ads";i:0;s:19:"disable_the_content";i:0;}
        )

    [tie_sidebar_pos] => Array
        (
            [0] => default
        )

    [tie_post_slider] => Array
        (
            [0] => 184
        )

    [_the_champ_meta] => Array
        (
            [0] => a:5:{s:7:"sharing";i:0;s:16:"vertical_sharing";i:0;s:7:"counter";i:0;s:16:"vertical_counter";i:0;s:11:"fb_comments";i:0;}
        )

    [_yoast_wpseo_primary_category] => Array
        (
            [0] => 2679
        )

    [_yoast_wpseo_focuskw] => Array
        (
            [0] => בקלאווה מתוקה
        )

    [_yoast_wpseo_title] => Array
        (
            [0] => מתכון לראש השנה: בקלאווה מתוקה מהבית הטורקי
        )

    [_yoast_wpseo_metadesc] => Array
        (
            [0] => מוגש באדיבות בת שבע אבוחצרה, מועמדת לראשות העיראני גאה לשתף אתכם במתכון הנפלא מהבית הטורקי שלי. מזמינה אתכם לטעום וליהנות
        )

    [_yoast_wpseo_estimated-reading-time-minutes] => Array
        (
            [0] => 
        )

    [_yoast_wpseo_opengraph-title] => Array
        (
            [0] => פורטל זהר.נט | מתכון לראש השנה: בקלאווה מתוקה מהבית הטורקי
        )

    [_yoast_wpseo_opengraph-description] => Array
        (
            [0] => ראש השנה
        )

    [tie_views] => Array
        (
            [0] => 1617
        )

)
בקלאווה מתוקה בת שבע אבוחצרה
צילום באדיבות: בת שבע אבוחצרה

מתכון לראש השנה: בקלאווה מתוקה מהבית הטורקי

שתפו

מוגש באדיבות בת שבע אבוחצרה, מועמדת לראשות העיר

אני גאה לשתף אתכם במתכון הנפלא מהבית הטורקי שלי. מזמינה אתכם לטעום וליהנות ובע"ה ובעזרתכם, אדאג לכם לעוד חמש שנים מתוקות, יום-יום.

מצרכים:

1 חבילת בצק עלים מצונן

למילוי:

כוס סוכר
כוס אגוזים קצוצים
כוס פיסטוקים קצוצים
כוס צימוקים צהובים וחומים
2 כפיות מיץ לימון
1 כפית קינמון
1 כף קמח
30 גרם חמאה
מים רותחים

לסירופ:

חצי כוס מים
3 כוסות סוכר
חצי לימון סחוט

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות.
מערבבים את מצרכי המילוי עם 3-4 כפות מים חמים בהדרגה עד שהסוכר נמס והתערובת אחידה ולא נוזלית. מרדדים את הבצק עלים ומחלקים אותו לשלושה חלקים שווים.
משמנים תבנית פיירקס ומשטחים בתחתית התבנית חלק אחד של הבצק.
מורחים חצי מתערובת המילוי, מניחים מעל חלק נוסף של בצק.
מורחים את יתר תערובת המילוי וסוגרים עם החלק השלישי והאחרון של הבצק. מורחים מעל המאפה ביצה ומפזרים שומשום.
בעזרת סכין חדה חותכים באלכסון את המאפה לשני הכיוונים לקבלת מעויינים. מכניסים את המאפה לתנור למשך 45 דקות עד השחמה.
במקביל, נרתיח בקלחת את מצרכי הסירופ ונבשל עד קבלת מרקם סמיך מעט.
כשהמאפה מוכן נמזוג את הסירופ מעליו.

…ומגישים באהבה️.

כתבה מעניינת:

אלון אזולאי וקפטן ג'ורג'. צילום: מדיה אלון אזולאי

אלון אזולאי משיק: התוכנית הביטחונית לעיר כרמיאל

שתפוהתוכנית הביטחונית של אלון אזולאי תעניק מעטפת מלאה למכלול האיומים על העיר ותושביה – בפשיעה …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *