אחרי שבועות של המתנה וציפיה דרוכה, אישרה הנהלת איגוד הכדורסל את האיחוד בין א.ס רמה"ש למכבי כרמיאל – בית הכרם. 25 שנים אחרי נירוסופט האגדית, כרמיאל חוזרת לליגת העל לנשים
מאת גיל דובריש
כפי שפרסמנו בתחילת חודש יולי, כדורסל הנשים בכרמיאל הולך לחזור ובגדול!
אחרי משא ומתן ממושך ומאמצים רבים מאחורי ומלפני הקלעים, אישרה הנהלת איגוד הכדורסל את האיחוד בין קבוצות א.ס רמת השרון למכבי כרמיאל-בית הכרם. המשמעות: כמעט 25 שנים אחרי פירוקה של נירוסופט כרמיאל, קבוצת הנשים האגדית שזכתה פעמיים בסגנות אליפות המדינה, חוזרת קבוצת הנשים של העיר לבמה המרכזית – ליגת העל בישראל!
הסיפור בקצרה: א.ס רמה״ש, אימפריית כדורסל בישראל, עטורת אליפויות וגביעים, נאלצה לעזוב את העיר המארחת, בעקבות החלטת עיריית רמת השרון להפסיק את התקציב. המועדון בבעלותו של אלי רבי, פתח בחיפושים אחרי בית חדש, ומצא אותו כאן בכרמיאל.
בעיריית כרמיאל פנו אל אלי רבי והציעו מיזוג עם קבוצת מכבי כרמיאל-בית הכרם. לאחר שהושגו ההסכמות בין שתי הקבוצות, נשאר רק להמתין להחלטת האיגוד.
המכשול העיקרי שעמד בפני ההחלטה, היה החוק של האיגוד עצמו, שאוסר על איחוד בין קבוצות במרחק של יותר מ-40 ק"מ. כשהובן כי מדובר למעשה בהעברת קבוצה ולא באיחוד פרופר, הוסר המכשול והנהלת האיגוד הצביעה בעד.
האיחוד המצופה יכלול את אשכול בית הכרם הכולל 9 רשויות ומועצות אזוריות – כרמיאל, מועצה אזורית משגב, דיר אל אסד, מג'ד אל כרום, בענה, סאג'ור, ראמה, נחף וסחנין
החל מהעונה הקרובה אם כך, אפשר לצפות להצגה הטובה בעיר, עם הקבוצות הטובות בארץ שיגיעו להתארח כאן. ומי יודע, אולי בסופו של דבר תצליח הקבוצה לסגור מעגל ולהשיג את התואר הנכסף שאותו קודמתה – נירוסופט כרמיאל, לא הצליחה להשיג לפני חצי יובל… אליפות המדינה.
אבי גיסברג, מנהל רשות הספורט בעיריית כרמיאל, מסר לתקשורת: "מדובר ביום חג לספורט הכרמיאלי אבל יותר מזה לספורט בכל אזור הצפון. המטרה שלנו זה למנף את כל כדורסל הנשים באזור הצפון. אנחנו מקיימים שיתוף פעולה עם אשכול בית הכרם ומנכ"ל האשכול, רז טישלר".
"…המטרה להפוך את כרמיאל לקבוצה אזורית ולהפוך כל משחק בעיר לחגיגת כדורסל, לקיים טורנירים אזוריים ולהפיץ את כדורסל הנשים בכל האזור. המועדון שלנו מכבי עירוני כרמיאל מונה כבר עכשיו כ-120 שחקניות בכל הגילאים. כרמיאל חוזרת לימי נירוסופט המיתולוגית".
"שמח שיש לנו ראש עיר משה קונינסקי שהגיע מהספורט ומשקיע בספורט ובלעדיו זה לא היה יוצא לפועל" הוסיף גיסברג. חייב לציין את יו"ר מנהלת ליגת העל נשים, דנה סנדר שנלחמה כלביאה על הרעיון שהיא מאמינה בו, לטפח ולהעיר את כדורסל הנשים בצפון ופשוט נלחמה בכל הכוח שהרעיון יצא לפועל. אני בטוח שאם היו לנו עוד אנשים כמו דנה בספורט הספורט בארץ היה נראה שונה לגמרי. אני מבטיח שקבוצת מכבי כרמיאל בית הכרם תהיה קבוצה אטרקטיבית וכל משחק ביתי יהיה חגיגה. תודה גדולה מגיעה גם לסגן ראש העיר ומחזיק תיק הספורט, גיא מרציאנו, שהיה כדורסלן בעברו".
"מי שינהל את הכל זה אחד מאנשי המקצוע הכי טובים שיש, אלי רבי, עם עבר של 9 שנים כמנהל נבחרת ישראל, 5 אליפויות ו-3 גביעים, אז הקבוצה בידיים טובות ביחד עם המחלקה בניהולו של שרון זריהן. מדובר לא רק על קבוצת כדורסל בליגת העל אלא על רעיון ,על פרויקט ענק שמטרתו שכמה שיותר בנו יתעסקו בספורט בכללי ובכדורסל בפרט. איגוד הכדורסל יכול להתגאות בפרויקט הזה, כרמיאל חוזרת בגדול וכדורסל הנשים זו רק ההתחלה".