תושבת כרמיאל חזרה לדירת עמיגור לאחר היעדרות ארוכה בשל מחלת אחותה וגילתה שהבית נעול ומסוגר בפניה. עמיגור ומשרד השיכון טוענים: תמהים על פנייתה, היא זו שנטשה את הדירה בשנת 2017
מאת גיל דובריש
תושבת כרמיאל בת 69 מתגוררת בחודש האחרון תחת כיםת השמיים על ספסלים בפארקים ציבוריים ובתחנות אוטובוסים ברחבי הארץ, משום שלטענתה הושלכה מדירת עמיגור בה התגוררה במשך קרוב ל-20 שנה.
גם זה יכול לעניין אתכם בפורטל זהר הצפון:
- כל החדשות והדיווחים
- Fun+ כל מה שמעניין אתכם
- לוח האירועים בכרמיאל והסביבה
- חדשות ספורט מקומיות
- תחזית מזג האוויר בכרמיאל
האישה, ששמה המלא שמור במערכת, התגוררה בדירת עמיגור ברחוב משגב. לדברי בני משפחתה, סובלת האישה מבעיות שונות, בהן שיכחה ומחלות נוספות הפוגעות בתפקודה העצמאי והם מודים כי לא הקפידה לשלם באופן קבוע את שכר הדירה לעמיגור. עם השנים תפח החוב וגדל ליותר מ-35,000 שקלים. בשנתיים האחרונות, הרבתה האישה להיעדר מהדירה משום שסעדה את אחותה אשר חלתה בסרטן. לאחר שהאחות נפטרה, לפני מספר שבועות, שבה האישה לכרמיאל והופתעה לגלות כי המנעול בדלת הדירה הוחלף ועל הדלת והחלונות הוצבו לטענתה סורגים. בעמיגור מסרבים להעניק לה את המפתח החדש.
בתה של האישה, מספרת כי ״אמא הושלכה לרחוב, פשוט כך. אנחנו מבינים שכל הרכוש ותכולת הבית עדיין נמצאים בתוך הדירה, אבל היא לא יכולה להיכנס לשם. נכון שאמא לא שילמה באופן קבוע את שכר הדירה, חלק מזה באשמתנו, הילדים שלה, כי לא היינו בקשר רציף איתה ולא היה מי שיזכיר לה לשלם. אבל גם אם היא חייבת כסף או שלא הייתה בבית תקופה ארוכה, זו לא סיבה לזרוק אישה חולה ומבוגרת לרחוב מבלי להציע פתרונות כלשהם. זה לא אנושי! אמא שלי נאלצה בתקופה האחרונה לישון על ספסלים בכרמיאל, ואף בתחנה המרכזית בתל אביב ובפארקים בלוד. בימים האחרונים היא לנה אצלי בדירה, אבל זה קשה לשתינו, זה לא פתרון לטווח הארוך״.
האישה טוענת כי בחברת עמיגור לא טרחו לעדכן אותה בנעשה ולא הייתה מודעת לכך שהיא עלולה לאבד את זכויות המגורים בדירה. ״הייתי עסוקה במשך קרוב לחצי שנה בטיפול באחותי שסבלה מאוד מהמחלה, לא חלמתי שאחזור לבית שלי ואגלה שהוא סגור בפניי. אני מרגישה מושפלת, מאוכזבת ופוחדת ממה שיקרה לי״ היא אומרת.
בתגובה נמסר במשותף על-ידי משרד הבינוי והשיכון וחברת עמיגור: ״אנו תמהים על פנייתה של הדיירת שכן בניגוד לטענתה היא למעשה נטשה את הדירה לפני חודשים רבים (למעלה משנה), עוד בשנת 2017״.
״ההליך ננקט לאחר שעמיגור ערכה ביקורים תכופים בדירה, נבדקה האם ישנה צריכת חשמל ומים ויתרה מזאת, אף שוחחו עם הדיירת מספר פעמים בטלפון והסבירו לה פעם אחר פעם את העובדה שהיא צריכה לחזור לגור בדירה או להחזיר החזקה בה, איך היא עמדה בסירובה לעשות כן והבהירה כי החליטה לעזוב למרכז הארץ״.
״כידוע, תור הממתינים לדיור ציבורי הוא ארוך מאוד ועל פי הנחיות משרד השיכון לא ניתן לאפשר להחזיק דירות נטושות לדיירים העוזבים לפרק זמן ממושך, ויש להקצותן לרווחת אלה הממתינים לפתרון דיור. באם הדיירת מעוניינת לשוב לדיור הציבורי עליה לפנות בבקשה למשרד הבינוי והשיכון״.